בוקר טוב לשבת בבוקר הגשומה

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבת בבוקר הגשומה

הגשם העיר אותי בבוקר כשניכנס דרך החלון ישר לפנים... החלון היה פתוח...
ההכנות שלי לחג בעיצומן... הכנתי בצק לעוגת שמרים אתמול, הכנסתי למקרר למשך הלילה... כעת הוא טפח יפה... ועוד מעט נמלא אותו ולתנור...
במקביל אני מכינה את הארטישוק הממולא שאקח איתי מחר לארוחת החג אצל
גיסתי...
 
גשם


התעוררתי בשעה 11.30, הלכתי להוריד כביסה ולהעביר למייבש וכל הכביסה
היתה רטובה, שמתי לב שירד גשם, אז הפעם הוא לא שימח אותי, כי עכשיו אני צריכה לחכות עוד שעה ויותר כדי להכניס את הכביסה למייבש, אני לא אוהבת
להכניס למיבש כביסה רטובה, אני מכניסה כביסה קצת לחה ואז זה יוצא רך
כמו פוך,
אני לא מארחת ולא מכינה הרבה דברים לחג, מחר בבוקר אני אכין כבד קצוץ
ואולי עוד משהו, אם כלתי תבקש, אני את שלי כבר עשיתי, עכשיו התור של
הבא וזה שאחריו, כלומר, כלתי ונכדתי
שבת טובה
 

נימה3

New member
אותי העירו הבקר צפירות של אמבולנס וזינזנה משטרתית

מסתבר ששלש צעירות שחגגו יום הולדת על החוף כנרא שתו החליטו להיכנס לים בלי מציל ובלי שמישהו אולי יודע לשחות, וכה עצוב שאחת מהן נמשתה ללא רוח חיים השניה במצב אנוש והשלישית ניצלה יצאה ללא פגע. לפי מה שראיתי הים ממש סוער היום. יש פה חופים לא מוסדרים ומי שנכנס עושה
זאת על אחריותו בלבד.

שהתאוששתי מהחדשות האלה הוצאתי את הכבד מהפריזר ועכשיו הוא כבר מוכן והגב שלי גם מוכן לשכיבת אפרקדן.
שנה טובה.

שפירא טוב שיש לך נושא לעסוק בו. זה חשוב מאד. תמשיך ותהיה בריא.
 
נימה


איזה סיפור עצוב סיפרת, אני כל הזמן עם רדיו פתוח ולא אמרו על זה כלום בחדשות,אשמח אם תתני פה את המתכון שלך לכבד קצוץ, כל אחד עושה אחרת
ואני רוצה להשוות.
תודה,
 

נימה3

New member
המתכון שלי לכבד קצוץ פשוט מאד

כבד מטוגן עם הרבה בצל מטוגן וביצים קשות מלח ופלפל ובסוף שני פקקים של קוניאק. היה לי קילו כבד טגנתי 5 בצלים גדולים על אש קטנה . 6ביצים קשות תלוי בגודל שלהן ) היו לי ביצים קטנות אז בישלתי 7 ביצים. טחנתי במעבד מזון בפולסים קטנים. ויצא מצוין שמתי בתבנית אינגליש קייק עטוף מכל הצדדים בניר נצמד וזה ממתין במקרר למחר.
דרך אגב על מקרה הטביעה בים השמיעו פעמים רבות ברדיו. אני שמעתי את הסירונות אבל לא ידתעי מה קרה עד ששמעתי ברדיו.

את צןודקת ציפי באשר לתפקידנו בסעודת ראש השנה. הרב בתי ונכדתי מכינות הפעם אנחנו בהרכב מצומצם אבל בעיקרון מי שמשתתף שם יד. תפקידי הוא בכבד הקצוץ והקנידלעך. לא מוותרים לי. כל זמן שאני יכולה. בשמחה.
 
אופס


תודה על המתכון, אני משתמשת בבצל מטוגן קנוי, כי אני לא מסוגלת לעכל
את הבצל הטרי, חבל, כי זה באמת יותר טעים עם בצל טרי מזוגג, אבל בכל
זאת גם ככה יוצא לי טעים.
למה שמתי כותרת "אופס", כי לגמרי שכחתי שתמיד התפקיד שלי זה הקניידלעך,
אבל בעצם זה בפסח.
 
שנאבס ,

גם אני שמעתי על האסון בים, ברדיו , דרך הטלביזיה . השנה הים והבריכות עושים שעות נוספות .כמה עצוב ומיותר , בחורה בת 23 , עוד לא הספיקה כלום .
&nbsp
ובמעבר חד , אנחנו חוגגים השנה בבית שלנו עם הבת, הבן והמשפחות שלהם . חילקנו בינינו את העבודה , אבל מה שקרה זה , שכלתי קבלה יחידה של קלב הוטל באילת לשבוע ימים . אחיה לא יוצא , נתן לה את השבוע שלו . היא נסעה עם שני הקטנים , כבר ביום ראשון . בני ושני התיכוניסטים הצטרפו בחמישי . אמרתי לה שתנצל את ההזדמנות להנות באילת ושלא תדאג , החג כולו עלי . כך שמתחילת השבוע אני מכינה ומקפיאה , הכל בקצב שלי . את הגפילטה בעלי מכין . וקינדרלך אנו אוכלים בפסח . באשר לכבד , אני שונאת את הטעם והריח שלו , כך שבמשך השנים הצלחתי , בסבלנות אין קץ , להוציא אותו מהתפריט המשפחתי ..
הבוקר , כשבעלי הלך לכנסת , הפשלתי שרוולים ועליתי לקומה השניה לנקות ולהכין אותה לבת ולנכדון שיגיעו כנראה ברכבת . בעלה נסע לחו"לארץ , לכן קבלה פטור מסחיבת אוכל . אולי גם מי מהנכדים ירצה להשאר לישון כאן , החדרים יהיו מוכנים והשרותים נקיים .
ביום שני נעשה גריל בגינה .
אלינו הגשם לא הגיע , תמיד מקפחים את הפריפריה , אנחנו כבר רגילים לזה .
שתהיה לכולנו שנה טובה והרבה בריאות , תמר .
 

