מה אפשר לעשות עם קופסאות של planters peanuts?

מה אפשר לעשות עם קופסאות של planters peanuts?

יש לי כמה קופסאות כאלה בגודל אחיד וחשבתי שאולי יהיה נחמד לעשות משהו עם זה לגן/לבית לאיחסון או משחק.

אשמח לקבל רעיונות!
אין לי מספיק כאלה ליצירה אבל נראה שזו אהבתי החדשה כך שיש עוד לאן לשאוף


 
שאלה, והצעה.

שאלה: האם השוליים חדים? (אם אני זוכרת נכון,המכסה הוא כמו בקופסאת שימורים,אני רק לא יודעת איך השוליים אחרי הסרת מכסה המתכת? )

הצעה: היות ומדובר בעצם במיכל עגול ורחב, אולי אפשר לעשות ממנו:
מיכל תבלינים. תבלינים מגיעים (בד'כ)בצנצנות אליפסיות, אז אני חושבת שאפשר להכניס כמה וכמה בתוך המיכל. כמובן שלפני שנכניס אותן,אפשר לקשט את הצד החיצוני של הקופסא. הזכרנו בעבר קישוט קופסאות שימורים,וכאן זה יהיה על אותו עקרון.
 
השוליים לא חדים- אחרת אין סיכוי שהייתי מביאה לגן


פה התבלינים נמכרים בצורה כזו שלא צריך להעביר אותם ומאוד נוח למקרר.
&nbsp
המכסה של הקופסה של ה-Planters הוא מכסה פלסטיק.
&nbsp
חשבתי לעשות מזה קופסא של צבעים לילדים בגן- השאלה איך לקשט?
&nbsp
אני חשבתי לעטוף בנייר כסף או נייר עטיפה/טפט ולקשט עם טוליפ/חתיכות פאנצ'ים...
אבל לא יודעת, אולי יש רעיונות אחרים
 
אני מכירה טיפה את הקופסא-

לא קניתי לעצמי,(פעם כשהייתי ילדה, טחנתי כמות עצומה של בוטנים,ומאז 'יצא לי מהאף' לתמיד... אני כן אוהבת חמאת בוטנים,ומאוד אוהבת אגוזים שונים ושקדים)
אני יודעת שייש שני מכסים- העליון פלסטיק, התחתון הוא מתכת. העיקר שלא חד :)

עכשיו לגבי קופסאת הצבעים: הכי מתבקש, לקשט ב'שאריות' של צבעים!.
אפשרות אחת: להדביק בדבק גם,שורה של צבעים שכמעט נגמרו (כאלה שקצרים מידי לשימוש) לרוחב כל ההיקף של הקופסא.(זה אחרי שהדבקנו וישי טייפ או נייר קרפ בדבק פלסטי,כדי לכסות על הויזואל הנוכחי של הקופסא).

אפשרות אחרת: בימינו מאוד 'אין' להמס צבעי פנדה. אז- אולי לקשט עם ציבעי פנדה מומסים?. (אני זוכרת שהיו פה לינקים לסרטי יוטיוב שמדריכים יצירה בפנדה מומסת).


יש לי רעיון שאני לא יודעת עד כמה הוא פרקטי ,אבל אני חושבת בקול רם:
אמרת שייש לך כמה וכמה קופסאות כאלה. אם נצמיד אותן אל הקיר,התחתית שלהן צמודה לקיר,אולי נקבל 'כוורת'?... נוכל לאפסן שם למשל: צמר גפן.גומיות.
אני לא בטוחה איך נצמיד לקיר,אבל בטח יש דרך.


ועכשיו למשהו אחר: נתקנאתי לרגע בנוצרים וקישוטי הקריסמס שלהם!. ולנו יש בלי עין הרע מספיק חגים וסמלים,אז חשבתי:
מיכל קטן חד פעמי,שנקשט עליו 'שנה טובה', ונניח על צלחת קטנה שהכנסנו לתוכו, את התפוחים לשולחן הסעודה?...
כמובן שצריך יהיה לוודא,שאין חלילה 'אלרגיים לבוטנים' בין הסועדים.
האם יש לך דרך 'לעקר' את קופסאות הבוטנים לפני ההגעה לגן, כך שלא תגרומנה תגובה אלרגית לרגישים לבוטנים?
 
