בוקר טוב ליום שאחרי

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב ליום שאחרי

התלבשנו ערכנו שולחן יפה, אבל ישבנו סביבו לבד...
הילדים התקשרו באמצעות ה-zoom ושרנו ביחד...
אבל בכל זאת היה עצוב...
 

הדסהש1

New member
בוקר טוב אנחנו עדיין לא התחברנו לזום

כי אנו מיושנים ולא טכנולוגים..ביום ראשון ביתי תגיע ותנסה לתכנת
כדי שנוכל להיות מחוברים..יש לנו מצלמה למחשב אך חסר חלק כדי
שנשמע את מה שהולך..
היה סדר לא שמח..הכנו מה ששנינו אוהבים..היה חסר לי הגפילטה פיש
כי לא היה במרכול הקרפיון.ולא נתתי לבעלי שיסע לשופרסל את המתועשים אנני אוהבת..וגם החזרת היא לא מצרך אהוב אצלינו.על החרוסת לא ויתרתי..
הנכד סימס מהשמירות בגבול עזה..מקוהה שכבר יגמר הכל ונתראה
כבר 4 שבתות לא הגיע הביתה..הרגיז את כולם שהראו את ביבי יושב עם אבנר
והםייסבוק התעורר..הרי הוא "קשיש"ולבנים אסור לבקר את ההורים והוא לא גר בביתם..היתה סברה שזה צולם מראש.אני לא מאמינה..הרי ביבי לא נראה עם מסיכה וכפפות בשום מצב..מיום ראשון יהיה חובה על כולם לצאת עם מסיכה וכפפות ..נראה מי לא יעמוד בהוראה.ואם יקבל קנס..
 

נימה3

New member
אם מדברים על דוגמה אישית הרי לצערי הרב

ראש הממשלה שלנו נותן דוגמא אישית שלילית בכל המובנים. נעזוב אותו, היום חג.
אתמול במקום לשבת לבד בית הזמנתי חברה שגרה לידי ערכנו שולחן יפה התלבשנו יפה אכלנו ממטעמי שתינו , אני מודה שלא קראנו בהגדה גם לא פתחנו טלויזיה . והיה לנו ערב נעים מענין ובעיקר טעים. כבר בשעות הצהרים שלחתי לבתי ולנכד מהקנידלעך שלי והכבד הקצוץ וגם נשאר כבד לחלק לעוד חברות העיקר שיהיה חג שמח ושכולם ייהנו. מה שיפה בחגים שלכל משפחה יש את המאכל האהוב עליה וכך זה צריך להיות. לפני כן בשעה חמש אחה"צ שוחחנו בזום עם המשפחה של בתי ועם הבן השני שלי ומחר נשוחח בזום עם המשפחה של הבן הגדול כך שלא נכביד וכל אחד יוכל להתבטא בחפשיות. הזום ממצא מדהים ומסתבר שרק לא מזמן הוא הומצא על ידי סיני שמתגורר בארה"ב.
חג שמח והעיקר שמרו על הבריאות
 

הניה 8

New member
החג הזה הכנתי את עצמי נפשית, לא יהיה כמו כל החגים

בדרך כלל אנחנו עושים סדר, אצל אחותי בכפר סבא,,גם לא ראינו את הילדים לבעלי היה יותר קשה , אני מטבעי ראלית ,ומסדרת עם מצבים,,לא כל הימים רואים את הילדים אז הכנסתי לי בראש שזה יום רגיל, גם מצות אין בבית אפיתי לחם,
העיקר שנצא מזה לשמוע כל פעם איך ביחוד זקנים מתים מהמחלה לא עושה לי טוב, יותר מאשר ערב פסח אחד אחגוג אחרת,
פןליטיקה האמת שלא יודעת בדיוק עכשיו מה הולך,,ועל זה אני יכולה לאמר,,מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות
 