הדסהש1

New member
אני שמעתי על האסון בטלויזיה היום.לא מובן לי מדוע

בחורות לא ילדות הולכות לרחוץ בחוף לא מסודר...מתגרים בגורל.
לא חושבים על המשפחות שלהם.מקווה שהצעירה שנפצעה אנושות
אולי גורלה יהיה טוב מחברתה.רק אתמול אמרו שהילדה שטבעה בבריכה
בצפון בת 3 נפטרה .ילדה של אמא חד הורית שלא שמה לב לדקות ספורות וזה מה שקרה.אני הייתי אמא חרדתית ועכשיו סבתא חרדתית.
שהנכדים נוסעים לים עד שהם חוזרים ומסמסים לי שהם בבית אני לא רגועה.יש לי נכד שהוא גולש גם בארץ וגם בחו"ל.אני כל כך דואגת לו.יותר מהוריו.
הם טוענים שאני גורמת לעצמי נזק אבל אנני יכולה להפטר מהדבר הזה
ובגלל זה אני במתחים ולחץ דם גבוה.....
 

יוליקה

Member
מנהל
כבד קצוץ אני עושה במטחנת בשר

כי במעבד מזון זה נטחן דק מידי... כמו כן התיבול צריך להיות לפי הטעם...אצלי אני מתבלת גם עם פפריקה וגם עם קורקום ופלפל שחור...גם אני משתמשת במעט קוניאק ולפני הטחינה אני מוסיפה עוד בצל חי. את המלח.מוסיפים רק בסוף....
 
מישהו שמע , ראה או קרא משהו מבת חן ?

בת חן , אם את מציצה לפורום מדי פעם תני קריאת כיוון . תגידי שהכל בסדר , שלא נדאג לך . שתהיה לך ולכולנו שנה טובה , והרבה בריאות , תמר .
 
תמיד יש לי מה לעשות

אגב, זינזנה היא משאית אסירים גדולה של המשטרה...
בטח התכוונת לפנס הגג הכחול, או "צ'קלקה" בשפת העבריינים.
וכשאני חוזר מכרתים יש לי תמיד חדשיים עבודה לעידכונים
 
מזג האויר בכרתים

חם כאן כמו בארץ, אבל הפלא ופלא, בבית בימי חום יותר מרגיל בלילה אני מפעיל את מחולל החמצן החשמלי ורק כך אני מצליח להירדם.
הרגליים בסוף היום ובעיקר הקרסוליים נפוחים.
הסיבה, עומס החום הוא האוייב האמיתי.

בכרתים למרות החום אין עומס חום, אין בעיות בשינה ואני מביט ברגליים כעת (שעה 2003) והכל בסדר.

סוכנים מקומיים כבר מנג'סים לי לבוא לכרתים בפברואר כדי להדריך משך שבוע כמה סוכני נסיעות, כדי שהם יכירו קצת את כרתים, אסע כמובן (בזמן אחר הם לא יכולים).

בסדר, אני כבר מכין תכנית עבודה.
 
עדכון מהחדשות, 3 חברות נכנסו לים

שתויות ועל כן לא היתה להם יכולת וכוחות להתמודד
עם הגלים ,אחת במצב אנוש, אחת יצאה בשלום ואחת ז''ל.
 
אני הכנתי כבד קצוץ מקילו כבד, 4 בצלים חתוכים

מטוגנים, 10 ביצים קשות קטנות, פלפל שחור מלח ושמן, אני קודם
מכשירה את הכבד על אש גלויה, ואחר כך כמו שאתם עושות, לא
מוסיפה קוניאק, הכנתי גם 30 מנות געפילטע פיש, סלט סלק ואת
החג נערוך אצל אחת מהבנות שלנו כל המשפחה המורחבת כולל אחותי ילדיה ונכדיה.

ושוב חג שמח לכולם.
 

shron17

New member
כבד לא מכינה ,זה מאוד טעים -ומאוד לא בריא כאחד.

בהמלצת הרופאים הבנתי,שעדיפה אכילת בשר רזה מכול סוג , ולא אכילת כבד, וזאת,
מכיוון שהכבד משמש כמסננת לכול הרעלים שמצטברים בגוף החי,
ולכן אכילתו ממש לא מומלצת .(יותר מאשר תועלת - יש בו נזק רב.) לכן ,לא נוגעת בכבד.
 

נימה3

New member
זה נכון אבל מדובר על כבד קצוץ פעמים או שלש בשנה

אז הנזק הוא לא יותר גדול מכל מיני נזקים שאנחנו אוכלים ונושמים במשך כל הימים במהלך חיינו.
שנה טובה מלאה כל טוב.
 
למעלה