בוקר טוב לשבוע חדש

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבוע חדש

איזה ביזיון, שוב מתרפסים בפני הטורקים ומבטלים את ההכרה בשואה הארמנית... כמה שארדואן יורק עלינו אנחנו מתפרקים לפניו... למה אנחנו מפחדים מהטורקים? בגלל נאט"ו? הרי מזכיר נאט"ו אמר חד וחלק שאם נותקף ע"י איראן נאט"ו לא תגן על ישראל כי היא שותפה אבל לא חברה בארגון....אז מה קרה ארה"ב שוב איימה שלא נתעסק עם הטורקים??
 

הדסהש1

New member
שבוע טוב אכן זה ביזיון..הרי הישראלים גם לא

יוותרו על טורקיה לנופש.אני לא הייתי ולא אסע לשם.
יוליקה מזל טוב לחוגגים בצותא את ימי ההולדת...
הלואי והשקט יחזור לדרום.....

 

נימה3

New member
מסתבר שיש יותר מדי אינטרסים משותפים עם תורכיה

למרות ארדואן המוסלמי הפנאט. ועל זה הממשלה חייבת לשמור. למרות שגם אני חושבת שעלינו להכיר בשואת הארמנים. אבל שמעתי עוד גורם שמתנגד נדמה לי התורכמנים שטוענים כי ארמניה טבחה בהם. ולנו יחסים טובים מאד עם תורכמניה וכמובן גם אינטרסים. נדמה לי שהיא גובלת באירן. לא העמקתי אבל יש דברים בגו.
 

בת חן191

New member
יבוא יום ,נצנים יש כבר עכשיו,ששואת היהודים גם

לא היתה ,הכל מתנהל לפי אינטרסים לא לפי האמת,
 

shron17

New member
המלצה לאוהבי -הקפואים,,

הכנתי ארוחת צהריים טעימה (רבע שעה של הכנות ,והבישול עצמו נמשך שעה אחת בלבד,וכעת יש כמות שתספיק ל-2 אנשים ליומיים.)

והנה המתכון,למי שרוצה להכין ארוחת צהריים קלה-להכנה וטעימה :
המצרכים הדרושים:
1/2 שקית שעועית-ירוקה -קפואה ,(400 גרם)
2 כוסות אפונה-קפואה.
8 שוקי –עוף נקיים ,לאחר רתיחה של 5 דקות ,( או טיגון יפה מכול הצדדים.)
בצל-גדול קצוץ -גס,(אפשר לקצוץ במעבד- המזון)
6 שיני שום ל,(חתוך כול שן ל-3 פרוסות),
2 גזרים טריים -לחתוך לעיגולים דקים או קוביות,(אפשר לקצוץ במעבד-המזון.)
כוס אחת מים - לערבב עם 2 כפות רסק עגבניות .
כף תבלין "חוואייג' -למרק"
כפית מלח
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2כפית פלפל שחור
חופן שמיר -קצוץ וחופן עלי -פטרוזיליה.(אפשר גם לוותר על עשבי התיבול,אם אין .)
5 כפות שמן (לטיגון הבצל ,השום, ופרוסות הגזר)

אופן ההכנה:
לחמם את השמן בסיר,להוסיף את הבצל-הקצוץ-ולטגן 2 דקות,
ולהוסיף את הגזר הפרוס ולטגן עוד 2 דקות, לערבב מדי פעם.
ולהוסיף את שיני-השום הקצוצות, ואת שוקי-העוף -ולטגן הכול ביחד 5 דקות .
אחרי 5 דקות מוסיפים את השעועית-הירוקה-הקפואה,ואת האפונה הקפואה, ואת כוס-המים עם רסק- העגבניות והתבלינים ,
לבשל ביחד 5 דקות,לערבב ,ולכסות במכסה ולבשל שעה אחת ,
על אש בינונית, ואחרי שעה התבשיל הטעים מוכן.
מצוין עם תוספת של אורז .

התבשיל מאוד קל להכנה ,ומאוד מאוד טעים.

הערה:
לנמנעים מאכילת עגבניות –או פטרוזיליה: אפשר גם לוותר עליהם -ועדיין מתקבל תבשיל מאוד טעים ריחני ועסיסי .

אגב,
שלחתי את המתכון בבוקר לבת שלי,היא הכינה לצהריים,וכעת סיפרה בטלפון שהיא מאוד מרוצה,שהיו לה בפריזר אפונה ושעועית ירוקה כי היא והילדים שלה ממש אהבו את התבשיל, והיא גם שלחה את המתכון הזה ל-4 חברות שלה ,שבפעם ראשונה הכינו את המתכון הזה ואמרו שהצליח להם וקיבלה מחמאות על התבשיל הכול כך טעים והמאוד פשוט- להכנה .

המלצה לצמחונים:
במקום עוף אפשר להשתמש ב-2 סלסלות פטריות-שמפיניון,
חותכים את הפטריות ל-2, ומטגנים עם כף שמן ,מעט מלח ובצל-קצוץ, לאחר 2 דקות מוסיפים את השעועית -הירוקה וכול שאר המצרכים שרשומים במתכון.
אוכלים בתוספת אורז.

אגב ,
ראיתי השבוע שבחנות המזון של "רשת -וקפיקס" שמוכרים פטריות --שמפיניון גדולות ויפות,במחיר של 5 ש"ח בלבד לסלסלה .
בכול רשתות המזון האחרות מחיר הפטריות- הוא כפול.
 

shron17

New member
תיקון הקלדה-רשת וקפיקס-צ"ל "רשת קופיקס" כמובן.