שרון א77

New member
פסח אומנם מאוד אחר אבל

שומעת הרבה מוסיקה ושירי -חג,ומאזינה פעם ביום בלבד לחדשות.
ואנחנו גם בקשר יומיומי עם הילדים והנכדים המתוקים,רואים את כולם דרך הסקייפ.
וזה נחמד ומשמח .(אמנם לא אותו הדבר כמו האירוח,אבל גם זה משהו שטוב שקיים .)
&nbsp
הפעם לחג לא השגנו הרבה מצות,אבל זה גם לא מפריע לנו כול כך,
היה חשוב לנו בעיקר שיהיו מצות לברכות החג, בעת קריאת ההגדה .
בנושא הברכות,חרוסת אילתרתי בעצמי ,מכיוון שלא השגתי אגוזים וגם לא שקדים:
שמתי בצלוחית 2 כפות קמח -מצה ,(מצה שטחנתי לקמח)
הוספתי כף פתיתי-קוקוס , כף סילאן, ג'ינג'ר ,ומעט הל ,
תפוח-עץ מגורר,וכף אחת יין ,וזה יצא ממש טעים.
את הארוחה הכנתי בלי להתאמץ יותר מדי,כי ממילא לא היו אורחים השנה.
הכנתי מרק-ירקות עם קניידלך שהיה חמים וטעים
ופשטידת -אורז מיוחדת ,(שבזמנו הייתי מכינה אותה כול שישי ,לסטודנט הצמחוני שלנו.)
ותוספת סלט ירקות טרי.
הפשטידה הייתה מאוד משביעה ,בפרט לאחר המרק,
היו גם ירקות אפויים בתנור אך כבר לא היה מקום לאכול , אז שמתי במקרר
היה גם סלט ירקות צבעוני
ופרחי-כרובית אפויים,שישארו עד מחר במקרר.
אגב,
אורז זהו מאכל כשר -לפסח בקרב העדה הספרדית, ולא נהוג בעדות אשכנז,
ולמה?
הרי מאוד מקובל בפסח לאכול אורז -בעיקר עם קטניות ,בקרב העדה הספרדית,
לעומתם,האשכנזים מקפידים יותר בשל החשש לנוכחות גבעולי מוץ שעלולים להימצא באורז, והנחשבים לחמץ,לכן הם נמנעים משימוש באורז,למרות שכיום בתקופתינו ,
כבר אין שאריות אבנים וגבעלי -מוץ באורז -הבסמטי למשל ,הוא ממש נקי,לא כול חשש.
אני נוהגת לשטוף אותו כמה פעמים עד לצלילות- המים ,ואין בו כול ללא שאריות גבעולים בכלל. אך את המנהגים הקדומים קשה לרבנים ז שלהם לשנות כנראה,,,
&nbsp
יש לי מתכון מעולה ל-"פיצה" כשרה לפסח,שמתאים לארוחת ערב בכול המועד פסח:
אקליד אותו בערב,לטובת אוהבי הפיצות.
וגם אקליד מתכון לעוגה לפסח, ללא ביצים בכלל .
ועד אז,יום נעים לכולם,
ושיהיו בשורות טובות לכולנו ובמהרה.
&nbsp
&nbsp
 

tamarsharoni

New member
חג שמח , פעם לפני תקופת האינטרנט ,היה מושג נפוץ "ידע אישי"

אז הנה מידע אישי שלי , למה אשכנזים לא אוכלים אורז .
זה מתחיל מאות שנים אחורה , כשהיו אורזים את כל הדגנים למיניהם בשקים , ולא הפרידו בין מיני הדגנים . נוצר מצב שהיו ממלאים אורז בשק שהיה בו לפני כן חיטה , או כל דבר האסור בפסח .והרבנים חששו שבשק שלפני כן היו בו גרגרי חיטה נותרו גרגירים שיתערבבו עם האורז . לכן אסרו לאוכלו , כיום הסיבה אינה רלוונטית , נשאר המנהג, ומנהג אינו מחייב . אנחנו לא אוכלים אורז , כי זה המנהג שבעלי הביא מביתו המסורתי .
 

שרון א77

New member
הסבר יפה תמר.

