https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=122167..."קצבאות הזקנה יוצמדו לשכר במשק; עשרות עד מאות שקלים יתווספו לקשישים עניים
השר כץ אמר כי "שבעה שקלים מפרידים בין קשיש מעל קו העוני לזה שמתחתיו", ולדבריו העלאת הקצבאות תביא להעלאה של רבע מיליון קשישים מעל קו העוני
הארץ/ לי ירון
14:39 עודכן ב- 14:39
שר העבודה והרווחה חיים כץ הציג תוכנית חדשה להעלאת רבע מיליון קשישים מעל לקו העוני. לדבריו, הוא גילה שקצבאות הזקנה נמוכות היום בשבעה שקלים בלבד מקו העוני. קשיש יחיד שזכאי לקצבת זקנה והשלמת הכנסה מקבל 3,151 שקלים בחודש, וקו העוני עומד על 3,158 שקלים – פער של שבעה שקלים.
בשל כך, השר החליט ליזום תוכנית להעלאת את הקצבאות באופן מיידי - מה שיביא להעלאה של 237,400 קשישים מעל קו העוני - לדבריו, מדובר ב-14% מהעניים בישראל.
במשרד הרווחה הסבירו כי ההעלאה בקצבות הזקנה לא תעמוד על שבעה שקלים בלבד ותנוע בין עשרות עד מאות שקלים לקשיש. על פי התוכנית, שתוגש כהצעת חוק ממשלתית, המדינה תעלה את קצבת השלמת ההכנסה לקשישים בפעימה אחת ובסכום של כ-700 מיליון שקלים. הקצבה תוצמד לשכר הממוצע במשק, ותוציא את 237,400 אלף הקשישים ממעגל העוני.
לדברי כץ, "לאחרונה התפרסם דו"ח העוני ואני רואה שמדי שנה יש עליה עקבית וירידה קלה אבל אין שינויים דרמטיים. שבעה שקלים מפרידים בין קשיש מעל קו העוני לזה שמתחתיו. שאלתי את אנשי המקצוע כמה כסף צריך לשים כדי להעלות את הקשישים מעל קו העוני אני רואה שאם מוציאים אותם מהעוני מימדי העוני יצטמצמו ב-14%. ממשלת ישראל מחויבת לשפר את מעמדם של האזרחים הוותיקים בישראל ומשרדי יוביל את השינוי המתבקש".
בדברי ההסבר לחוק נכתב כי "במצב הנוכחי, כאשר הקצבאות צמודות למדד שלא מתעדכן כבר שנים, העוני רק מתרחב ופוגע בעוד אוכלוסיות. מטרת החוק להוציא מהעוני את כל הקשישים מקבלי השלמת הכנסה כבר במהלך שנת 2017, הצעת החוק גובשה לפי תחשיבי תעריפי קצבאות ועלויות תקציביות המתבססות על שיעור השינוי השנתי הממוצע של קווי העוני ב-18 השנים האחרונות (3% בשנה). הצעה זו צפויה להוציא מהעוני כ-190,100 משפחות, שהן כ-237,400 נפשות"."