רגל קרושה
אשתי החליטה להכין לבד רגל קרושה כיוון שמידי פעם אני עובר בחנות של הרוסים וקונה שם, אני רגיל לזה מבית ההורים.
לקחה ספר בישול של מאכלים אירופאים/יידישאים של שמוליק כהן, והכינה את המאכל. חלקו היה בלתי אכיל עד זריק לפח. היו חלקים ממש קשים.
הסתבר לאשתי שמה שהיא זוכרת מאמא שלה שלא מכניסים לזה עצמות וחלקי בקר אלא רק עוף, וכנראה שלא מקמצנות.
הכינה סיר חדש עם חומרים כמו שזכרה מבית אמה, ויצא פיקס הטעם נכון, ועם טיפה לימון, מעדן.
מסקנה: לפעמים היצמדות לספר לא מניבה תוצאות רצויות .
אגב שמוליק כהן.
לפני שנים רבות הייתי בחוליית הבילוש התחנתית הראשונה שהוקמה, ונהגנו כל שבוע להתכנס אצל שמוליק כהן (שם ישבו גם כל מיני אורחים מפורסמים) לאכול כיוון שכל אנשי החוליה היו ווזווזים, ואפילו ארמונד אזרזר אהב מאכלים אירופאים.
באחד הימים טען שמוליק כהן שהוא ממש לא אוהב ששוטרים אוכלים אצלו זה מקלקל את המרקם של המפורסמים , וחשבנו שהוא צוחק. בדחן.
בביקור הבא הכל היה כרגיל עד שהגיעה שעת התשלום , ואז התברר כי הוא העלה את המחירים פי ארבע.....
שילמנו את המגיע, ולפני היציאה אמרתי לו בקול רק ובנימוס את דעתי על התרגיל המכוער שהוא עשה.
לפי מה ששמעתי, אנשים מפורסמים הפסיקו לבוא למסעדה שלו והוא נאלץ לכתוב ספרים כדי להתפרנס. זה מה ששמעתי, אני אישית לא נכנסתי אליו לעולם.