חג שמח❣️ מלא התחדשות�� ואהבה��

אפרת10511

New member
חג שמח❣️ מלא התחדשות�� ואהבה��

ליל הסדר מאחורינו, היה ערב נפלא ונעים במיוחד.
את הבוקר הזה אני פותחת שבעה ומרוצה, יושבת
במרפסת ביתי ומאזינה לשקט ולשלווה.
אני אישה של בוקר, זר לא יבין זאת.
בשש בבוקר אני כבר עם ספל הקפה גם צריכה משהו להכניס לפה...
מצה בריי - ברור שכולם מכינים ומכירים, גם אשכנזים וגם מזרחים.
מצה בריי זו ארוחת בוקר חוצת עדות שכל כך כייף להכין בכמה דקות.
אני מפוררת 2 מצות לפרוסות קטנות קטנות. בקערה נפרדת אני מערבלת 3 ביצים, חצי כוס חלב, מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפה את המצות המרוסקות.
במחבת אני ממיסה 20 גרם חמאה ומכינה מצה בריי מהאגדות.
הפעם הכנתי את המצה בריי ככריך עם ביצה עין נהדרת ונוזלית ותרד/ קייל חלוט. ככה יש לנו ארוחת בוקר מושלמת!
עם מה מגישים בדרך המסורתית?
עם שמנת חמוצה, סוכר, יוגורט שאתם אוהבים.
מאחלת לכולנו בוקר של חג שקט ונהדר!
 
אצלנו המשפחה הפתיעה אותנו

הודעתי להם שאני לא בא כיוון שלא הייתי במיטבי, אז שתי המשפחות באו לבקר והביאו לשנינו אוכל (ובאותה הזדמנות הורידו את הזבל...)

כשהייתי ילד היינו מאוד עניים (כמו רוב האנשים סביבנו) אז אם בימים רגילים המעדן לארוחת 4 היה תפוח אדמה מבושל שטבלנו בשמן עם מלח או פרוסה עם שמאלץ וגריבאלאך.
בפסח האמא היתה מכינה תה בכוסות גדולים, ממתיקים בריבת חרובים או בדבלה (גדל לנו בחצר) ושוברים פנימה 2-3 מצות...

אצלנו פשטידת המצות נקראת "מאצה פלעצל".
היום אין מי שיכין כי אשתי הפסיקה לבשל והנסיונות שלי רק הוצאתי מתחת ידי פשטידה חרוכה, אבל זה בסדר, בלאו הכי אנחנו מקפיאים לחם והמצות הן בעיקר לנישנוש.
 

מינהר

New member
בוקר טוב, אחרי יום שמח ומעייף.

אני כבר אחרי המצה מחיטה מלאה בחביתה. ואחרי הליכה. ברכות לכולם ובריאות.
 
אצלנו היה ליל סדר שמח ביותר, כם הבנות

והנכדים, היו צחוקים ואוכל ממש מעדנים, מצב בריי אני מכינה רק ביום האחרון של פסח, וזאת מכיוון שזה טעים במיוחד ואנחנו שומרים על ארוחות בריאות, טיגון כמעט לא מתקיים אצלנו במטבח אבל לעיתים נדירות מותר לחטוא, אז המצה בריי זה החטא הטעחם שלנו.
 
כל הזמן מרמים

שכחתי שזה חול המועד והזמנתי המבורגר.

קבלתי אותו במין לחמניה מוזרה ומאוד צמיגית כמו מסטיק.
שאלתי, ואמרו שזה עשוי מקמח כשר לפסח !!!!!
שאלתי- קמח מצה ?
אמרו לי, לא, מקמח כשר לפסח
איך אמרו הגששים - ישראבלוף במיטבו.
 
שפירא, ההמבורגיות מכינות לחמניות מקמח תפ'א

ועוד סוגי קמחים שבם כשרים לפסח אך בהחלט לא הלחמניות הרגילות, איך ולמה הרגשת מרומה?
 
קמח תפוחי אדמה ? אז למה זה כזה צמיגי ?

בקושי לעסתי חצי והיתר זרקתי.

