יום שביעי של פסח 1.4 המימונה

הדסהש1

New member
יום שביעי של פסח 1.4 המימונה

יחגגט אלפי יוצאי צםון אםריקה .ומצטרםים אחרים
סיבה למסיבה .
 

עמיקם10

New member
בוקר טוב מדינה מגעילה...כלים

מי שלא ראה שעונית על הקירות ושני כיורים מפלסטיק..בתוך הכיורים הקבועים שנהיו פתאום חמץ..העיקר שדורכים על אותה רצפה..אבל עוד חזון למועד..
בתמונה משהו מהקיבוץ של פעם
 
עמיקם, לא הבנתי שום דבר ממה שכתבת !!!

למה ? "מדינה מגעילה" המדינה נהדרת, אולי יש אנשים מגעילים, זה כבר סיפור אחר !!!! איפה ראית את השעונים והכיורים ??? אולי בחלום ???
 

עמיקם10

New member
לא ראיתי בחלום..אלא אצל...[גילוי נאות..]

למה מגעילה..כתבתי מגעילה כלים. מכינים נייר טואלט לשבת..ובקיצור משפחה שמתעללת בילדיה הדתיים. [הכל נשאר במשפחה.]
הנכדה שלי מתה על בית ספר לאמנויות ליד הבית ספר הדתי- שלה- הבנות רוקדות שם..והיא מתה על זה אבל היא לא תגיע לשם..זה לא העולם שלהם. הם עסוקים בפולחנים דתיים. כנ"ל.
וחוץ מזה איך את קוראת לנשיא המדינה לשעבר..איש נחמד קוראת לו אודליה..[קניתי את הספר]..ומה קרה לו-לסוטה שמזוז דפק אותו להפתעתו . ולמה אף אחד מאלה שבחרו בו לא עמד לדין. ולמה לא היתה ועדת חקירה על הנשיא קצב כש'כל ירושלים ידעה'.!
2.
עמדתי בתור בחנות סטימצקי. נדחקה לפני-איך קוראים לזה-בתור-אחת שרק רצתה לשאול האם הגיעו העיתונים שלה בצרפתית. הוציאו לה אחד מתברר שהעיתון ישן. והיא המשיכה להידחק-[רק לשאול]-ובסוף גזלה חמש דקות מהזמן שלי.
בכלל הרבה לא הרבה המון- נדחקים לי בתור-רואים זקן..לאה..רק שלי יש זמן כי אני לא עובד..[אחרי 40 שנה..]
לכל זה אני קורא מדינה מגעילה..כלים.
 

יוליקה

Member
מנהל
הנכדים נסעו הביתה אמש

כבר שעתיים שאני מנסה להחזיר את הבית למצבו...
החצר, הבית, המטבח, פינת האוכל והסלון ניראים כאילו
נפלה כאן פצצה נאפאלם....

תרבחו ותסעדו למי שהולך לחגוג מימונה הערב.
 
מעניין כמה זמן עוד יהיה לנו כוח

לארח את הילדים והנכדים, תמיד שאני מזמינה לארוחות
אני מרגישה כאילו זו הפעם האחרונה, כוחותי כבר לא
עומדים לי.

היום בישלתי כרוב אדום עם תפוחי עץ בנוסח הונגרי, מאוד
נהנינו והיה לי גיובץ בתנור עם חלקי עוף, כך
שהיה אוכל קל והיינו רק אני ובעלי.

מחר נחזור לנורמליזציה ואכילה שפויה.
 

יוליקה

Member
מנהל
אמש היינו אצל הבן שלי עם חזרתם מירדן

החזרנו לו את הבנות...ועשינו על האש.
הבן הביא נתח ענק של סינטה ופרס את זה לסטקים ולשיפודים...
אני הבאתי את התוספות... הפעם רציתי לעשות משהו מיוחד
חוץ מתפוחי אדמה בתנור וסלט... הוספתי אפונה סינית ובטטה
כיון שהיה לזה הצלחה אדירה הריני מביאה את המתכונים:

אפונה סינית

חולטים במים רותחים עם מלח את האפונה למשך כ-3-4 דקות
ומוציאים לקערה עם קרח - כדי להפסיק את הבישול וכדי להשאיר את הצבע הירוק טבעי.
מכינים רוטב העשוי משמן שומשום, רוטב טריקי ומעט וחומץ בלסמי מערבבים את האפונה בתוך הרוטב.
לפני ההגשה מחחמים מעט במיקרו - אבל אהבו את זה גם קר.

בטטה בתנור

מכינים את הרוטב שציינתי לעיל ומערבבים את קוביות הבטטה ברוטב
מכניסים לתנור לאפייה בחום גבוה למשך כחצי שעה.
 
להכשיר כלים לפסח נקרא "להגעיל כלים"

על זה סיפרו בזמנו שהיתה בחורה במשק מרושעת מאוד, ששאלה אם גם היא צריכה במטבחון הזעיר בחדר שלה להגעיל כלים.
ענו לה:"את לא צריכה להגעיל כלום, את מגעילה כל השנה" (אז הנה הדו-משמעות....).
 
יוליקה, האם האפונה הסינית זה קפוא???

נשמע די טוב, אני אוהבת סגנון כזה של בישול, בישול מהיר ולענין !!!
 

יוליקה

Member
מנהל
לא! ממש טרי!!

נמצא באריזות איפה שיש נבטים, פטריות, וכד'
 
יצאנו כמה זוגות חברים לטייל בארנה.

ישבנו בקפה קקאו והתענגנו, לפתע הגיעו שליחים
ואמרו לנו שבני הדייג עושה מימונה ומטיילי ארנה מוזמנים, אז
הלכנו , אכלנו מרציפנים וכל כך הרבה דברים טובים ומופלטות
עכשיו מה שבא לי זה להקיא מכל המתוק .


אך סוף סוף הייתי במימונה וזה מה שחשוב.
 

יוליקה

Member
מנהל
הבת שלי הדרימה עד דימונה בשביל המימונה

עשתה סבב חברות שלה מהתיכון...
 

עמיקם10

New member
משהו על דימונה..

כשהיינו בערד-אחד היה שיש לו שם אחות- היה מספר על נפלאות העיר דימונה-איך עשו כיכרות ואיך זה ואיך זה..שהם לא נותנים לפזורה להיכנס לעיר-בקיצור כל מה שאין בערד. וגם הילל את ראש העיר..שאז היה מאיר כהן-
וכששאלנו אותו - ואם ככה, למה אדוני לא עובר לדימונה ?..
אה זה לא..תודה.
 
למעלה