אהבתי את הרעיונות! תודה


מאוד אהבתי את הרעיון של הכוורת הזו. כרגע יש לי רק 4 קופסאות כאלה אבל מחסלת קופסא כזו בשבוע אז יש לאן לשאוף

&nbsp
לגבי העניין של האלרגיה- חשבתי על זה ובדקתי מול אמא מהגן שעבדתי בו שהבת שלה מאוד אלרגית ,והיא אמרה שמספיק לנקות את זה בכלור/אקונומיקה ולהעביר מדיח וזה תקין ובר שימוש (והיא מבינה בזה מבחינה מקצועית כי גם מתעסקת עם הנושא של אוכל ואלרגיות).
&nbsp
 
אגב, אולי פעם היו 2 מכסים

עכשיו זה רק מכסה פלסטיק ואין מכסה כמו של קופסת שימורים כך שזה בטיחותי לגמרי מהבחינה הזו ומאוד נוח

אני קונה כל פעם סוג אחר של אגוזים/שקדים/בוטנים ומנשנשת את זה ואחרי כמה קופסאות כאלה שלצערי העפתי חשבתי שאולי כדאי לשמור ולעשות מזה משהו נחמד.
&nbsp
אגב- מה הדרך הכי טובה להוריד את העטיפה של הקופסא? זה ממש דבוק חזק ולא הצלחתי להוציא בשפשוף עם סקוץ' ומים...
 
רק מכסה אחד? איך הם דואגים שבחנות 'ישראלים'

לא יטעמו קצת מהפיצוחים בלי לקנות את הקופסא?


לגבי הסרת התוית- הקופסא עצמה עשויה מתכת?
אני מצאתי שהשריה של כלי עם מדבקה באמבט של מים לכמה שעות, מאפשר הורדה קלה הרבה יותר של המדבקה.

אבל... למה להוריד את העטיפה? האם אי אפשר להדביק עליה מעטפת בצבע חלק כלשהוא,ואז את הקישוטים?
 
חחח דווקא את זה לא ראיתי בחנות הישראלית


וחזרתי משם לפני חצי שעה עם מלאי מחודש של החטיפים וכל הגבינות האהובות עליי

&nbsp
הקופסא עצמה ממתכת. אני מעדיפה לא להשאיר את זה סתם כדי שזה יראה יותר חלק כשאדביק על זה טפט/נייר עטיפה.
&nbsp
אולי אני באמת אשרה את זה כמה שעות במים חמים עם סבון כדי שיהיה קל להוריד את זה. שווה לנסות
 
אין צורך בסבון!. מה שקורה,שככל הנראה המים

מרכככים את הדבק. תנסי על קופסא אחת בודדת קודם,שלא תקללי אותי אם כל הסטוק יעלה חלודה בגלל ההשריה :)
(אני בזמנו ניסיתי על כוסות זכוכית, אולי יש הבדל אם מסירים מדבקה מזכוכית או ממתכת)

מה לגבי סודה לשתיה? -בעלי אומר שאם יתנו לי לקחת שלושה דברים לאי בודד, אני אקח ניילון נצמד, וסודה לשתיה :) (אין לי מושג מה יהיה הדבר השלישי...)
סודה לשתיה טובה להסרת חומרים,אבל שוב- לא כ'כ ממתכת, הרבה יותר מקרמיקה. אולי יש ברשת טיפ על הסרת תוית מקופסאת שימורים?
אני אנסה להריץ חיפוש,ואם אמצא משהו- אזכיר כאן.
 
הקופסאות הללו חסינות חום?

