איך זה שאני הראשון ?

איך זה שאני הראשון ?

נזכרתי שחג היום אז בוודאי ישנים מאוחר.
שיהיה לכולם חג שמח
אני ממשיך בפרוייקט צילום המצודות בכרתים, ויש לי פה עוד שבוע.

נסגר שבפברואר אני מגיע לכרתים לשבוע הדרכה של סוכנים מקומיים באתרים מיוחדים.

עוד שתי טיסות ואני סוגר 30 שנות מחקר עם 120 טיסות, ואני לא בטוח שאמשיך, כי זה מאוד מעייף ונראה לי שלפחות 90% מכרתים כבר מיציתי , הסוכנים מודים שאני מכיר את כרתים יותר טוב מכל כרתי (הספר שלי בכתב משתרע על 11 קלסרים עבים) והם קוראים לספר "האנציקלופדיה של כרתים".....

ניסיתי לענין בספר מוציאים לאור באנגליה גרמניה יוון, אבל זה לא מענין אותם כי יש להם סיפרונים קטנים, ולא מענין אותם שהספרים מלאים בכמות עצומה של שגיאות ודברים לא נכונים.

בישראל בכלל נתנו לי תשובה מטופשת שהם מוכנים להוציא ספר מהימן אבל רק עד 120 עמוד... (הספר שלי 3700 עמודים)

אז לא צריך, הספר על דיסק און קי, או ניתן לרכוש אותו כמו את כל יתר הספרים שלי באתר www.bbooks.co.il

הבעיה עם הישראלים, שהם יודעים הכל. 242.000 טסים בעונה לכרתים ואף אחד לא קנה את הספר, אחר כך הם חוזרים ואומרים שזה חרה של מקום אין שם מה לעשות (נכון, רק לרבוץ במלון או על שפת הים או הבריכה, זה באמת עלול להתחיל לשעמם.....)

על זה סבא שלי היה אומר:"אין שכל, אין דאגות"...
 

יוליקה

Member
מנהל
אתה ראשון...כי כולם ישנים עדין

מהיין ששתו, מהאוכל שאכלו, ומהעוגות המתוקות!!
אני הצלחתי לשמור למרות ארוחת החג על הנקודות שהוקצו לי
ולא השתוללתי, טעמתי מכל דבר מעט..אפילו מהמתוקים!!
 

נימה3

New member
השנה חגגנו בהרכב מצומצם אבל כרגיל אהוב ואוהב

בני השני ישן אצלי הגיע אמש מהגליל הבקר אחרי ארוחת בקר קלה מסורתית ופשוטה הלך לבתי לארוחת בקר שניה יש להם מסורת של ראש השנה ופסח כמה חברי מתאספים אצל בתי במרפסת מול הים בחג הראשון לברנצ ובעיקר לחברותא. מנהג יפה שמחזיק מעמד כבר שנים רבות.
העיקר שתהיה שנה טובה.
בהקשר לאסון הטביעה שקרה ליד החוף שלנו קראתי הבקר דברים שכתב אחד הבחורים שהיה שם על החוף תיאר בדיוק מה היה ואיך הגלים הגבוהים לקחו את הבנות בלי שהות. מצמרר.
 
שנה טובה, שפירא עם מי השארת את אישתך בחג?

אצלנו היה מצויין, שולחן גדוש ועמוס, בעלי ברך את כל הברכות לשנה החדשה, היינו 20 איש, משפחה מורחבת, הבוקר הוא בבית הכנסת, מסורת של שנים, ואני קוראת עלא ,יתונים, צופה ב tv , שותה תה צמחים וסופגת את אוירת החג.

חג שמח לכולם.
 