בכול מקרה המנהג של בעלך לא לאכול אורז,ולכן יש ללכת על פי מנהגיו,כפי הכתוב במקורות "אל תיטוש תורת אימך "-הכולל את מנהגי האוכל של אימא.
במשפחתו של בעלי למדתי לאכול בחג -הפסח אורז -וקטניות ,אצלינו לא היה נהוג כך,
במשפחתי לא נגעו באורז בפסח ,גם לא בפריכיות -אורז, וקטניות, ולא בפיצוחים למיניהם.
לכן טוב שיש ערבוב קיבוץ גלויות בין משפחות,באופן זה מנהג אחד משלים את השני.
 

tamarsharoni

New member
לי לא יצא לראות את ראש הממשלה מארח את בנו לליל הסדר .

אבל אם זה נכון זו לדעתי שערורייה , זה כמו כבוד שר הבריאות , האדון המכובד ליצמן ירום הודו . הם , שניהם מנחיתים הנחיות לפשוטי העם , אבל להם מותר . התנהגות שפשוט לא נתפסת . זו התנהגות של מלכים בימי הביניים , בושה וחרפה , להם וגם לנו , שאנו נותנים יד למונרכיה הזו .
שרון אנלא יודעת אם הבנתי אתך נכון , אבל זוג שמתחתן , לפי ההלכה , האשה מקבלת על עצמה את דרך חייו של בעלה. כלומר אם פולניה מתחתנת עם מרוקאי , המנהגים בבית הזוג הצעיר יהיו לפי הנהוג בעדה המרוקאית ., ולהפך , כנ"ל לגבי כל העדות . זה לגבי ההוויה של הבית , השלב הבא זה הילדים , פה כבר האמא קובעת את דתו של הילד . חג שמח לכולנו .
 

tamarsharoni

New member
נשגב מבינתי !!!

קראתי באינטרנט שמטוס שיצא מארה"ב נחת בנתב"ג פרק עשרות ישראלים חוזרים , והם כולם עזבו את הנמל במוניות לביתם בלי שום פקוח , ברור או הסגר . אותנו סוגרים בתים כבר יותר משבועיים , והם באים ומפיצים את הוירוס . נהגי המוניות , שגם הם במצב כלכלי בכי רע כעת , ורוצים להרוויח כמה [הרבה] שקלים , משתפים פעולה . השמים של ישראל מרושתים במצלמות ע"י הצבא , ועינו של האח הגדול כוכבי צופה בהם כל העת מכירה כל מטוס שמגיע ארצה. אז אי אפשר לשלוח מפקחים שיפנו את הנוסעים לבידוד , הרי יש הנחיה כזו . כך רוצים למגר את המחלה ? נשגב מבינתי .
 

שרון א77

New member
לתמר, את הבנת מצויין ,

אכן, לאחר נישואיה האשה מקבלת את מנהגי הבית של בעלה.
&nbsp
 

הניה 8

New member
תחפשים בנרות,,אני שמעתי שזה צולם לפני הנחית הסר,,כאשר יענו

אותו כן ירבה ויפרוץ
 

הניה 8

New member
שרון יפה לך ההסבר בקשר לאי

אכילת ארז , ואני אוסיף אל תיטוש תורת אמך זה בכללי
זה כולל את כל החינוך, שקיבלנו,בבית
 

שרון א77

New member
הניה בקשר למתכונים שציפית :

