המלצה

המלצה

למי שאין כח לבשל, יש פתרון טעים.

אני נוהג מידי פעם לפתוח שקית מרק של "קנור", זה להרתיח מים ולערבב את תוכן השקית ולבשל חמש דקות.
(שקית גדולה, לא "נמס בכוס"...)

ובכן, כתוב על גבי השקית שזה 4 מנות (בטח, רק למי שאוהב לטעום ולא לאכול) וכתוב לערבב עם מים רתוחים 600 גרם.

ראשית מדובר בשתי מנות לאדם סביר, שנית, עם משתמשים במים לפי ההנחיות, יוצאת דייסה.

המלצה שלי להרתיח 800 גרם מים ולערבב עם תוכן השקית, ואחרי בישול של חמש דקות, יש שתי מנות טובות לזוג. כאשר המרק סמיך בדיוק במידה.
מוסיפים לקערת המרק פרוסה או שתיים של לחם שחור, וזו ארוחה מלאה.

הטעימים ביותר בעיני בסדר יורד:
אפונה,
עדשים,
עגבניות עם אורז,
מינסטרונה,
ירקות (אפשר להוסיף קרוטונים או שקדי מרק),
עוף עם איטריות (אפשר לספור אותן, או כמוני להוסיף טיפה איטריות אורז דקות).

אשתי שלא מתה על מרק, מאוד נהנית מהמרקים הללו.
 

oritta17

New member
גם בעלי נהנה מהמרקים האלה ,למרות ש,,

רק הוא אוכל מהם,ונהנה מאוד,
(אני אישית וגם הילדים תמיד העדפנו מרק מירקות טריים עם שורשים ועשבי -תיבול.)
אבל בשבילו עדיף לו שקית קנוייה, הוא לא סובל את טעמם של הירקות כשהם מבושלים.
(זו שריטה שיש לו מילדות,לדבריו).
ולכן,הוא משריין לעצמו כמות נדיבה של שקיות מרק מהירי -הכנה, ומאוד נהנה מהם.
ממש טוב שקיים פיתרון כזה, למי שרוצה בחורף מנה חמימה.
&nbsp
 

מינהר

New member
משתפרת, קראתי תגובתך בעניין החברה שלך,

בת כיתה של פרי. מעניין למה היא לא העריכה אותו.
מעניין גם למי היה עניין לחטט בקורות פרי דווקא עכשיו.
 

מינהר

New member
אורית, בעיני המרקים הקנויים הם פתרון טוב

ביום חורף קר. ככה בין הארוחות. לא במקום ארוחה.
 

מינהר

New member
לא תאמינו, אבל אתמול שמתי בקערת מרק

שקית כזו של קנור, עם מים מן הקומקום. לא הבנתי למה המרק בטעם לימון, עד שניזכרתי ששמתי בקומקום מלח לימון, כדי להרתיח ולנקות אותו. ושכחתי לשפוך. זהו. שפכתי את המרק כמובן.
 

בתחן 199

New member
תודה שפירא אני לא אוכלת דברים מוכנים שום קנור גם

לא של אסם גם לא כל מיני אבקות למינהן
 

יוליקה

Member
מנהל
אני הפסקתי להשתמש בקומקום

יש לי תמי ארבע...
נתתם לי רעיון למרק...
שמתי כרגע בסיר ירקות שורש, גזר, קולרבי, כרובית ועלי סלרי,
אבקת מרק עוף ללא מונוסדיום גלוטמט וחוויג' למרק...
מתבשל טוב טוב, ואז מועכת את כל הירקות עם מוט ...
מתקבל מרק קרם מעולה... וטבעי!!
 

נימה3

New member
המרקים המוכנים האלה של קנור עתירי

נתרן. זה הרעל של לחץ דם ובעיות בכליות. אני הפסקתי להכניס לביתי אבקות מרק. נכון שאולי צריך קצת יותר תבלינים אבל בעיקר צמחי תבלין.
בזמנו הנכדים שלי כשהיו קטנים וחיכו עד שההורים יחזרו מהעבודה, אהבו את המרקים האלה, אני התנגדתי אבל לא עזר לי, הם גם לא גדלו אצלי יש להם הורים .
הכינותי עכשיו סלט גזר. גזר מגורד דק, מיץ מקלמנטינה גדולה, קלמנטינה חתוכה לפיסות קטנות, תמרים חתוכים, פקאן סיני חתוך. סלט לתפארת. הכל טבעי וטעים. אביא אותו בערב לארוחת השבת אצל בתי.
 

oritta17

New member
גם אצלינו אוהבים סלט גזר,בנוסף ,,

לגזר עם פלחי הקלמנטינות הקצוצות והתמרים הקצוצים,
מוסיפה גם פרוסות בננות,ומעליהם מוזלף מעט מיץ -לימון למניעת השחרתם.
אפשר גם לפזר מעל הכול חופן חמוציות.
יופי של קינוח בריא וגם טעים.
 

יוליקה

Member
מנהל
סלט גזר טבעי טעים מאד

אני מכינה רק מגזר והמון לימון ההמתקה אני משתמשת בממתיק נוזלי...
 
