משהו שיעשה לכם טוב על הנשמה ,,

shron17

New member
משהו שיעשה לכם טוב על הנשמה ,,

המלצה לעוגת תפוחים ללא קמח,וללא סוכר,הכנתי היום את העוגה
מהירת ההכנה,דלת-הפחמימות- וטעימה מאוד!!!

וככה מכינים בחמש דקות עבודה:

1) מכינים מראש תבנית קטנה וצרה(אינגליש קייק חד פעמי.)
מניחים בתוכה ניר אפייה מוברש בכפית חמאה רכה.

2) מחממים מראש את תנור האפייה ל-180 מעלות חום.

מערבבים בקערה :
3 תפוחים מגוררים ללא הקליפה.(אפשר במגרדת מעבד -המזון )
3 כפות גבינה לבנה רכה.
1/2 כוס קוקוס.
כפית וחצי -קינמון -טחון.
2 כפות אגוזי-מלך קצוצים-גס. .
מערבבים הכול ביחד וטועמים:

(מי שאוהב יותר קינמון מודגש שיוסיף עוד חצי כפית.)
(אם התפוחים חמצמצים-אפשר להוסיף 5 טיפות ממתיק סוכרלוז.)

2 ביצים- לערבב היטב בעזרת מזלג ולהוסיף לקערת התפוחים,
ו -לבסוף מוסיפים לתערובת: 1/2 שקית קטנה אבקת -אפיה.
מערבבים ויוצקים מיד את התערובת לתבנית אינגליש-קייק-
עם ניר אפייה משומן.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 דקות ,
האפייה במשך -45 דקות,
ולאחר מכן ,מנמיכים לחום 160 מעלות ואופים עוד 15 דקות,
מכבים את התנור,ומוציאים את העוגה לרבע שעה צינון ,
ולאחר מכן מעבירים אותה לשעתיים למקרר להתייצבות העוגה.

לא להאמין:כמה פשוט להכנה -ויוצא כול כך טעים!
למי שאוהב עוגות תפוחים -זה המתכון-בחמש דקות עבודה בלבד.
תכינו ותהנו.
 

shron17

New member
ועוד משהו: מולץ להשתמש בתפוחים מתקתקים ולא חמוצים.

למשל ,כמו תפוחים מזן גולד -דלישס.
או תפוחים אדומים בעלי-מתיקות.
 

shron17

New member
ועוד משהו: מומלץ להשתמש בתפוחים מתקתקים ולא חמוצים.

למשל ,כמו תפוחים מזן -"דלישס-מוזהב ".
או תפוחים אדומים בעלי-מתיקות.
 
תודה שרון, מאין כל המתכונים שאת מעבירה לנו?

תכף אלך להכין אבל אין לי קוקוס, אשים קואקר ואספר איך יצא.
 
שרון, הכנתי את העוגה עם 2 שינויים,

קואקר במקום קוקוס, גבינת קוטג' במקום לבנה שאר המצרכים היו לי בבית, העוגה נראת נפלא, מריחה מאוד טוב, הולכת עכשיו למקרר.

 

נימה3

New member
הערב אני מתכננת לצאת עם נכדתי להצגת אותלו

הזמנתי אותה כמתנה לכבוד תחילת הלימודים שלה בסמינר הקיבוצים. התכנית המקורית היתה לאכול משהו במסעדה לפני ההצגה שיהיה בילוי מושלם
אבל אז מתברר שהיא מסימת די מאוחר את הלימודים אז נסתפק הפעם בהצגה. יש ביקורות טובות.מחר אדווח רשמית
 

נימה3

New member
בסופו של דבר לא ראינו את אותלו.

נכדתי חזרה יותר מדי מאוחר מהלימודים ועיפה מאד ולא היה טעם נאלצנו לבטל.יש חוקים בקשר לביטול אולי יצליחו מלמכור את הכרטיסים אז נקבל בחזרה את הכסף ולא יש לנו שלושה חדשים למצוא תאריך אחר על סמך מקום פנוי. נאים קשים נראה אם נצלח אותם.
יום טוב. אצלנו שקט.. אך מהדרום חדשות קשות מאד. נחזיק להם אצבעות. אני לא יודעת מה טוב עכשיו לעשות אני חושבת שכבר מזמן מלפני שנים היו צריכים למצוא אסטרטגיה אחרת. לשאוף לפתרון מדיני. איך אפשר לחייב את עוטפי עזה לחיות כך שנים על שנים. זה לא נורמלי.
 

shron17

New member
ניצת זה נראה מעולה.