ראשית,מסכימה איתך שחינוך בבית הוא מעל הכול !
&nbsp
והנה מתכון מעולה ל-"פיצה של פסח" במקום בצק יש בסיס עשוי מכרובית:
ואחרי הפיצה, הקלדתי גם מתכון לעוגת מוס שוקולד נהדרת, ללא אפייה וללא ביצים.
&nbsp
פיצה צמחונית כשרה לפסח (כ -15 דקות הכנה,לא כולל זמן האפייה.)
1. להרתיח בסיר מים רותחים 3 כוסות עם פרחי- כרובית ,ל- 3 דקות רתיחה בלבד -
ולהוציא לקערה עם מים קרים, ולסנן.
2. לנגב במגבת יבשה את פרחי -הכרובית, ולטחון במעבד-המזון לפירורים בגודל אורז,
3 . להעביר לקערה את פירורי- הכרובית:
ולהוסיף לקערה :
5 כפות גבינה צהובה מגוררת,ולערבב,ולהוסיף:
כפית אבקת-שום
2 כפות שמן זית
מלח,פלפל-שחור
כפית שטוחה אורגנו
מעט פפריקה חריפה.
&nbsp
לערבב הכול ביחד במזלג ולטעום,(במידת הצורך להוסיף עוד קצת אורגנו,מלח,ופלפל
ולערבב היטב.)
&nbsp
4. לערבב בכלי ביצה אחת ולתבל אותה ב- 1/4 כפית כורכום ,כפית פפריקה-מתוקה,
מעט מלח ופלפל,ולהוסיף קערה עם הכרובית,ולערבב היטב.
&nbsp
להעביר את כול התערובת לתוך תבנית, עם ניר- אפיה משומן קלות,
(אפשר להשתמש בתבנית חד- פעמית איכותית שדפנותיה יציבות.)
או תבנית מלבנית באורך 30 ס"מ ורוחב 20 ס"מ.
(או תבנית קפיצית עגולה מס' -26 )
לשטח את התערובת בתבנית (להדק לעובי של בצק עבה כמו לפיצה) ,
חשוב שיהיה נפח ושלא תהיה שכבה דקה מידי.
האפייה:
לאפות בתנור -אפיה על טורבו, בחום 200 מעלות במשך כ- 20- 25 דקות,
עד שהתערובת יציבה ומוזהבת מ-2 הצדדים.
(אם אין טורבו,לאחר 25 דקות כשהמאפה מתייצב ומזהיב יש צורך להפוך לצד שני ,
מעל משטח נוח עם ניר- אפיה ,ולהחזירו עם ניר- האפייה לתבנית ,לעוד 20 דקות אפיה,
עד שיזהיב.
את הפיצה הזו מניחים בצלחת ואוכלים בסכין ומזלג בגלל המרקם המיוחד.
-----------------------------------------------------------------------------------------
הכנת הרוטב :
רגע לאחר שתערובת הכרובית נכנסה לתנור,מכינים את רוטב -העגבניות:
במחבת קטנה מטגנים בצל קטן קצוץ ב-3 כפות שמן-זית, לטגן על להבה נמוכה.
אחרי שהבצל שקוף ,מוסיפים אליו 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות,
ומגבירים את הלהבה לאש בינונית,
ומערבבים מדי פעם, עד לתחילת ריכוך העגבניות .
בכלי קטן מערבבים 2 כפות רסק- עגבניות עם 3/4 כוס מים, ,ולתבל בכפית אבקת- שום,
כפית פפריקה -מתוקה ומעט פפריקה –חריפה,מעט מלח ופלפל ,
ומוסיפים את הרסק למחבת עם העגבניות ומערבבים,
ולאחר 2- 3 דקות על להבה בינונית זה מסמיך.
להוסיף לרוטב כף סילאן טבעי, או כפית סוכר, לאיזון החמיצות,
ולערבב לטעום,ולכבות את האש.
&nbsp
לגיוון: אפשר להוסיף ביחד עם העגבניות, 1/2 כוס קוביות קטנות גמבה .