ערבבת בין שני דברים לא דומים בכלל.

אבקת מרק
אבקת מרק עוף למשל מכילה 10.500-12.500 מיליגרם נתרן ל-100 גרם מוצר. יש בקופסה 400 גרם שזה ביחד 50.000 (חמישים אלף) מיליגרם נתרן,
כף אחת בלבד של אבקת מרק מכילה 1135 מיליגרם נתרן.
כדור בראש הורג יותר קל......

האדם זקוק ל-2400 מיליגרם נתרן ליום, שזה כפית וחצי מלח (6 גרם כפול 400 = 2400)
זה כולל את המלח שבסלט ואת המלח בבישול.

אצל הדיאטנית הקלינית נאמר לי לחפש מוצרים ללא מלח (למשל תירס מתוק בקופסה 340 מיליגרם נתרן, אותו דבר ללא מלח 180 מיליגרם נתרן ואותו טעם).
לאכול מוצר שיש בו 300-400 מיליגרם נתרן זה סביר .

כמובן שיש דברים מפתיעים כמו מיץ תפוזים סחוט טרי או חמאת לורפק ללא מלח, 0% נתרן והטעם מצויין.
צריך רק לחפש.

במרק של "קנור" יש 264 מיליגרם נתרן ל-100 גרם מוצר, ומכיוון שהשקית רק 68 גרם, הרי למעשה בכל השקית יש בערך 160 מיליגרם נתרן, שזה סביר לגמרי.
מה גם שמדובר בארבע מנות, אבל כמו שאמרתי, מוסיפים 200 גרם מים ואז יש שתי מנות עשירות וסמיכות ובכל אחת בקושי 80 מיליגרם נתרן.

אגב בנושא סלט: אני מכין שני סוגי סלטים (היום אין לי סבלנות לסלט חצילים) -
1.
סלט ירקות
מכניס בפנים (ל-2 אנשים לשתי ארוחות) - 4 עגבניות,מלפפון, מלפפון חמוץ, צנון קטן מגורד בפומפיה, 5-6 בצלים ירוקים קטנים, אבוקדו, על הכל שופך שמן בכמות נכבדה (לגבי השמן,תיכף) ומעל זה מיץ לימון אמיתי ממשהו כמו שלושה לימונים (יש לי בקבוקים צהובים משוויץ שבכל אחד מיץ של 8 לימונים, יש במרכולים).
מי שאוהב, שיוסיף גם זעתר ואם בא לו, רוטב 1000 האיים.

מערבב, ומכניס למקרר, ואחרי חצי שעה זה מצויין לאכילה.

לגבי הירקות, אני חותך סלט ישראלי ז"א כל המוצרים, לחתיכות בגודל של פחות מחצי סנטימטר... כך שבכל פעם שתקחו מזלג לפה, יש בו הכל...

לגבי השמן - הטוב ביותר היום הוא שמן חמניות שהוא קל לעיכול בעיקר בגיל מבוגר (שמן זית כבד מאוד, אלא אם רוצים למטרות מסויימות, אז קונים רק בבית בד שכשטועמים את השמן הוא כאילו עוקץ את הלשון זה הטוב ביותר)

אצלנו תמיד רבים על המיץ של הסלט, כיוון שהרבה שמן והרבה מיץ לימון ביחד סופגים את טעמם של כל הירקות וניקווים על קרקעית הכלי, ובסוף לשתות את המיץ זה כיף לא נורמלי..

2.
סלט קולורבי
קולורבי גדול או שניים בינוניים וארבע עגבניות עם מלפפון חמוץ.
מקלפים את הקולורבי, מרסקים בפומפיה כמו את הצנון, עגבניות ומלפפון חותכים חתיכות זעירות, מעל שופכים שמן ואחריו חומץ (או מיץ לימון טרי)
וזה מעדן.

אנקדוטה:
בכרתים הוזמנתי לברבקיו, ואמרתי שאני מוכן לתרום את חלקי בהכנת סלט ישראלי (היה לי גם זעתר).
טרחתי על סלט ל-10 אנשים, ובארוחה עצמה..... אף אחד לא נגע בסלט........

הכרתיים אוכלים כמו שרגילים מאות בשנים מה שנקרא "סלט יווני" שהוא בעצם סלט רועים שאין להם זמן להתפנק, ואז חותכים מלפפון לשמונה, עגבניה לארבע, כמה פלחי בצל, מלמעלה חתיכת גבינת פטא ועל הכל שמן זית.
ניסיתי להסביר, נכשלתי.
 

יוליקה

Member
מנהל
מאיר זה כל כך פשוט שאתה לא תאמין

נכון שלצקת מים על אבקה יותר פשוט...
אבל תאמין לי שהבישול מאד פשוט...
אספרגוס אתה אוהב??
 

יוליקה

Member
מנהל
התכוונתי למרק לא חי כמובן!!

אני קונה אספרגוס בצנצנות ומכינה מזה מרק!!
 

arye9

New member
בקשר ללפת

צילום של לפת זיתים ולימונים מחצרי.
שבת שלום, אריה

 
למעלה