תמיד עם ההמבורגר אני קונה 3 סלטים ואז יש לי לבוקר ולערב וכך יש לי ארבע ארוחות בפחות ממאה שקלים

אני כמובן עושה השלמות להמבורגר חמוצים ותבלין חריף ,
ולסלט- שמן זית + חומץ + חומץ ענבים + מיץ לימון + חמוצים, שני טוסטים עם חמאת בוטנים , יוגורט, מיץ תפוזים אמיתי -
ויש ארוחת סלט קלה אבל מלאה.
 

יוליקה

Member
מנהל
אני לא שומרת אף פעם

פה באיטליה...ארץ הפסטות והפיצות... הנכד חוגג כי זה בדיוק מה שהוא אוהב...
אני קצת פחות בגלל שאני שומרת לא חמץ אלא קלוריות... אז אוכלת יותר עוף וסלטים... ובעלי והבת חוגגים על מאכלי ים.... ככר סנט מרקו לכל קפה או מסעדה
יש,תזמורת שמענגת את הקהל...
מחר ניסע עם הבת והנכד לאגם גארדה
יש שם לונה פארק בשביל הנכד... נסע ברכבת כשעה צפונית לונציה....

 

tamarsharoni

New member
אנחנו הוזמנו לארוחת פיצה של פסח, במלון בנתניה .

זה היה לפני כ30 שנה . אבל הטעם המגעיל נשאר בזכרוני עד היום .
 

shron1722

New member
אפרופו פיצה,,

אני הכנתי פיצה על בסיס כרובית ויצאה מעולה.
אם תרצו אוכל להקליד לכם את המתכון.
 

shron1722

New member
לנוגה :המתכון לפיצה -כרובית כשרה לפסח:

פיצה כרובית לפסח:
המצרכים וההכנה:
חצי כרובית - להרתיח את הכרובית 7 דקות בסיר עם מים רותחים,ולכבות את האש,להעביר
למסננת ולשטוף במי -ברז לצינון ,ולקצוץ במעבד -המזון 4 פולסים,לקבלת פירורי- כרובית .
מעבירים את פירורי-הכרובית לקערה,
מוסיפים מעט מלח,פלפל-שחור,וקורט אורגאנו יבש.
בקערית נפרדת טורפים ביצה אחת ,ומוסיפים אותה לקערת הכרובית,ומערבבים ביחד,
מוסיפים 100 גרם גבינה צהובה מגוררת,ומערבבים היטב לתערובת אחידה,
ויוצקים לתבנית עם ניר -אפיה משומן ב-2 כפות שמן.
אופים בתנור 200 מעלות חום ל- 15 דקות ,
ולאחר מכם מנמיכים לחום 180 מעלות,לעוד 15 דקות,או עד שרואים שהבצק מוזהב היטב,ומתחיל להשחים,בשלב זה מוציאים מהתנור .
מניחים על השייש מגש גדול ועליו ניר -אפיה גדול ועליו הופכים את התבנית עם מאפה הכרובית ,ואוספים את ניר -האפיה עם המאפה "ההפוך" בחזרה לתבנית,ואופים עוד 10 דקות עד שמזהיב בצד השני.
בינתיים מכינים במחבת רוטב לפיצה :
להכנת הרוטב :
להכניס למחבת כף שמן לחמם קלות,
להוסיף עגבניה חתוכה לקוביות קטנטנות.(אפשר לקצוץ במעבד-המזון)
גמבה קטנה -חתוכה לקוביות קטנות,
3/4 כוס מים חמים להוסיף 2 כפות רסק -עגבניות,שן שום כתושה ולערבב להוסיף
מעט מלח כפית פפריקה מתוקה,ומעט פפריקה חריפה.
ומערבבים הכול ביחד במחבת על אש בינונית כמה דקות עד לקבלת רוטב סמיך.
מוציאים את מאפה הכרובית מהתנור ויוצקים מעליו את הרוטב ,
מפזרים חופן נדיבה של גבינה צהובה מגוררת וחצאי זיתים,
ומחזירים לתנור לעוד חמש דקות ב- 180 מעלות חום,עד להמסת הגבינה .
ומוציאים לצינון,והפיצה מוכנה לאכילה.
את הכמות שנשארת בתבנית ,ניתן לשמור לילה במקרר, ולחמם למחרת בתנור בחום נמוך או במיקרו.
מאפה -הפיצה מתאים גם לחולי-ציליאק ,
ומאוד מאוד טעים !
 
למעלה