הניה בקשר למתכונים שציפית :
ראשית,מסכימה איתך שחינוך בבית הוא מעל הכול !
 
והנה מתכון מעולה ל-"פיצה של פסח" במקום בצק יש בסיס עשוי מכרובית:
ואחרי הפיצה, הקלדתי גם מתכון לעוגת מוס שוקולד נהדרת, ללא אפייה וללא ביצים.
 
פיצה צמחונית כשרה לפסח (כ -15 דקות הכנה,לא כולל זמן האפייה.)
1. להרתיח בסיר מים רותחים 3 כוסות עם פרחי- כרובית ,ל- 3 דקות רתיחה בלבד -
ולהוציא לקערה עם מים קרים, ולסנן.
2. לנגב במגבת יבשה את פרחי -הכרובית, ולטחון במעבד-המזון לפירורים בגודל אורז,
3 . להעביר לקערה את פירורי- הכרובית:
ולהוסיף לקערה :
5 כפות גבינה צהובה מגוררת,ולערבב,ולהוסיף:
כפית אבקת-שום
2 כפות שמן זית
מלח,פלפל-שחור
כפית שטוחה אורגנו
מעט פפריקה חריפה.
 
לערבב הכול ביחד במזלג ולטעום,(במידת הצורך להוסיף עוד קצת אורגנו,מלח,ופלפל
ולערבב היטב.)
 
4. לערבב בכלי ביצה אחת ולתבל אותה ב- 1/4 כפית כורכום ,כפית פפריקה-מתוקה,
מעט מלח ופלפל,ולהוסיף קערה עם הכרובית,ולערבב היטב.
 
להעביר את כול התערובת לתוך תבנית, עם ניר- אפיה משומן קלות,
(אפשר להשתמש בתבנית חד- פעמית איכותית שדפנותיה יציבות.)
או תבנית מלבנית באורך 30 ס"מ ורוחב 20 ס"מ.
(או תבנית קפיצית עגולה מס' -26 )
לשטח את התערובת בתבנית (להדק לעובי של בצק עבה כמו לפיצה) ,
חשוב שיהיה נפח ושלא תהיה שכבה דקה מידי.
האפייה:
לאפות בתנור -אפיה על טורבו, בחום 200 מעלות במשך כ- 20- 25 דקות,
עד שהתערובת יציבה ומוזהבת מ-2 הצדדים.
(אם אין טורבו,לאחר 25 דקות כשהמאפה מתייצב ומזהיב יש צורך להפוך לצד שני ,
מעל משטח נוח עם ניר- אפיה ,ולהחזירו עם ניר- האפייה לתבנית ,לעוד 20 דקות אפיה,
עד שיזהיב.
את הפיצה הזו מניחים בצלחת ואוכלים בסכין ומזלג בגלל המרקם המיוחד.
-----------------------------------------------------------------------------------------
הכנת הרוטב :
רגע לאחר שתערובת הכרובית נכנסה לתנור,מכינים את רוטב -העגבניות:
במחבת קטנה מטגנים בצל קטן קצוץ ב-3 כפות שמן-זית, לטגן על להבה נמוכה.
אחרי שהבצל שקוף ,מוסיפים אליו 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות,
ומגבירים את הלהבה לאש בינונית,
ומערבבים מדי פעם, עד לתחילת ריכוך העגבניות .
בכלי קטן מערבבים 2 כפות רסק- עגבניות עם 3/4 כוס מים, ,ולתבל בכפית אבקת- שום,
כפית פפריקה -מתוקה ומעט פפריקה –חריפה,מעט מלח ופלפל ,
ומוסיפים את הרסק למחבת עם העגבניות ומערבבים,
ולאחר 2- 3 דקות על להבה בינונית זה מסמיך.
להוסיף לרוטב כף סילאן טבעי, או כפית סוכר, לאיזון החמיצות,
ולערבב לטעום,ולכבות את האש.
 
לגיוון: אפשר להוסיף ביחד עם העגבניות, 1/2 כוס קוביות קטנות גמבה .
בודקים שמאפה שבתנור יציב ומוזהב מ-2 הצדדים,
ואז יוצקים עליו את הרוטב מהמחבת, ומישרים בכף ,
ומפזרים מעל הרוטב גבינה- צהובה מגוררת,וטבעות זיתים .
למי שלא רוצה זיתים, אפשר לפרוס שן- אחת שום לפרוסות דקיקות,
ולפזר מעל הגבינה המגוררת,וזה מוסיף המון לטעם הגבינה והרוטב.
_______________________________________________________
 
מתכון לעוגת- מוס נהדרת ללא ביצים,וללא אפייה :
(מתכון: הקונדיטורית רוני ונציה.)
 
יש להכין מראש:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ עם שוליים בגובה כ- 8 ס"מ, ולהבריש בשמן את תחתית התבנית.
 
לשכבת הבסיס:
75 גרם חמאה, להוציא מהמקרר עד לריכוך .
 
לערבב ביחד :
1/4 כוס אבקת- קקאו מריר.(לא שוקולית.)
 
1/2 כוס סוכר חום-בהיר (דמררה)
 
1/4 כפית קינמון
 
1 כוס אגוזי לוז קלויים, לא קלופים.
 
1/2 כוס שקדים, קלויים קלות
להוסיף את החמאה רק לאחר שהתרככה למרקם רך.
 
להכנת מוס -השוקולד:
 
450 גרם שוקולד מריר -לשבור לקוביות.(הערות רשמתי בסוף העמוד.)
 
1/2 כוס אבקת- קקאו מריר. (לא ממותק.)
 
1/4 כוס מים
 
1/2 כוס אספרסו נוזלי, (או קפה שחור רגיל ,ללא חלב.)
 
3 מיכלים של שמנת -מתוקה .(ס"ה 750 מ"ל)
 
קליפת תפוז מגוררת, מ-2 תפוזים.
 
אופן הכנת שכבת הבסיס:
 
בקערת מעבד -מזון שמים את הקקאו, הסוכר –החום, והקינמון ומערבבים.
מוסיפים את האגוזים והשקדים, לאחר שקוצצים אותם במעבד לפירורים- גסים.
מוסיפים פנימה את החמאה הרכה, ומערבבים בקצרה לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית.
מקררים במקרר 45 דקות לייצוב.
 
אופן הכנת מוס-השוקולד:
 
.1 בקערת מתכת בינונית ממיסים את השוקולד עם הקקאו, המים והאספרסו,להמיס מעל לסיר עם אדים,
עד לקבלת תערובת אחידה,לאחר מכן מעבירים לקערה גדולה רחבה ומצננים לחום פושר.
 
.2 מקציפים את השמנת לקצפת -יציבה וגמישה, ומוסיפים את קליפת התפוז ,ואת הליקר.
 
מקפלים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד. "מקפלים" פנימה בתנועה עדינה את יתרת הקצפת.
 
.3 יוצקים לתבנית ,ומחליקים בכף לשכבה אחידה ומקררים במקרר במשך 8 שעות ,או כל הלילה.
 
הערות:
אני שרון,הכנתי עם מעט שינויים:
1. לא הוספתי ליקר . .
2. במקום אספרסו השתמשתי בחצי כוס מים רותחים וכפית קפה -שחור רגיל .
(כפית מלאה קפה שחור שערבבתי ב1/2-כוס מים רותחים.)
3. השתמשתי רק ב- 3 חפיסות שוקולד מריר,(ב- 300 גרם.) וזה יצא מעולה,
(כמות 450 גרם היא מיותרת ובמתיקות מוגזמת לטעמי.)