מזג האויר מתעתע

מזג האויר מתעתע

אתמול בלילה ברקים וסופות רעמים, בבוקר טיפטוף קל ומעונן ואחר כך זה פסק, קבעתי לי יעד רחוק לצלם עם הרחפן (המצרים לפי ההיסטוריה היו הדייגים הראשונים בעולם בדייג מסחרי, ומסתבר שהמינואים היו 1000 שנה לפניהם ואפילו ידעו להשתמש בסולפיט לשימור הדגים).
אין לי בעיה לספר איך פועלת מלכודת הדגים.

הרמתי את הרחפן וצילמתי מובן תמונות שכרגיל אי אפשר, מהאויר ומכיוון הים, ואז המכשיר מדווח על רוח חזקה, קראתי לו חזרה ואז החלה רוח מטורפת והרחפן נאבק ברוח ועמד לנחות .....בים.
הפסקתי את ההנחתה השל הטייס האוטומטי והנחתתי ידנית,
יצאו צילומים משהו.....

היום מזג אויר דומה אבל היום עלתה גם השמש ואני מתכוון לצלם שלוש מטרות כי יש לי עוד יום אחד כאן (לפי "שנות ה-80"- "מחר בעוד יומיים"...)(להזכיר, המטרות הן מבצרים מינואיים(הם מאוחר יותר הפלישתים)/טורקים/וונציאנים (ברובם) הנמצאים על ראשי ההרים וחלק לא קטן מהם בכלל לא מוכר למקומיים, ופה ושם מצאתי איזה זקן שזוכר את המבצר ומקומו בערך.

עברתי לאכול פה רק ירקות ומוצרי חלב, כיוון שהתחיל לי סימן מדאיג לנתרן גבוה, בדקתי מוצרים שקניתי ומה שבארץ הוא 300 מיליגרם פה זה 1200. ואמרו לי שכן בכרתים משתמשים לבשר בהמון מלח
(הזמנתי קציצה במסעדה וממש הרגשתי שאני לועס מלח).
זרקתי את כל מוצרי הבשר שקניתי ועברתי כאמור רק לירקות ומוצרי חלב, בארוחה בירה או מיץ תפוזים וזהו.

וחוץ מזה מרקיז הכל בסדר.....
 

הדסהש1

New member
שבת שלום..מזג אויר אפרורי אני מרגישה

את שינוי מזג האויר בעצמותי...

 

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב, כיף לקרוא את חוויותיך מאיר,

לקחתי חצי כדור שינה אתמול בלילה, רק חצי...
ואני לא מתאוששת הבוקר...
מאידך אם לא הייתי לוקחת הייתי מתעוררת ב-3
ולא נרדמת עד 5...
 
בשנתיים האחרונות אני לוקחת כל ערב חצי כדור שינה .

איתו אני נרדמת אבל עיפה ורדומה כל היום . לאחרונה החלטתי להגמל ממנו . אני נרדמת ברוב הלילות בין 03.30 ל 05.00 , ומתעוררת בין שמונה לתשע וחצי . מקווה ללמוד להרדם י "בכוחותי הדלים" , לזכר נאום הלוויתנים של חיים רמון .
שיהיה לכולנו שבת שלום והרבה בריאות .
 
זה ברור לי

אלא שבגילי בכל זאת אני חייב בהוראת הרופא קצת בשר, אז פעם בשבוע נזמין המבורגר (ניסינו את כולם ו-בורגרנץ' הטעימים ביותר), או כנפיים מטוגנות.

מזה כמה שנים השתנה הטעם שלי באוכל ואני נוטה יותר לסלטים (פירות, ירקות) מרקים.
בבוקר כריך עם שפק ושמנת (מכה כפולה לדתיים...) בצהרים איזה מרק ירקות מלא דחוס ירקות, בערב סלט ירקות/פירות.

כיוון שבגילי לא יכול לאכול הרבה, קצת מנשנש בין הארוחות איזה פרי או חטיף.
בעל חנות הירקות מאוד מרוצה, והמשלוח חינם.....
 

shron17

New member
ומה עם דגניים וקטניות בתפריט?