בודקים שמאפה שבתנור יציב ומוזהב מ-2 הצדדים,
ואז יוצקים עליו את הרוטב מהמחבת, ומישרים בכף ,
ומפזרים מעל הרוטב גבינה- צהובה מגוררת,וטבעות זיתים .
למי שלא רוצה זיתים, אפשר לפרוס שן- אחת שום לפרוסות דקיקות,
ולפזר מעל הגבינה המגוררת,וזה מוסיף המון לטעם הגבינה והרוטב.
_______________________________________________________
&nbsp
מתכון לעוגת- מוס נהדרת ללא ביצים,וללא אפייה :
(מתכון: הקונדיטורית רוני ונציה.)
&nbsp
יש להכין מראש:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ עם שוליים בגובה כ- 8 ס"מ, ולהבריש בשמן את תחתית התבנית.
&nbsp
לשכבת הבסיס:
75 גרם חמאה, להוציא מהמקרר עד לריכוך .
&nbsp
לערבב ביחד :
1/4 כוס אבקת- קקאו מריר.(לא שוקולית.)
&nbsp
1/2 כוס סוכר חום-בהיר (דמררה)
&nbsp
1/4 כפית קינמון
&nbsp
1 כוס אגוזי לוז קלויים, לא קלופים.
&nbsp
1/2 כוס שקדים, קלויים קלות
להוסיף את החמאה רק לאחר שהתרככה למרקם רך.
&nbsp
להכנת מוס -השוקולד:
&nbsp
450 גרם שוקולד מריר -לשבור לקוביות.(הערות רשמתי בסוף העמוד.)
&nbsp
1/2 כוס אבקת- קקאו מריר. (לא ממותק.)
&nbsp
1/4 כוס מים
&nbsp
1/2 כוס אספרסו נוזלי, (או קפה שחור רגיל ,ללא חלב.)
&nbsp
3 מיכלים של שמנת -מתוקה .(ס"ה 750 מ"ל)
&nbsp
קליפת תפוז מגוררת, מ-2 תפוזים.
&nbsp
אופן הכנת שכבת הבסיס:
&nbsp
בקערת מעבד -מזון שמים את הקקאו, הסוכר –החום, והקינמון ומערבבים.
מוסיפים את האגוזים והשקדים, לאחר שקוצצים אותם במעבד לפירורים- גסים.
מוסיפים פנימה את החמאה הרכה, ומערבבים בקצרה לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית.
מקררים במקרר 45 דקות לייצוב.
&nbsp
אופן הכנת מוס-השוקולד:
&nbsp
.1 בקערת מתכת בינונית ממיסים את השוקולד עם הקקאו, המים והאספרסו,להמיס מעל לסיר עם אדים,
עד לקבלת תערובת אחידה,לאחר מכן מעבירים לקערה גדולה רחבה ומצננים לחום פושר.
&nbsp
.2 מקציפים את השמנת לקצפת -יציבה וגמישה, ומוסיפים את קליפת התפוז ,ואת הליקר.
&nbsp
מקפלים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד. "מקפלים" פנימה בתנועה עדינה את יתרת הקצפת.
&nbsp
.3 יוצקים לתבנית ,ומחליקים בכף לשכבה אחידה ומקררים במקרר במשך 8 שעות ,או כל הלילה.
&nbsp
הערות:
אני שרון,הכנתי עם מעט שינויים:
1. לא הוספתי ליקר . .
2. במקום אספרסו השתמשתי בחצי כוס מים רותחים וכפית קפה -שחור רגיל .
(כפית מלאה קפה שחור שערבבתי ב1/2-כוס מים רותחים.)
3. השתמשתי רק ב- 3 חפיסות שוקולד מריר,(ב- 300 גרם.) וזה יצא מעולה,
(כמות 450 גרם היא מיותרת ובמתיקות מוגזמת לטעמי.)
&nbsp
&nbsp
 

