הבריאות בידנו - נתרן

הבריאות בידנו - נתרן

משך כשנה וחצי היו לי בעיות בריאות, החל מבעיות ברגליים (לא אתאר) מה שהצריך אמצעי חבישה במאות רבות של שקלים, בעיות נשימה שהצריכו מחולל חמצן, ובעיות בלב מה שאילץ אותי בערך פעם בחודש לערך להוסיף כדור מסויים לשלושה ימים

אחרי שהתייאשתי כבר מהמצב, הרופאה שביקשתי ממנה פתרון, שאלה אם אמרה לי להפחית מלח ?
מסתבר שלא אמרה (אולי משכחה), ואז אמרה לי להמעיט במלח ולא לאכול ירקות עלים ירוקים (תרד, מנגולד וכדומה) .

הפסקתי לחלוטין עם מלח (יש מלח רק בבישולים, וגם אז במשורה כיוון שהגוף זקוק למלח ונתרן) תוך שבוע, הבעיות של שנה וחצי ברגליים נעלמו לחלוטין !!!
תוך מספר שבועות הנשימה שלי חזרה להיות תקינה ואני לא משתמש יותר במחולל חמצן, וגם הפסקתי לקחת את הכדור הנוסף ללב.

גם הרופאה הנפרולוגית וגם הדיאטנית קלינית, הבהירו את החסרון של אי שימוש במלח במינימום הדרוש.
כמו כן הזהירו מפני "מלח דל מלח" או "מלח דל נתרן" שזה פשוט רעל מזוקק.

מאז כבר כמה חודשים לא נגעתי יותר במילחיה.
את הסלט אני מתבל בשמן חמניות, מיץ לימון אמיתי (יש בבקבוקוני פלסטיק צהובים תוצרת שוויץ) וזעתר בלי מלח שחביב עלי במיוחד.

משהו שמציק לי בנסיעות בכרתים. כאשר אני נכנס למרכול אני רוצה לקנות פריטים אבל שם אין סימון של נתרן אלא של מלח בגרמים.

היום בדקתי ומצאתי:
א. מלח מכיל 60% כלור, 40% נתרן (מלח דל נתרן מכיל 50% נתרן...)
ב. בגרם אחד של מלח יש 400 מיליגרם נתרן.
ג. צריכה ממוצעת למבוגר 1500-2200 מיליגרם נתרן ביממה, לא פחות ולא יותר..

יש לקחת בחשבון שבמאכלים רבים יש מלח (אבקת מרק עוף 12.500 מיליגרם נתרן ל-100 גרם מוצר...)

גם בשימורים אפשר לבחור, למשל
תירס מכיל כ-370 מיליגרם נתרן,
תירס ללא מלח 180-220 מיליגרם והטעם אותו טעם.

אמנם לא צריך להגזים אבל בהחלט לשמור, ובוודאי בגיל מבוגר.
 

oritta17

New member
יפה הסברת, ואתה צודק .הנתרן שבמלח ידוע כמזיק לכול תאי -הגוף:

40 אחוז נתרן זה המון ,זו כמות שנספגת לדם ומרעילה את הגוף,
מהסיבה הזו,לאחרונה גם עברתי להשתמש במלח דל -נתרן .
חשוב להיזהר ממזונות עתירי נתרן,ורצוי לבדוק בעת הקנייה,כמה נתרן מכיל כול מוצר.
 

מינהר

New member
אורית, איך יודעים כמה מלח לצרוך?

כמה מרק בן רגע ביום מותר? אני אוהבת אותם בלילה קר.
 
שאלה בריאותית ולכן חשובה

כפית מלח משקלה 6 גרם ומכילה 2.4 גרם נתרן (2400 מיליגרם) משמע שזו המנה המכסימלית למבוגר ליממה.

הבעיה שרוב האנשים משתמשים בכ-10 גרם מלח ליום שהם כ-4.6 גרם נתרן (4600 מיליגרם) , כמעט פי שתיים המותר לאדם בריא.....

הנתרן הוא תמיד בהתייחסות ל-100 גרם מוצר.
 

oritta17

New member
מינהר: צריך לבדוק על אריזת המרק ,כמה גרם נתרן הוא מכיל.

&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
מלח דל נתרן ? חס וכרפס.

את רוצה להפחית נתרן, וגורמת לעצמך נזק גדול יותר... לא סתם רופאים נפרולוגים ודיאטניות קליניות מגדירים את המלח כמזיק ואת המלח הדל נתרן כרעל מזוקק...

נכון שיש בו 25% פחות נתרן כביכול, כביכול - אבל מוסף לכלור ולנתרן גם אשלגן.....
ציטוט-
"מלח דל נתרן: מדובר על תערובת שמכילה 50 אחוז נתרן כלורי ו-50 אחוז אשלגן מים המלח. היצרנים מערבבים את שני המינרלים האלה, וכך יוצרים מלח שמכיל חצי כמות הנתרן ללא פגיעה בטעם המלוח. אם אתם שואלים אותי, עדיף שתשימו חצי מכמות המלח שאתם רגילים, ואת האשלגן תשאירו לחקלאים".

