אין בחוק הגדרה באילו סוגים של כלי רכב ניתן לבצע "שירותי הסעה", מכאן שהחוק תקף לכל סוג רכב. מה גם שכבר פורטו מספר סוגי רכב: אוטובוסים, רכבות, תובלה אווירית, אניות. אז איזה סוג רכב נותר לבצע בו "שירותי הסעה"?
כנראה הצעת ההחרגה כוונה ל"נסיעה מיוחדת" כהגדרתה בתקנות התעבורה, שהיא נסיעה אליה התייחסתי בדוגמה שלי, המיועדת לנוסע יחיד בנסיעה המוגדרת על ידו. זאת בניגוד ל"נסיעת שירות" כהגדרתה שם, המבוצעת גם היא במונית, אבל במסלול קבוע. (המילה "שירות" בתקנות התעבורה אינה במובן "שירות" בחוק איסור הפליה, אלא היא מושג טכני לסוג של נסיעה). לא הגיוני שהתכוונו להחריג גם "נסיעת שירות" משום שאין הבדל בינה לבין נסיעה באוטובוס, מלבד בסוג הרכב.
אילו התקבלה ההצעה הנוסח בחוק היה צריך לכלול "למעט", למשל "שירותי הסעה, למעט נסיעה מיוחדת במונית כהגדרתה בתקנות התעבורה". או "אין רואים הפליה כאשר שירות ההסעה הוא "נסיעה מיוחדת" במונית", וכיוצא באלה ניסוחים.
אלא שההצעה לא התקבלה וגם נסיעה מיוחדת במונית כפופה לחוק איסור הפליה. וטוב שכך משום שאמנם תקנות התעבורה קובעות שנהג מונית "לא יסרב, בלי סיבה סבירה, לרבות חשש לבטחונו, להסיע נוסע ומטענו." אולם הרציונל בתקנות התעבורה אינו מוסבר על פי עקרונות השיוויון שאותם מבקש חוק איסור הפליה לקדם. בנוסף החרגת נסיעה במונית מהחוק היתה עומדת גם בסתירה לעקרונות השיוויון (מכיון שהמחוקק ראה לנכון לכלול תחבורה בשירותים הכפופים לאיסור הפליה), וגם בסתירה טכנית לתקנות התעבורה.
חוק ומשפט >>