פימו נשבר

Laureeni12345

New member
פימו נשבר

הי רציתי לדעת מה עושים במצב כזה שהפימו נשבר? תודה רבה
 

YonatDascalu

New member
יש מצב...
רצוי מאוד ללוש ולעבד את החומר לפני העבודה, לפעמים אם החומר לא מעובד מספיק הוא יהיה שביר לאחר האפיה.
שאלה נוספת היא האם אפית את העבודה מספיק זמן, הזמן תלוי בעובי ובגודל העבודה, לעבודות עבות או גדולות, מומלץ לא פחות מ45 דקות, בחום של 110 מעלות
 
יש כמה סיבות אפשריות

* יש מוצרים מסויימים - מותגים או פסי ייצור ספציפיים - שהם הרבה יותר שבירים מאחרים.
* מידת השבירות היא גם פונקציה של האופן בו עוצב החומר. יש צורות ועוביים שהם יותר רגישים מאחרים.
* אופן האפייה הוא חשוב ביותר בקביעת מידת החוזק של המוצר. אפייה בטמפ' נמוכה יותר מזו המצויינת על החבילה תוביל למוצר שביר. לעיתים קרובות התנור מטעה - הטמפ' אותה הוא מראה אינה הטמפ' בפועל, לפעמים בפער מאד משמעותי. אם בפועל הטמפ' יותר גבוהה ממה שהיא אמורה להיות המוצר עשוי להשרף ולההרס, ואם בפועל הטמפ' יותר נמוכה תקבלי מוצר שביר מאד. לכן מאד כדאי להעזר במדחום לתנור כדי לוודא שנאפה בטמפ' נכונה. אפשר להוסיף חוזק גם על ידי העלאת הטמפ' מעט מעל לזו המצויינת על החבילה - אבל לא יותר מ 10 מעלות כדי לא להרוס את העבודה (ולהמנע מפליטת גזים רעילים).
 
למעלה