שנה טובה


שפירא, כל הכבוד על ההתמדה ועל זה שאתה יודע בגיל מבוגר להעסיק את
עצמך במשהו שאתה אוהב ואתה עושה את זה למרות הבריאות הבעייתית,
אני מצדיעה לך, אני רק חושבת שאתה צריך להבין, שאנשים לא מעוניינים
בסיפורים ארוכים על מקום שבו הם מבלים, מספיק להם תקציר ואפילו שזה
לא מעודכן כמו שאצלך, לך, זה משהו שאתה אוהב ואפשר לומר שאפילו מכור
אליו, אז תמשיך בעשיה שלך ושתהיה בריא,
אני עדיין תחת השפעת הארוחה החגיגית של אתמול בערב, בני וכלתי,
שניהם בשלנים, היא ממש טובה והוא אוהב לעשות כל מיני ניסויים קולינריים,
הם הכינו ארוחה למופת, אפילו הוא הכין קרעפלעך מאד טעימים,
יש להם הגדה של ראש השנה וקראנו בזה, היתה אווירה נהדרת עם המון
אהבה ויותר מזה אני לא צריכה,
שמחתי לקרוא, שעוד כמה מכם נהנו גם הם מהארוחה החגיגית,
שתהיה לכולנו שנה טובה ומפרגנת
 
אנחנו בחג עושים את כל ברכות החג.

השנה קניתי דגים ושכחתי להגיד לדייג שיארוז לי גם את הראשיים והנה החג הגיע וצריך לברך שתהייה לראש ולא לזנב.

פה הטלוויזיה באה לעזרתי, שמעתי בתוכניות הבוקר שאפשר לברך גם על ראש כרוב וראש כרובית, רצתי וקניתי ראש כרוב אדום ובא לציון גואל.

גם מהטלוויזיה אפשר להפיק תובנות.
 
ניצת


עכשיו כל השנה תהיו ראשי כרוב?, אל תיעלבי, אני כותבת את זה בהומור,
כי הרי שכשרוצים להגיד למישהו, שהוא דפוק בראש, אומרים לו ראש כרוב
שכמוך, אבל הכרוב הסגול ולא האדום כפי שכולם טועים וקוראים לו, מאד טעים
ואני הכנתי מזה סלט מאד טעים.
 

הדסהש1

New member
שנה טובה אנו היינו אצל ביתי

שגרה שני רחובות מאיתנו ולמרות זאת שלחה את דקל עם האוטו של אבי בן זוגה שלה הבת שיקח אותנו.פחדו שנלך בחושך.שנינו מוגבלים בהליכה והמדרכות בעיר זוועת אלוהים.בחזרה חזרנו ברגל אחר שיכנועים.וישר סימסנו שהגענו.היינו צוות מצומצם כי 3 הבנות המוספות היו אצל משפחות הבעלים.ארוחה טובה שהם הכינו.היום ומחר אנו בבית.אחותי קפצה לחצי שעה לבקר.היא משדה בוקר והתארחו אצל הגיסה ביהוד.חא מפריזים באוכל.הכל במידה.
 
כרוב בן בית רצוי אצלנו.

מכינה ממנו קימצ'י זה מחמצים קוראנים, זאואר כראט שזה היקיים אוהבים (אמא ז''ל) כרוב מאודה עם פתיתי מרובעים שזה מאכל הונגרי, ומכרוב אדום עושה תבשיל עם יין ותפוחי עץ.

כך שקפוסטה זה אורח רצוי בביתנו ואין מרק בלי חתכה ממנו בפנים.
 
זה בסדר ציפי, עדיין מבינה הומור.

כרוב זה מאכל רצוי ובן בית בביתנו, עושה מזה קימצ'י שאלו חמוצים קוראנים, כרוב מאודה עם פתיתים מרובעים שזה מאכל הונגריה, זאואר כראוט, שזה מאכל יקי ( מאמא שלי), כרוב אדום אני מבשלת ביין עם תפוחי עץ כך שכרוב אהוב ורצוי בביתנו, לכל מרק אני מכניסה חתיכת כרוב מתים על זה.
 

יוליקה

Member
מנהל
ארצ'י באנקר היה קורא לחתנו ראש כרוב

"החתן" הזה הוא רוב ריינר, אחד הבמאים המוצלחים היום...
כשהארי פגש את סאלי, והנסיכה הקסומה....
 

shron17

New member
לניצת : ישנם תחליפים נוספים לברכה על ראש -דג:

שומרי מסורת שהם טבעוניים, נוהגים לברך על ירק אחד מתוך הרשימה הבאה:
&nbsp
ראש סלרי- אפוי,או מבושל בשלמותו.
קולרבי ,
ראש -שום אפוי בקליפתו.(יוצא מתקתק וטעים.)
כרוב -ניצנים.
צנונית
לפת
ראש חסה.
 

