יוצרים אוכל
מתכונים שילדים אוהבים להכין

יוצרים אוכל
מתכונים שילדים אוהבים להכין


אחת מאהבותיי זה לאפות עם ילדים בגן.
לא חסר מתכונים ובשנים האחרונות גם ספרי מתכונים שמאפשרים לילד להיות שותף פעיל בהכנת מאכלים ומאפים יחד עם הורה/מורה/גננת.

אני מזמינה אותכם להעלות מתכונים ו/או לינקים למתכונים שיכולים להיות רלוונטיים להכנה עם ילדים בשלל גילאים.
 
אני לימדתי את שירה את התבשילים העיקריים שלי,

(היא כבר בת 16 וחצי...)

כשהיתה קטנה, אף פעם לא הכנסתי אותה למטבח.נורא לא נח לי עוד מישהו איתי במטבח.היא מדברת על זה שאולי כשתהיה גדולה תרצה לבשל,אבל בפועל- היא מבקשת ממני אפילו לשטוף לה ענבים...
 


אני דווקא תמיד רציתי לקחת חלק פעיל ולא רק להסתכל.
אמא שלי אפילו לא נתנה לי להכין חביתה כשהייתי ילדה וגם כשהייתי בוגרת יותר ולא כי אי אפשר לסמוך עליי, היה לה קשה לשחרר.
האמת שהפעם בביקור הופתעתי מאוד לטובה- לא רק שהיא שיחררה, היא די נתנה לי להכין לבד את כל הארוחה של שבועות ונתנה לי חופש פעולה לגמרי.
 
נשמע שאני קצת כמוה- גם לי קשה 'לשחרר'

ואם שתיכן ה 'תחזית לעתיד' שלי,אז רק כששירה תהיה בת שלושים ומשהו,אני אוכל סוף סוף לנוח קצת מטירוף הבישולים של לפני חג...
 
אני גם מהאמהות שקשה להן לשחרר במטבח


אנחנו אוהבות להכין מאפינס שוקולד, ואפשר להכין את זה איתם מגיל מאוד צעיר.
תלוי גיל, אני מקריאה את המצרכים והיא מביאה אותם לשיש, בודקים יחד את המשקל/כוסות/כפות וכד'. לדעתי זאת פעילות נפלאה, למרות שקשה לי לשחרר


מאפיס שוקולד:
מתאים לכ-12 מאפינס גדולים

280 גרם קמח רגיל (2 כוסות)
200 גרם סוכר (1 כוס)
60 גרם קקאו
10 גרם אבקת אפיה
3 גרם סודה לשתיה (1/2 כפית)
קמצוץ מלח
2 ביצים טרופות
240 מל' שמן (1 כוס)
480 מל' מים רותחים (2 כוסות)
כפית וניל נוזלי
2 כפות גדושות שוקולד נוטלה.

הכנה:
מערבבים בקערה את החומרים היבשים, ואח"כ מוסיפים את הרטובים. הבלילה מאוד רטובה. אחרי שמוסיפים את החומרים הרטובים לערבב מינימום, אומרים שזה משפיע על האוריריות שלהם.
מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים כ-35 דקות עד שגפרור יוצא יבש. במידה ועושים עוגה ולא מאפינס, זמן אפיה כשעה.

בוני גם אוהבת להכין כדורי קוקוס:
אנחנו מכינות את זה בלי צבע מאכל ומגלגלות לכדורים.
https://www.carnation.co.uk/recipes/70/Coconut-Ice
 

michal@gal

Active member
מנהל
מתכונים עם גבינה צהובה

לפני כמה חודשים קיבלנו כפרסומת חוברת מתכונים עם גבינה צהובה.
הבן הצעיר (בן 11) מאד התלהב. עבר על המתכונים בחוברת וסימן מה מוצא חן בעיניו, ובמשך כמה שבועות אחר כך ניסינו את המתכונים.
&nbsp
אחר כך רשם ציונים, שנזכור בעתיד מה היה מוצלח.
&nbsp
&nbsp
 

michal@gal

Active member
מנהל
אני מצרפת קישור

לרשימת המתכונים
http://www.chef-lavan.co.il/category/Emek
&nbsp
המתכון שאהבנו במיוחד היה פריטטה עם בטטה ותרד.
בבית הכנו עם תפוחי אדמה.
&nbsp
מתכונים נוספים שאהבנו:
אומלט פטריות וגבינה
ביצה בקן עם גבינה
לחמניות ממולאות בחביתה עם גבינה
 
למעלה