בוקר טוב בוקר נפלא ליום סגרירי

mati40

New member
בוקר טוב בוקר נפלא ליום סגרירי

מקווה שאצליח להגיע לחדר הכושר כי גשמים בחוץ

חיוך הוא הקו העקום היחידי שיכול
ליישר כל דבר בחיים
 
מאחלת שקט לדרום, יוליקה המתכון

שפעם סיפרת עליו עם נקנקיות ומקרוני בפנים נעשה גם
בארה"ב.

הנה הנכדה שלי עם מגש לפני הבישול.
 

י מ י ת 2

New member
טשולנט בדרך כלל נאפה בסירים גדולים

אז איך הסיר הקטן הזה מכיל טשולנט?
 
ימית יקירתי , הסיר הוא אובלי

וענק, בתמונה לא רואים את גודלו מה לעשות?

הנה עוד תמונה עם הטשולנט, אגב הוא הספיק ל-10
סועדים, הבשר בקר בושל בסיר אחר, בצו'לנט היו רק כרעי
עוף ועצמות תפ"א שעועית גריסים ולמעלה הקיגעלה.
 

יוליקה

Member
מנהל
גם אנחנו מכניסים עוף לחמין

העוף יוצא כל כך רך שהעצמות מתפוררות...
 
רגל קרושה

אשתי החליטה להכין לבד רגל קרושה כיוון שמידי פעם אני עובר בחנות של הרוסים וקונה שם, אני רגיל לזה מבית ההורים.
לקחה ספר בישול של מאכלים אירופאים/יידישאים של שמוליק כהן, והכינה את המאכל. חלקו היה בלתי אכיל עד זריק לפח. היו חלקים ממש קשים.

הסתבר לאשתי שמה שהיא זוכרת מאמא שלה שלא מכניסים לזה עצמות וחלקי בקר אלא רק עוף, וכנראה שלא מקמצנות.
הכינה סיר חדש עם חומרים כמו שזכרה מבית אמה, ויצא פיקס הטעם נכון, ועם טיפה לימון, מעדן.

מסקנה: לפעמים היצמדות לספר לא מניבה תוצאות רצויות .

אגב שמוליק כהן.
לפני שנים רבות הייתי בחוליית הבילוש התחנתית הראשונה שהוקמה, ונהגנו כל שבוע להתכנס אצל שמוליק כהן (שם ישבו גם כל מיני אורחים מפורסמים) לאכול כיוון שכל אנשי החוליה היו ווזווזים, ואפילו ארמונד אזרזר אהב מאכלים אירופאים.
באחד הימים טען שמוליק כהן שהוא ממש לא אוהב ששוטרים אוכלים אצלו זה מקלקל את המרקם של המפורסמים , וחשבנו שהוא צוחק. בדחן.
בביקור הבא הכל היה כרגיל עד שהגיעה שעת התשלום , ואז התברר כי הוא העלה את המחירים פי ארבע.....
שילמנו את המגיע, ולפני היציאה אמרתי לו בקול רק ובנימוס את דעתי על התרגיל המכוער שהוא עשה.
לפי מה ששמעתי, אנשים מפורסמים הפסיקו לבוא למסעדה שלו והוא נאלץ לכתוב ספרים כדי להתפרנס. זה מה ששמעתי, אני אישית לא נכנסתי אליו לעולם.
 

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, אני מכינה לעיתים קרובות

חלק מחברות הפורום אפילו אכלו אצלי בבית בביקורם...
אני מכינה מרגל עגל - אבל כהונגריה אני מכניסה בזה גם קצת פפריקה
לכן זה לא יוצא אצלי חיוור כמו הפולנים...וזה גם ממש יציב ולא רועד כששמים בצלחת.

הנה כאן בתמונה זה אחרי שהבנות חיסלו חצי מגש...
 
מאיר, אני הכרתי את

שמוליק כהן, המסעדה שלו היתה בגבעת הרצל, אני עבדתי באקא לידו, לפעמים לפעמים היינו הבנות נכנסות לקנות אצלו .

אני מכינה רגל קרושה מגידים, זה ללא שומן, כי רגל של פרה מאוד שמן, אני הייתי נוהגת לגרד מלמעלה את השומן !!!
כמו שאני עושה במרק !

מאיר חבל שלא שאלת קודם פה בפורום, יש לנו בשלניות מצויינות !!!
אני לא שמעתי שעושים רגל קרושה מעוף !!!!!!!!! גיסתי היתה עושה רגל קרושה , מרגלי עוף, זה לא השביל הסבלנות שלי
להוציא אח"כ את העצמות !
 

בת אל7

New member
שירעד,,גם הלב שלי רועד כשאני שומעת

רגל קרושה ,מוכנה לאכול בקר,צהרים,וערב
אבל נמנעת זה שומני ועם גידים זה לא אותו דבר כמו מרגל,
 
בת אל, מאיפה את יודעת שזה לא

אותו דבר, גם ברגלי פרה יש גידים והרבה !!! מה יוצר את בז'לטין ברגל הקרושה? הגידים והעור, אני לא אוהבת את העור של רגל הפרה, כי תמיד נשאר שערות קטנות !!! למרות שמנקים אותם במים רתוחים !!
 

יוליקה

Member
מנהל
לאה, במעדניות וגם בטיב טעם

יש רגלי עגל לבנות נקיים מאד בלי טיפת שערות
וגם כיון שזה עגל זה פחות שומני - אני גם מגרדת
את השומן שמצטבר למעלה לאחר שניקרש...

רגל קרושה זה לא שמן זה מלא הג'לטין שבא מהעצם...
ואת השומן כאמור מסירים.
 

בת אל7

New member
מאיפא אני יודעת ??עשיתי וראיתי את ההבדל

ואם תגידי שלא עשיתי טוב,,
עשיתי בדיוק כמו שאני עושה מרגל
 

mati40

New member
לא ניסיתי ולא אנסה לאכול רגל ק'רושה

עצם הגילי המתנועע כבר לא מוצא חן בעיני,וזאת אומר בעדינות ובנימוס
 

deebeebee

New member
גם אני לא אוכלת רגל קרושה

מעולם גם לא התקרבתי. דוחה אותי הג'לי של הרגל הקרושה, גם של ג'לי בטעמים שונים, אפילו את הג'לי של הציר של הגפילטע פיש אני לא מסוגלת לאכול ומפרידה אותו מקציצת הגפילטע פיש טוב טוב לפני האכילה.
 

deebeebee

New member
גם לא

כתבתי שאני לא אוכלת ג'לי בכל מיני טעמים.
מאכל נוסף שאני לא אוכלת זה סלק בכל מיני צורות.
 
למעלה