המלצה לכבוד החג:

שרון א77

New member
המלצה לכבוד החג:

נזכרתי שבפסח הקודם הכנתי קנידלעך נהדרים למרק ,בלי הרבה טירחה,והכול בזכות חברת "קנור" -המשווקת תערובת מוכנה ב- 2 שקיות שבתוך אריזת קרטון שעליה רשום:
"קניידל-תערובת להכנת כופתאות מצה".

את התערובת המוכנה מניחים בקערה,מוסיפים 2 ביצים טרופות מערבבים ומכסים ל- 5 דקות עד לסמיכות.
לאחר מכן, יוצרים מהתערובת כופתאות,(בגודל של כדור פינג-פונג,)
ומכניסים לסיר מים רותחים ל-7 דקות וזה מוכן.
בעת הגשת המרק מצרפים לכול מרקייה כמה כופתאות.
כול כך פשוט להכנה וממש טעים.

בימים אלה לפני החג אני מנצלת את אריזות -החמץ שנותרו לי במזווה, היום הכנתי מרק ירקות מעולה עם עדשים -כתומות , השתמשתי למרק:
8 פרחי -כרובית,
5 קישואים ,
3 שיני שום חצויים ,
בצל בינוני ,
כוס אחת גזר גמדי קפוא ,
הכול נכנס לסיר עם מים עד לגובה של כיסוי הירקות ועוד ס"מ אחד,
לתיבול:כפית מלח,מעט פלפל-שחור,מעט כורכום, כף חוואייג'-למרק, - הכול מתבשל 10- דקות .

לאחר 10 דקות בישול, מוסיפים לסיר הירקות כוס מלאה עדשים כתומות עדשים-כתומות ,שנשטפו היטב 4 -5 פעמים ,עד לצלילות המים.)
חופן גדולה שמיר קצוץ,אפשר גם פטרוזיליה,
וזהו.
לאחר הוספת העדשים והשמיר בישלתי עוד רבע שעה בערך,
על אש בינונית,כשהקישואים הגזר והעדשים מתרככים,זה מוכן.

אגב,
קניתי גזר -גמדי קפוא שנשמר בהקפאה לטווח ארוך,שנפלא למרק,
נשמר מבלי להתייבש.
לפני ההכנה מניחים כמות גזרים שרוצים בכלי מים ל-3 דקות
והוא מפשיר מהר ,ומוכן לשימוש.
 
למעלה