אם כן,אז:
אחרי שהורדנו את כל התוית,ולא נשאר בכלל נייר, נשטוף אותן היטב.
ואז, נמלא ונאפה.
אפשרות אחת: נכניס לחמניה. אפשרות שניה- נכניס תערובת עוגה בחושה.
הקופסא תתפקד כ 'מיני תבנית אפיה'.
אחרי שנוציא מהאפיה ונקרר, נשאר לקשט.אבל בזהירות- יש בפנים דבר מאכל, שכל ה 'קונץ' זה להשאיר אותו שם,כדי שישאר 'בול' במידות התבנית-זה כל היופי.
מה נעשה?
אולי פשוט נקשור סרט משי,סרט מתנה רחב במיוחד. או כל דרך אחרת,שלא מערבת דבקים רעילים. (האמת- קמח ומים יוצר דבק,נכון? וזה לא רעיל. אז אולי כן אפשר להדביק קישוט?...)
ניתן כמתנה כשאנחנו מתארחים,(אפשר להכין כמובן כמה וכמה כלים אישיים שכאלה,לא אך ורק אחד). אחרי השימוש- הקופסא כנראה תלך לפח,אבל זה בסדר!. גם אריזה יפה של פרחים,בד'כ לא שורדת,וכאן כבר 'מיחזרנו' פעם אחת,כשהשתמשנו במיכל שהיו בו בוטנים,כתבנית.
כל זה בהנחה שהמיכל הנ'ל לא רק חסין חום,אלא גם לא משחרר כל מיני דברים רעילים לתוך המאפה... אין לי מושג לגבי כמה זה בטיחותי או לא, אבל אולי יש כאן אנשים שאפו בעבר בפחית שימורים? אני יודעת שלפעמים בבית החרושת, קודם חותמים את הפחית,ואח'כ מבשלים את המרק שבה.(מגיעים לטמפ' של למעלה ממאה, לפחית הסגורה). ראיתי במקרה בפרק האחרון של 'לאכול טוב בפחות',שזו סידרה בריטית.
 
אין לי מושג


אבל זה למשל משהו שלא אנסה- מספיק פעם אחת שרפתי את התנור ועשיתי לעצמי פאדיחות (מכבי אש, 4 דורמנים בבניין שמסתערים על התנור שלי ומציפים לי את כל המטבח בקצף לכיבוי אש)....
&nbsp

&nbsp
אבל אחלה רעיונות
 
ברור שאופה- המון!!! אני מאוד אוהבת אפייה


אבל יש הבדל בין לאפות עוגה לבין לאפות משהו בתוך קופסא...
&nbsp
גלאי העשן פה רגיש ברמות אחרות...
אם אני מכינה משהו בתנור ויש יותר מידי דברים שמתבשלים במקביל -הוא משתגע לי בכלל...
&nbsp
אני פעם שרפתי את התנור רק כי הכנתי ירקות בתנור והשמן קפץ והצית את התנור...מאז נזהרת כל כך עם כל מה שמכניסה לתנור. זה היה מספיק מפדח
 
ואוו זה נשמע שאכו הוא 'פרנואיד',גלאי העשן שלך. אצלי

זה היה סיר מים לספגטי,הרתחתי את המים(עדיין לא הכנסתי את הספגטי) וכנראה האדים מהסיר...
הממ. .. יש לי רעיון שאולי יתאים לתנור ה 'מופרע' שלך:
להשתמש קודם כל בקופסא כדי לקרוץ עוגיות. אחרי האפיה, העוגיות(שהן במידה הקופסא, כי כאמור השתמשנו בשפת הקופסא לקרוץ אותן) נכנסות לקופסא.
כך,אפשר לקשט ללא מפריע את הקופסא (היא לא מבלה כלל בתנור, ואפשר לקשט אותה טרם הכנסת המזון פנימה).
כמובן שכדאי לעשות כמות שכשנשים על העוגיות זו על זו,הן תמלאנה כמעט לגמרי את גובה הקופסא,שלא יראה כאילו נתנו קופסא כמעט ריקה.
כמובן שאלה עוגיות גדולות- ממה שהתרשמתי, דווקא נכנס לאופנה לאפות עוגיות יותר גדולות מהגודל הרגיל של 'היקף כוס',שהאימהות והסבתות שלנו עשו.
אני חושבת שכדאי עוגיה שעשירה בתוספות,לדעתי עוגיה 'פשוטה' ללא תוספות משביחות, יהיה מוזר להכין במידה ענקית .
 
רעיון נחמד להביא לאירוח- תודה


אולי אני אכין עוגיות עם ציפוי של חצי חצי- זה מסוג העוגיות שהאמריקאים הכי אוהבים.
&nbsp
העוגיה רכה מאוד אבל קרנצ'ית וזה מצופה ב-2 טעמים.
&nbsp
וכן, גלאי העשן הזה פרנואיד ברמות של צריך לאשפז

אני מבשלת תמיד עם סולם בהיכון כדי לעצור את הצפצופים במידה ויהיה
 
למעלה