הניה 8

New member
כיף שרון , רשמתי לי,היום עשיתי משהוא

פשוט פשוט אבל טוב לקיבה, תפוחים ואגסים
עם קינמון וצפורן קצת סוכר לפי הטעם,להרתיח לבשל
עד שהפרי מתבשל, מי שרוצה להוסיף פירות יבשים, אני נמנעת מלא סוכר,
 

tamarsharoni

New member
בוקר , אני נוהגת לקחת את התפוחים , אלו שהגיעו לגיל השלישי .

וכעת יש שתי אופציות .
1] להכין לפתן , כמו שהניה עושה אבל עם יותר מים , ואם יש עוד פירות במצב בריאותי דומה , מוסיפה גם אותם , חתוכים לקוביות קטנות כמובן .
2] פורסים את התפוחים לפלחים בעובי של כחצי סנטימטר , [הגודל ממש לא קובע ] . מכניסים למיקרוגל ואופים . מי שאוהב אותם רכים , שיוציא מהמיקרו אחרי כמה דקות , מי שאוהב יותר מיובש שימתין עוד כמה דקות . הנוזלים יוצאים והסוכר נשאר .
מקבל מדבקה אדומה לכמות הסוכר ב100 גרם ושתי מדבקות ירוקות לטעם .
 

שרון א77

New member
להניה, על מתכון הפיצה לפסח:

המלצה למתכון הפיצה לפסח ,שהקלדתי לך מקודם,
איך להכין אותה ב-2 דקות עבודה :
&nbsp
1.ערב -מראש להרתיח 3 כוסות פרחי -כרובית במשך 3 דקות בלבד,לשטוף במי -ברז
לסנן ,ולשמור בסיר מכוסה במקרר.
2. להכין במחבת קטנה את רוטב -העגבניות,לצנן - ולשמור בכלי סגור במקרר.
3. לגורר גבינה- צהובה לסגור ולשמור במקרר בשקית -ניילון .(בתוך קופסת איחסון.)
4. למחרת נותר להכין את כול התבלינים הדרושים במגש.
לגורר את הכרובית במעבד–המזון,לתבל ולטעום, ולהוסיף ביצה ולערבב,
לאפות בתבנית עם ניר -משומן קלות,ולאפות עד הזהבה.
ולאחר 25 דקות ,להוציא את המאפה שבתנור ולצקת עליו את רוטב-העגבניות,-
לפזר גבינה–צהובה,מעט אורגנו ,וטבעות-זיתים ולאפות עוד כמה דקות להמסת -הגבינה.
&nbsp
שיהיה לכולנו יום טוב ומבורך ,ונשמע בבמהרה בשורות טובות על עוד אנשים שנרפאו ,
אתמול דווחו על מעל אלף חולי-קרונה שכבר הבריאו ושוחררו,תודה לאל.
כעת גם אני אלך להכין את הפיצה הנהדרת הזו עם רוטב העגבניות -החמים והטעים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

נימה3

New member
בענין הנחיתה בלוד את ממש צודקת אני מניחה שמכיון שהנחיתה

היתה בערב החג לא יכלו או לא רצו לא לא הספיקו או מכל סיבה אחרת לחלק אותם למתחמי בידוד. מקוה שהם בעצמם מספיק אחראים לבודד את עצמם כמו שכולנו עושים. באשר למנהגי הפסח ידוע שלכל עדה מנהגים משלה אני לא זוכרת מהבית שלי אם אכלו אורז או לא אבל לא היה בבית לחם למרות שאבא שלי עסק במכירת לחם. פסח זה היה הזמן לכל מיני מבצעים כמו לתכנן לקחת אותי לד"ר טיכו בירושלים רופא העיניים המהולל אלא שכל שנה הברזתי ובדיוק חליתי וכך הסתדרתי עד יום בלי ד"ר טיכו.שיהיה המשך חג שמח ובעיקר שמרו על הבריאות
 

tamarsharoni

New member
גם 15 שנה אחרי מותו , אפרים קישון עדין רלוונטי .

בענין הנחיתה בלוד . ברגע שיוצא מטוס מארה"ב בנתב"ג יודעים. יש מספיק זמן להתכונן ולהכין כל מה שצריך , כולל חילים שישגיחו על הנוסעים שמגיעים .
לעיתים אני חושבת שאת שם המדינה צריך להחליף מישראל ל "פרטצ"יה אהובתי ".
 

הניה 8

New member
בקר טוב כמה טוב

שיש לנו ידידים בעולם, זה לא מובן מאליו
זה תוצר של עשית ,יחסים טובים בינינו וחלק מאומות העולם
הודו העבירה לנו תרופות נסיון לנגיף הקורונה , הלואי ויצלח
 
למעלה