בדיוק לפני 5 דקות , מאפה התפוחים שהיה במקרר אצלינו- חוסל כולו , ובעלי שמאוד אהב את הרעיון שהמאפה הזה דל -בפחמימות,וגם טעים, הלך כעת לקנות עוד תפוחים.
&nbsp
המקור למתכון הגיע אליי מחברתי שאוכלת מזון ללא קמח בכלל ,(בעיות ציליאק.)
והיום גם קיבלתי ממנה עוד מתכון להכנת מאפינס ירקות ללא קמח,
מכינים מכרובית וברוקולי עם 2 ביצים ותבלינים.
כבר הספקתי כ להכין וזה יצא מאוד טעים.
המצרכים הדרושים:
300 גרם כרובית קפואה (קנוייה כשהיא מפורקת לפרחים קטנטנים.)
200 גרם פרחי ברוקולי קפואים המפורקים גם הם לפרחים קטנים.
מכניסים את כול הפרחים הקפואים לסיר עם מים פושרים לכמה דקות וזה מפשיר לגמרי.
לאחר ההפשרה מסננים, ולוחצים חזק על הפרחים שבמסננת -לשחרור כול המים שנותרו,
ומעבירים לקערה .
מתבלים ב- 1/3 כפית מלח ,פלפל -שחור,
כפית תבלין קארי,או תבלין חוואייג'-למרק,
1/2 כפית אבקת -שום,וטועמים טיפונת מתערובת לתיקון התיבול,אם דרוש עוד תיבול
זה הזמן להוסיף מלח ,אבקת שום וכו'.
&nbsp
לאחר מכן ,טורפים במזלג 2 ביצים ,ומוסיפים לקערת הברוקולי והכרובית,ומערבבים ביחד.
ובעזרת כף ממלאים מהתערובת לתוך תבנית -שקעים למאפינס .
ממלאים את השקעים עד למעלה.( כי זה לא תופח באפיה.)
&nbsp
אופים בתנור 180 מעלות כ-25 דקות ,והופכים לצד השני לעוד 20 דקות,
מכבים את התנור ומניחים על כול מאפינס ריבוע גבינה צהובה,
משאירים בחום התנור הכבוי לעוד -15 דקות ,עד להמסת הגבינה.
&nbsp
הערות:
1) התערובת של הפרחים עם הביצים היא תערובת די גבשושית ,ולגמריי לא חלקה,
אבל לא לדאוג: באפייה זה מתגבש ויוצאים מאפינס מאוד יציבים .
&nbsp
2 ) רצוי להשתמש בתבנית שקעים מסיליקון,בכדי שלא יידבקו לתחתית- ייצאו בשלמותם.
(במידה וזו לא תבנית מסיליקון,אפשר להניח בתחתית של כול שקע עיגול של ניר -אפיה משומן במעט חמאה,וכך למנוע הידבקות המאפינס לתחתית השקעים.)
בזמנו קניתי בחנות כלי -בית ("חברת- גולף",) 2 תבניות שקעים מעולות מסיליקון,
ובנוסף גם 12 יחידות בודדות שעשויות מסיליקון,זה מאוד שימושי אצלי.
היתרון הגדול בתבניות הסיליקון שתמיד המאפינס מחליקים מהם בקלות רבה,לא נדבקים ולא מתפרקים לאחר האפיייה.
&nbsp
גילוי נאותL
להפתעתי,זה יצא ממש טעים, למרות הספק שלי ,בהכנת מאפינס-ירקות ללא קמח.
זה מתכון כלבבי: מאוד פשוט ומהיר להכנה, יש מעט מצרכים וזה מאוד מאוד טעים.
&nbsp
 
שרון, גם אני נמנעת מקמח, אני רגישה לגלוטן

אמנם לא צליאקית אך ממש נמנעת כי גלוטן עושה לי פיצוצים בעור האצבעות.
 
שרון יקרה, בפעם הבאה אכין את העוגה הזו עם גזר,

שילוב מנצח גזר קינמון ,

אתמול בערב אכלנו, בעלי ממש התלקק.
 

shron17

New member
לניצת : בקשר לעוגת גזר וקינמון,בהכנת העוגה תצטרכי

לערבב ביחד עם הגזר גם קמח וגם שמן, כי המרקם הסיבי של הגזר לא יתאחד לתערובת חלקה -כמו התפוחים שהם עסיסיים ורכים כשהם מגוררים,
הגזר המגורר יוצא הרבה יותר סיבי ויבש .
&nbsp
יש לי מתכון לעוגת גזר, עם 1/2 כוס תחליף לסוכר -שנקרא "כמו-סוכר" )
&nbsp
וזה המתכון לעוגת גזר :
כמות ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות .
&nbsp
המצרכים לעוגה:
2 ביצים גדולות(שלמות)
1/2 כוס תחליף לסוכר,אבקת "כמו -סוכר" .
4 כפות שמן
1 כוס גזר מגורר
3/4 כוס קמח -מלא
1 כפית אבקת- אפיה
1 כפית קינמון
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים .
אפשר להוסיף לתערובת 1/3 כוס חמוציות דלות -סוכר.
וכף גרידת תפוז,שוסיפה המון לטעם.
(לגורר מהתפוז את הקליפה החיצונית בשכבה דקה -ללא החלק הלבן המריר.)
&nbsp
אופן ההכנה:
(ההכנה ממש מהירה.)
&nbsp
מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות
&nbsp
מקציפים במיקסר על מהירות בינונית את 2 הביצים עם 1/2 כוס תחליף "כמו-סוכר"
לערבל עד לתערובת תפוחה לגוון צהוב -בהיר של הביצים,
ומוסיפים לתערובת התפוחה את 4 כפות השמן תוך כדי הקצפה-במהירות איטית.
לאחר מכן,מוסיפים לתערובת:
1/3 מכמות הקמח,
אבקת- האפייה
והקינמון בשלוש פעמים (שליש מכל מרכיב, ב-שלוש פעמים) זה חשוב לאיחוד הטוב של החומרים.
לאחר מכן להוסיף לתערובת את הגזר ואת אגוזי -המלך,
ולערבב מעט כך שיתמזגו בתערובת.
לבסוף:
ל-2 תבניות האינגליש קייק,מוזגים את התערובת.
ומפזרים מעל כול עוגה כף גדושה אגוזים קצוצים.
ולאפייה:–
מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות,
ומנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות חום בלבד, ואופים כך כ--40 דקות.
&nbsp
בסיום האפיה בודקים בנעיצת קיסם במרכז העוגה,שזה אפוי ומוכן ,
מוציאים מהתנור ומצננים.
&nbsp
מומלץ לשמור את עוגות -הגזר לילה במקרר לייצוב המרקם והשבחת הטעמים,
ורק למחרת לפרוס את העוגה לפרוסות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
למעלה