הכוונה לשורה החמישית בסוף בעמוד:
"ראיתי השבוע שבחנות-המזון של רשת -קופיקס "
&nbsp
 
אני כל הזמן עושה קומבינציות עם ירקות

קפואיםם, מבשלת ברוקולי עם שעועית ירוקה, מבשלת שעועית לבנה חתוכה עם גרגורי חומוס קפוא, אם יש כרעיים אז מטגנת בצל ושום וגמבה חתוכים מוסיפה כרעייםם ורבע שעה לפני סוף הבישול מוסיפה חצי שקית גרגורי חומוס וחצי שקית שעועית לבנה חתוכה ויוצא יופי של תבשיל, היום הכנתי פלפלים ממולאים ועם השאאיות של המילוי הכנתי כדורי בשר והיה לנו כף לאכול את המאכל הטעים הזה ועוד נשאר לעוד יומיים.

 

יוליקה

Member
מנהל
כיון שרוב המשתתפות כאן נשים

זה מאד מקובל בכל פורום או קומונה לשתף את החברות
בעיסוקים היום יומיים שלנו... מי שרק אוכל אבל לא מתעניין
בדרך ההכנה שידלג...
פורומי מתכונים... אינו מתעסק בדרך החיים של הכותבים
אנחנו כאן מתעסקים בהכל!!
 

superman1234

New member
אני ממש לא מבין מה הקשר בין המלצתי למה שכתבת.

שרון העלתה מתכון מפורט להכנת תבשיל. המקום הטוב ביותר לפרסמו הוא בפורום מתכונים. שם היא גם תקבל תגובות שיכולות רק להעשיר את המתכון מבשלנים/ניות
איזה תועלת היא תפיק מפירוט המתכון הזה כאן ?
 

יוליקה

Member
מנהל
אנחנו נהנות לקרוא ולהפנים

גם אם לא מגיבות מיידית...
 

shron17

New member
בשורה טובה: תינוקת חדשה לשחקנית -לוסי דובינצ'קי,,

זוכרים את המקרה של השחקנית לוסי דובינצ'קי,שלאחר שנפלה ליאוש- היא ניסתה לפני שנה לקפוץ מהחלון בביתה ביפו,
- אך למזלה היא אושפזה והשתקמה לאחר שנפצעה.
במחלקת השיקום-החיים פתחו לה דלת להיכרות חדשה,ולבניית חיים חדשים,כאשר הכירה שם את בן הזוג ,בעת שהועברה למח' שיקום.
הם התארסו תוך שבועות ספורים לאחר שחרורה מהשיקום ,והיום בשעה טובה נולדה לזוג תינוקת חמודה. (צולמה היום לטלביזיה.(עם בן הזוג והתינוקת-הכוכבת החדשה מלידה.)
 

יוליקה

Member
מנהל
חזרתי הביתה אחה"צ מהמרכז

עידנים שלא נסעתי באוטובוסים... היום יצא לי...
קו 63 מגבעתיים ועד שפת הים...דרך רחובות תל אביב
ההופכים שחופרים את הרכבת הקלה... בלאגן תחבורתי!!
הייתי במשרד נסיעות בבוגרשוב.. סגרתי עיסקה לשיט קרוז
לפיורדים בנורבגיה בעוד שלושה שבועות...
אולי מישהו יכול להסביר לי... בתל אביב אנשים לא עובדים??
כל בתי הקפה, המסעדות, המזללות בבוגרשוב מלאים באמצע היום!!
מי זה אוכל פלאפל ב11 בבוקר?? מילא ארוחות בוקר עשירות...
אבל בשרים וסלטים וצ'יפסים?? עולם אחר...בהחלט מדינת תל אביב...
אגב כל שדרות רוטשילד איזור הבימה מקושטים כבר בדגלי הקהילה הגאה
לקראת מצעד הגאווה...
 

shron17

New member
פעם עבדתי בסמוך לשד' רוטשילד,וגם לי נראה מוזר כול העניין,של

בתי -הקפה העמוסים באנשים מבוקר עד לילה,
חשבתי אולי כול אלה עשירי תל אביב?
או אולי מובטלי העיר?
או שזו סתם תופעה של הרגל תל אביבי להגיע להיפגש שם.
מוזרים האנשים האלה.
 

בת חן191

New member
למה????מבקר עד לילה, זה ל א אותם אנשים אנשים מתחלפים

זה לא יקר היום לשבת בבתי קפה, במקום לטרוח ולעמול נפגשים בבתי קפה
זה בכלל לא מוזר מחוכם ביותר,אנשים רוצים להתאורר לצאת קצת מהבית לראות עולם שוקק חיים ולחזור הביתה בכייף,
 

בת חן191

New member
ועוד משהוא למה לא עובדים?? יש כאלו שעובדים במשמרות

אני עבדתי במשמרות לפעמים בקר לפעמים אחר הצהרים,
 
יוליקה , את סלט המלפפונים ההונגרי הזה ,

אני מכירה עוד מימי ילדותי בקיבוץ היקי , ולמען האמת , כאז , כן היום , אני מאוד אוהבת אותו , והוא מתאים לכל ארוחה , בשרית או דג מטוגן . ציון משוקלל , 11 מתוך 10 .
 
למעלה