אז מה קיבלת ? במקום 40% נתרן, יש לך כעת 50% נתרן.ועוד כלור ועוד אשלגן.... ישראבלוף במיטבו.

ההמלצות הבריאותיות אומרות שיש להשתמש במלח במידה בעיקר לצרכי בישול, אבל לכל היתר להשתמש בתבלינים כמו פלפל, לימון, זעתר (ללא מלח) ואחרים.

אבל כמובן שכל אחד יתנהל לפי הבנתו...
 

oritta17

New member
ממילא גם כך אני ממעיטה בשימושים במלח,,

צריכת מלח יומית אצלי,בערך כף אחת מלח ליום.
ומהסיבה הזו, שעודף נתרן מזיק, אני לא משתמשת במרקים קנויים ,
ולא באבקות -מרק,שידוע שהם עמוסים במלח ובנתרן.
אני מכינה רק מרקים בבית ,מהרבה ירקות -ושורשים,וגם קולרבי ושורשי- פטרוזיליה ,
- עלי -פטרוזילה ,שמיר ,ועלי סלרי,מוסיפהגם תבלין חוואייג' למרק שהוא לא מכיל מלח.
ויש מרק אמיתי של בית, הכי בריא וטוב.
 

oritta17

New member
כתוב על אריזת המלח דל -הנתרן שקניתי :

מלח טבעי שמקורו בים האדום,ים -סוף,בתוקף עד ינואר 2020.
המלח מועשר ביוד.
הרכיבים:
100 גרם מלח -ים, 39 גרם נתרן.
&nbsp
לא מופיע על המוצר רישום של מינרלים אחרים.
 

משתפרת

New member
טיפת כימיה

מלח בישול רגיל הוא תרכובת של אטום כלור ואטום נתרן. אם המלח מכיל יוד- היוד מגיע במקום חלק מהכלור. במלח דל נתרן - חלק מהנתרן מוחלף באשלגן. הפעילות של תאי העצב כוללת מעבר של יונים של נתרן ואשלגן אל ומתוך תאי העצב. לכן החשיבות הגדולה של איזון בין נתרן לאשלגן בגוף. עודף אשלגן שעלול להווצר משימוש רב במלח רב נתרן (שמכיל אשלגן) עלול לשבש את האיזון הזה. זו הסיבה לאזהרה החמורה שהעביר שפירא.
כל שלל הטעמים של המלחים למיניהם (מלח אטלנטי, מלח ים סוף) באים ממלחים אחרים שאותם גופי מים מכילים בנוסף למלח הבישול.
 
אצלנו בבית משתמשים רק במלח אטלנטי

ובמלח הימאליה ורוד, אין יותר אבקת מרק מונסודיום גלוטמט
ועוד כל מיני שינויים עשינו במטבח, רק שמן זית, רק חומץ תפוחים, לימון רק סיוט מחמיץ לימון טרי.
 

מינהר

New member
ניצת, לא הבנתי מילה. מה זה הימלאיה ורוד? מה זה

לימון רק סיוט מחמיץ לימון טרי?
 

oritta17

New member
מחצבי המלח הורוד,במרגלות הרי ההימלאיה,באזור פקיסטן.

יש להשיגו בבתי הטבע.
בכול מקרה ,כדאי להמנע משימוש יתר במלח ,מכול סוג.
מומלץ להוריד מינונים,כלומר,התרגל להשתמש בכף ורבע של מלח ליום.
 
מלח עם יוד - עוד חימיקלים

"מלח עם יוד: המקור הטוב ביותר ליוד הוא אצות ים ודגי ים. גם המלח עצמו מכיל עקבות של יוד, מפני שהוא מגיע מהים. אלא שהחידוש במלח הזה נמצא בתוספת פוטסיום יודט. זהו אטום של יוד מחומצן, שמיוצר בתהליכים כימיים. צריך לשאול: למה צריך לשים חומרים כימיים בתוך המלח? ולמה אין אזהרה על המוצר שהוא אסור לשימוש עבור אנשים שנוטלים את התרופה 'אלטרוקסין' (תרופה לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס)?"

נכון שהגוף זקוק ליוד אבל בדרך טבעית ולא באמצעות חימיקלים (חלב למשל).
מה שיש לך בקופסה הוא פוטשיום סודאט שהוא אשלגן יודי, למעשה כמעט אותה גברת בשינוי אדרת.

שימוש במלח עם יוד מחייב התייעצות עם רופא אם אין בין התרופות שלך משהו שנוגד אותו.
 

oritta17

New member
לשפירא ,תודה לך על כול השקעה וההסברים,

מעתה,נעבור רק למלח הורוד מההימלייה, וגם נפחית את הכמות היומית .
אין לי בעיה לעשות שינוי, יותר מעשור חלף, מאז שהרגלתי עצמי לשתות תה ללא סוכר,
אז נתרגל גם בצימצום כמות המלח.
שיהיה שבוע- טוב,
ורק בריאות!
 

מינהר

New member
גם אני לא מאמינה בכל סוגי המופחת.

מורידים נזק אחד ושמים אחר במקומו. גם במופחת קלוריות לא מאמינה.
 
למעלה