&nbsp
כדאי לדעת שהדגניים בשילוב קטניות- ידועים כמונעים מחלות -לב ומאריכי- חיים.
כמו: תבשיל אורז-מלא בשילוב עם עדשים ,
אורז מלא עם גרגרי-חומוס ,(או עם גרגרי-תירס,)
גריסים (שעורה),
גרגרי -תירס.
דגנים נוספים: כוסמת,קינואה ,
וכמובן לחם דגניים שיפון כוסמיון וכו',
&nbsp
הדגניים מכילים סיבים תזונתיים העוזרים למערכת עיכול,ועשירים בויטמינים הדרושים למוח ולשרירי- הגוף ,
הקטניות עשירות בחומצות אמינו חשובות, ולכן שאוכלים אורז ,
או דגן אחר-בשילוב קטניות מונעים מחלות -לב ,ושבץ מוחי,ובכך מאריכים- חיים.
 
שבת שלום, יש לכם דרישת שלום חמה ממינה.


פגשתי אותה הבוקר בשבת תרבות בקרית אונו, היא נראת טוב אך יש לה עדיין כאבים בעיניים, מסרה לכם ד''ש חמה ושנה טובה.
 

יוליקה

Member
מנהל
זאת הסיבה שלא אוכל להיות טבעונית

למעט תירס, אני פשוט לא אוהבת את כל מה שציינת לעיל
סיבים תזונתיים יש גם בירקות אותם אני צורכת לרוב...
אוהבת מאד ברוקולי וכרובית,
צנוניות...
שעועית ירוקה וצהובה...
וכמובן ירקות של סלט...כולל חסה וכרוב...
קטניות לא מצליחה לבלוע...
חומוס רק כסלט וכך גם טחינה...
חלבונים אני צורכת בביצים ובדברי חלב...
בשרים אוכלת מעט, דגים גם מעט מאד....
 
אני מביטה שעועית מש ומוזיקה בפריזר

וכשיש מרק לאחר הבישול אני מפשירה חופן גדול וזורקת למרק זה לעיס כמו שקדי מרק טעים מאוד ובעיקר בריא.
 
נחמה לא ברור את מי את שואלת, כדאי לפנות בשם

אם שאלת אותי, אני מנביטה שעועית מש במשך לילה ואח"כ מחלקת אותם בשקיות ומאפסנת בפריזר, כאשר אני מכינה מרק אני מוציאה מהפריזר חופן גדול וזורקת למרק, לא מבשלת אותם, זה טעים וממרגיש לי כמו שקדי מרק.
 

shron17

New member
ואני מכינה קציצות-מש:

קציצות טעימות משעועית מש :
כוס אחת שעועית-מש -להשרות 10-12 שעות בקערת מים גדולה ,
לאחר ההשריה מתקבלת כמות גדולה של 3 כוסות,מסננים שוטפים ומבשלים בסיר מים
כ-20 דקות עד לריכוך גרגרי- המש.
מסננים ממי -הבישול ,מעבירים לקערה ומצננים ..
מוסיפים לגרגרי המש בצל אחד קצוץ דק,
2 ביצים
1/4 כוס פירורי-לחם
כוס אחת עלי- פטרוזיליה שטופים וקצוצים,ללא הגבעולים.
לתבל במלח ופלפל-שחור.
מערבבים בקערה את גרגרי המש עם כול החומרים,ומהתערובת יוצרים בידיים קציצות קטנות .(כמו כדורי פלאפל, עגולות ומעט פחוסות.
מניחים ניר אפיה בתבנית- התנור ומברישים במעט שמן ומסדרים בתבנית את הקציצות
ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות -אפיה ולהפוך לצד שני לעוד 15 דקות.
אוכלים עם תוספת של סלט ירקות ואורז,או כוסמת,או פירה תפו"א.
 
שעועית מש היא שעועית מאוד קטנטנה בצבע ירוק כהה

היא בגודל של גרגיר אורז עגול.

תכתבי בגוגל שעועית מש תלחצי על אפשרות תמונה ותראי בדיוק איך היא נראית.
 
למעלה