יוליקה

Member
מנהל
כשהייתי בסופר, ראיתי שקונים קרישה

כששאלתי למה זה? אמרו זה לברכה לראש השנה...
 

shron17

New member
הכרישה גם לברכות,וגם להכנת קציצות שגם הקטנטנים אוהבים מאוד.

אני לא מטגנת אותם אלא אופה בתנור 20 דקות מכול צד.
&nbsp
 

יוליקה

Member
מנהל
את בולגריה?? אמא של חתני נוהגת להכין

קציצות מכרישה - הם קוראים לזה פרסה...
 

shron17

New member
זה נכון ,אצלנו גיסתי בולגריה ,ואצלה בצל הכרישה נקרא פרסה.

אני לא בולגריה ,אלא ישראלית ,כבר דור שלישי בארץ, נצר לחלוצים הראשונים שהגיעו מאירופה עם חזון ואמונה,והם היו ממקימי המדינה.
אצלינו במשפחה עם השנים ,התחתנו עם עדות שונות ממש קיבוץ- גלויות ,
ואני האשכנזיה היחידה במשפחה המורחבת -שמכינה סחוג חריף לבעלי ,וגם לחתני שהוא ממקור ספרדי.(יש לי גיסה בולגריה,גיסה תורכיה ,גיס הודי, וגיסה שבדית.)
&nbsp
בצעירותי למדתי מחמותי המקסימה כמה מתכונים חריפים כולל מרקים,שהעשירו את הצד הקולינרי אצלי,ללא ספק.
&nbsp
אגב, בנושא אוכל חריף:
חמותי שהייתה ירושלמית ותיקה ושורשית,למרבה הפלא התפריט אצלה תמיד היה חריף, ומעולם לא סבלה אוכל בתיבול מעודן,זה בא במיוחד לידי בטוי בחגים, כהייתה אוכלת פלפל - חריף חריף ביחד עם קציצות הגפילטע-פיש,וגם הייתה מוסיפה לסלטים פלפל חריף. לדבריה בגלל שמעולם לא נגעה במתוקים,לא סבלה כול חייה מבעיות שיניים .
וכשהייתה בגיל - 82 ,לרוע המזל היא עברה אירוע מוחי ואז הועברה מבי"ח לבית אבות והמטפלים שם נדהמו שיש לה שיניים יפות משלה, ולא שיניים תותבות,כמו לבני גילה.
בארוחות שם ביקשה לקבל בצל, כי האמינה שהוא שומר עליה מפני מחלות זיהומיות,
כשגיסתי הבולגריה הייתה מביאה לה קציצות כרישה,הייתה אוכלת אותם ליד בצל חי.
אני מכינה לנכד בן השנה וחצי קציצות כרישה אפויות בתנור,והוא זולל אותם בהנאה רבה.
(יש הנוהגים להכין קציצות כרישה עם בשר טחון, ואני מכינה צימחוני: כרישה עם תפו"א. )
.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
אצלנו האוכל די מעורב

מצד אחד אשתי מביאה מאכלים מבית אמה אבל מצד שני אנחנו ישראלים ואוכלים אוכל ישראלי חריף, לא כזה ששורף את המעיים סתם כמו אצל המרוקאים המתרברבים מי אוכל חריף יותר (ובמקרה שאני מכיר זו הסוואה לאוכל חסר טעם...) אנחנו אוהבים חריף בטעם פיקנטי חזק.

חוץ מזה שזה חומר קוטל חיידקים מהטבע.....
 
אפרופו ראש .+ שנה טובה לכווווווווווווווווווווווולם

כשהייתי ילדה , מגיל 6 עד 11 , אבי היה בקבע. פיקד על יחידה של דרוזים וצרקסים . בשבתות לעיתים הינו נוסעים לערים והכפרים שלהם , כמו דלית אל כרמל ואוספיה על הכרמל וכפרים בגליל .כשהגענו באחת השבתות לחגיגת חתונה , הוגש לנו מגש מתכת עצום ועליו ערמת אורז . בראש הערמה היה ראש של אייל , מבושל , עם הקרנים עליו . אבי אכל כי אמר שאם לא נאכל הם יעלבו . אני חזרתי הביתה רעבה. האייל הזה רודף אחרי כבר כ70 שנה . שתהיה שנה טובה גם לכם והרבה בריאות .
 
למעלה