ברוכות הבאות למטבח

rulios

New member
ברוכות הבאות למטבח


סלט פטריות ועשבי תיבול עם צנוברים
המרכיבים:
1/2 ק"ג פטריות שמפניון טריות,מוצקות ולבנות
1 כוס דחוסה עלי פטרוזיליה שטופים ומיובשים
1 כוס דחוסה עלי כוסברה שטופים ומיובשים
1 כוס דחוסה עירית חתוכה באורך 3 ס"מ
1/2 כוס צנובר קלוי
לרוטב:
50 מ"ל מיץ לימון טרי
150 מ"ל שמן זית
1/2 שן שום כתושה
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:
מקצרים את רגלי הפטריות וחותכים כל פטרייה ל 4 רבעים (אם הן קטנות רק חוצים אותן).מניחים בקערת סלט גדולה.
מוסיפים את עשבי התיבול ואת הצנוברים.
ששמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב עד שהרוטב מתחבר.יוצקים על הסלט מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.

סלט חם של ירקות ירוקים בתיבול אסייאתי
המרכיבים:
8 גבעולי אספרגוס
500 גרם אפונה סינית
8 פרחי ברוקולי בינוניים
למרינדה:
1/2 כוס שמן זית איכותי
4 שיני שום קצוצות דק
1/2 כף ג'ינג'ר מגורד
1/4 כפית מלח
1/2 כפית סויה (קיקומן או ימאסה)
1/2 כפית סוכר חום
2 כפות כוסברה קצוצה דק

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל חומרי המרינדה.
משרים את הירקות במרינדה למשך כ-1 שעה
מסדרים על צלחת ומניחים בסיר במבוק היושב על גבי סיר נוסף עם מים רותחים.
מאדים כ-12 דקות ומעבירים לצלחת

הכנתי את הסלטים לפי מתכונים מכאן:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3437504,00.html
 

rulios

New member
חזה עוף ממולא, ברוטב יין, פלפל ודבש-א.מייזליק

מצרכים: 4 חצאי חזה עוף ללא עור ועצמות

מלית

בצל גדול קצוץ גס

3 כפות שמן זית

30 גר' משמשים מיובשים

30 גר' אגסים מיובשים

30 גר' שזיפים מיובשים

30 גר' חצאי שקדים קלופים

חצי כוס ירדן מרלו

מלח ופלפל

רוטב

חצי כוס ירדן מרלו

2 כפות דבש

כף חרדל

מלח

חצי כפית פלפל גרוס

חצי כפית טימין טרי קצוץ או יבש

הכנת המלית

מחממים מחבת עם שמן הזית ומזהיבים בה את הבצל על אש בינונית. מערבבים מידי פעם עד שהבצל רך וזהוב. מוסיפים את הפירות היבשים והיין, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש חזקה עד שרוב הנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ובאותה מחבת קולים את חצאי השקדים עד שהם מזהיבים, מוסיפים למלית ומתבלים במלח ופלפל. יוצרים כיס לאורך החזה וממלאים במלית, סוגרים בעזרת קיסמי עץ.

מערבבים את הדבש, החרדל, הפלפל הגרוס והטימין ומורחים על חזה העוף, מתבלים במלח. מניחים את החזות בתבנית בינונית ויוצקים עליהם את היין. מחממים תנור לחום של 220 מעלות וצולים בו את חזות העוף 15-20 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצננים מעט.

בינתיים יוצקים את הנוזלים שנותרו בתבנית לסיר קטן ומסמיכים מעט על אש גבוהה. פורסים את החזה לפרוסות ומגישים עם מעט רוטב.
 

rulios

New member
עוגת שמרים ושוקולד-חנה אילונה דר

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים+משפר אפייה
150 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, בטמפרטורת החדר
ביצה
2 חלמונים
1/2 כוס סוכר
גרידה מלימון
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1/3 1 כוס מים

למליות:

1/2 כוס ממרח שוקולד
1/2 כוס ממרח אגוזים או חלבה פרווה

לציפוי:

ביצה מהולה בכף מים

לזיגוג:

100 גרם סוכר
100 מ"ל מים

אופן הכנה:
מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר פרט למים ולמלח ומתחילים ללוש עם וו לישה, לאחר כ-2 דקות מוסיפים את המלח.
מוסיפים בהדרגה כוס מהמים (או יותר לפי ספיגה) ומערבלים בסך הכל 10 דקות, עד שנוצר בצק מאוחד ונעים למגע ולעיבוד.
מעבירים לקערה מאובקת בקמח, מכסים בניילון נצמד ומשהים עד התפחה כפולה.
מוציאים את הבצק ומחלקים ל-2 חלקים שווים.
חלק אחד מכדררים לכדור, מרדדים לעלה גדול ומורחים אחת מהמליות.
מגלגלים לרולדה וחוצים לכל האורך , מניחים אחד על השני באמצע כאיקס ומלפפים זה בזה מכל צד ומניחים בתבנית.
חלק שני מחלקים לשני חלקים ומרדדים כל חלק, מורחים את המלית השניה, מגלגלים לרולדות ומסובבים כבורג אחד בשני ומניחים בתבנית משומנת.
מורחים בביצה המדוללת על העוגות.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מתפיחים עד שהבצק מגיע לשולי התבנית.
מכניסים את התבניות לתנור ואופים בערך 30 דקות, עד להזהבה/השחמה.

להכנת הזיגוג:
מרתיחים את המים עם הסוכר, מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל את המים עם הסוכר עד הסמכה.
מיד עם הוצאת העוגות מורחים עליהן את סירופ הסוכר.
 

vardaam

New member
גמאני רוצה לתרום משו..כתבתי פעם כאן אבל

רוצה להזכיר כי אצלי זה ממש להיט -
עוף "מטוגן" ללא טיגון...
להוריד את העור לחלקי עוף - שוקיים, ירכיים, אפשר גם חזה אבל טיפה מתייבש.
להכין את הציפוי - לשים בתבנית קטנה 2-3 כוסות קורנפלקס רגיל בלי סוכר ,
למעוך ולפורר את הקורנפלקס לפירורים בגודל בינוני, אפשר שקצת ישארו שלמים.
להוסיף - קצת מלח, פפריקה אדומה מתוקה (אפשר כל תבלין שאתם אוהבים) - ממש מעט כי רוב הטעם הוא מהקורנפלקס
להוסיף 2-3 כפות שמן זית ולערבב , מתקבלת תערובת די יבשה.
מצפים את העוף -
טובלים בביצה (לא צריך הרבה, רק קצת ע"מ להדביק את הציפוי)
מצפים בקורנפלקס ומניחים בתבנית גדולה
להשאיר קצת רווחים בין נתחי העוף
אני שמה ניר אפיה על התבנית (עוזר בניקוי...)
אם נשאר מקום - אפשר לפזר תפוחי אדמה או בטטה
לצלות בחום בינוני שעה-שעה וחצי עד שהעוף מוכן.
לזלול בתיאבון ובלי יסוריי מצפון...
 
בבקשה מרשם לעוגת גבינה מעולה


בסיס: 100 ג' מרגרינה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
2 כוסות קמח תופח
2-3 כפות חלב
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
מלית: 4 חלבונים להקציף עם 1 כוס סוכר
750 ג גבינה
1 שמנת חמוצה
1/2 חב' אינסטקט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
משטחת חצי מכמות הבצק על תבנית 26 או תואמת (מלבנית) אופה כ 15 דקות בחום בינוני, מוציאה ומקרר.
מוספיה את עיסת הגבינה ושופכת על הבסיס, מכניסה לתנור בחום 160 מעלות לכ שעה, להשאיר לקרר בתנור.
לאחר שהעוגה מתקררת מקציפה שמנת מתוקה עם מחצית א. הפודינג שנשארה + 1/2 כוס חלב ומצפה את העוגה.
מאד ממליצה.
 
עוגת גבינה קלה להכנה וטעימה מאוד!

750 ג'ר גבינה לבנה (איזה שאוהבים, סקי, השף הלבן, של טרה)
4 ביצים
5 כפות אינסטנט וניל (אני משתמשת בכל הקופסא, אני לא אוהבת שאריות בארון)
3 כפות קמח
3/4 כוס סוכר
1 גביע שמנת חמוצה.
ציפוי
1 שמנת מתוקה מוקצפת עם סוכר לפי הטעם.
להקציף את החלבונים עם הסוכר, להוסיף את החלמונים, להוסיף את שאר החומרים ולאפות בתנור שחומם מראש (180מעלות) בערך כ-50 דקות בהתאם לתנור. ממולץ להכניס לתנור תבנית עם מים חמים לצור אדים.
אפשר לקשט את העוגה עם תותים טריים.
בתאבון.. .
 
למעלה