ברוכות הבאות למטבח
סלט פטריות ועשבי תיבול עם צנוברים
המרכיבים:
1/2 ק"ג פטריות שמפניון טריות,מוצקות ולבנות
1 כוס דחוסה עלי פטרוזיליה שטופים ומיובשים
1 כוס דחוסה עלי כוסברה שטופים ומיובשים
1 כוס דחוסה עירית חתוכה באורך 3 ס"מ
1/2 כוס צנובר קלוי
לרוטב:
50 מ"ל מיץ לימון טרי
150 מ"ל שמן זית
1/2 שן שום כתושה
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה:
מקצרים את רגלי הפטריות וחותכים כל פטרייה ל 4 רבעים (אם הן קטנות רק חוצים אותן).מניחים בקערת סלט גדולה.
מוסיפים את עשבי התיבול ואת הצנוברים.
ששמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב עד שהרוטב מתחבר.יוצקים על הסלט מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.
סלט חם של ירקות ירוקים בתיבול אסייאתי
המרכיבים:
8 גבעולי אספרגוס
500 גרם אפונה סינית
8 פרחי ברוקולי בינוניים
למרינדה:
1/2 כוס שמן זית איכותי
4 שיני שום קצוצות דק
1/2 כף ג'ינג'ר מגורד
1/4 כפית מלח
1/2 כפית סויה (קיקומן או ימאסה)
1/2 כפית סוכר חום
2 כפות כוסברה קצוצה דק
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל חומרי המרינדה.
משרים את הירקות במרינדה למשך כ-1 שעה
מסדרים על צלחת ומניחים בסיר במבוק היושב על גבי סיר נוסף עם מים רותחים.
מאדים כ-12 דקות ומעבירים לצלחת
הכנתי את הסלטים לפי מתכונים מכאן:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3437504,00.html
סלט פטריות ועשבי תיבול עם צנוברים
המרכיבים:
1/2 ק"ג פטריות שמפניון טריות,מוצקות ולבנות
1 כוס דחוסה עלי פטרוזיליה שטופים ומיובשים
1 כוס דחוסה עלי כוסברה שטופים ומיובשים
1 כוס דחוסה עירית חתוכה באורך 3 ס"מ
1/2 כוס צנובר קלוי
לרוטב:
50 מ"ל מיץ לימון טרי
150 מ"ל שמן זית
1/2 שן שום כתושה
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה:
מקצרים את רגלי הפטריות וחותכים כל פטרייה ל 4 רבעים (אם הן קטנות רק חוצים אותן).מניחים בקערת סלט גדולה.
מוסיפים את עשבי התיבול ואת הצנוברים.
ששמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב עד שהרוטב מתחבר.יוצקים על הסלט מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.
סלט חם של ירקות ירוקים בתיבול אסייאתי
המרכיבים:
8 גבעולי אספרגוס
500 גרם אפונה סינית
8 פרחי ברוקולי בינוניים
למרינדה:
1/2 כוס שמן זית איכותי
4 שיני שום קצוצות דק
1/2 כף ג'ינג'ר מגורד
1/4 כפית מלח
1/2 כפית סויה (קיקומן או ימאסה)
1/2 כפית סוכר חום
2 כפות כוסברה קצוצה דק
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל חומרי המרינדה.
משרים את הירקות במרינדה למשך כ-1 שעה
מסדרים על צלחת ומניחים בסיר במבוק היושב על גבי סיר נוסף עם מים רותחים.
מאדים כ-12 דקות ומעבירים לצלחת
הכנתי את הסלטים לפי מתכונים מכאן:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3437504,00.html