בוקר טוב, יוליקה, העוגה שהצעת

בוקר טוב, יוליקה, העוגה שהצעת

מוכרת לי - אני פשוט לא מוסיפה ג'לי, אלא גבינה לבנה. יש המון גרסאות. ובחום הזה - אפשר לפעמים לחטוא כל עוד מקפידים במשך היום.
 

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב, תודה יהודית

וודאי שלא אני המצאתי את העוגה...זו עוגה שהייתי עושה
כשילדי היו קטנים... יש המון דברים שהיינו עושים פעם ושכחנו...

זוכרים את רולדה הודו?? היינו קונים נתח הודו ברשת...
מכניסים לתוך כלי מפיירקס סגור עם מכסה...לא מוסיפים כלום
רק אופים בתנור חם עד שמשחים היטב...היה משתחרר ממנו רוטב
טעים...מוצאים מהרשת ופורסים...מגישים חם או קר...
 

אפי 7

New member
בוקר טוב לתחילת שבוע נעים


למרות החום המתיש והמחזיק אותי בביתי
תחת שמי המזגן או המאוורר - לסירוגין -
עדיין נהנית מכל רגע -
חריזה - טלוויזיה - קריאת ספרים - מחשב
וגיחה מדי פעם לשבת בבית קפה עם חברות.
יאללה עוד חודש והחיים בחוץ יחייכו אלינו.

אפי
 

דרך חיי

New member
אפי-

זה מקסים.
איזה שילובים נהדרים!
כל הכבוד.
עושה חשק להתחיל לעסוק בזה.
 

אפי 7

New member
יוליקה תודה - רק בזכות הסבלנות שלי

יוצאות תוצאות אלו
ויש לי עוד המון רעיונות בנושא זה ליישם -
טוב שחם עכשיו ואני הרבה בבית ויכולה
להתחבר לזה.
 

מנורה

New member
יום נעים ושבוע טוב


אכן יוליקה הזכרת לי את המתכונים של פעם
שעד היום מידי פעם עושה אותם וכולם מלקקים את השפתיים.
למתכונים האלה יש זכרונות לתקופות אחרות שלא ישובו עוד.

היום המזג אוויר הרבה יותר נעים יש רוח בחוץ
כך שלא רריכה עדין להדליק את המזגן
 

דרך חיי

New member
יוליקה

הזכרת לי נשכחות,
תודה על הרעיון.
כבר מכניסה את זה לרשימת הקניות לסופ"ש
תודה רבה!
 

אפי 7

New member
דרך חיי - תודה ואכן זהו עיסוק

מדהים, מרגיע,
רק חבל שקצת משבש את מצב העיניים.

ישנם פורומים וקומונות העוסקים בנושא ואת
יכולה להצטרף אליהם ותוכלי ללמוד.

אפי
 
אפי, העבודות שלך מאוד יפות !!

כך פעם יותר יפות ! תמשיכי להנות !!! כל עבודות יד, גורמות סיפוק לנפש !!!
 
מי זוכרת את הקלופס , שהיינו עושות?

מעוף או בשר טחון ותבלינים , עם הזמן היו לנו שיפורים, היינו מכניסות באמצע ביצה קשה, קצת שמן בסיר עם בצל פדוס . היינו מגלגלות את הבשר כמו קציצה גדולה, ,מבשלות באש נמוכה, לאט לאט זה היה מקבל צבע חום היינו הופכות לצד השני ,
עד שקיבל צבע יפה גןם מהצד השני, והתבשיל היה מוכן !!! כשזה התקרר היינו פורסים לפרוסות ומגישות !
 

יוליקה

Member
מנהל
יפה, לאה!! הקלופס מוזכר בסרט ישראלי

"מעבר לים" כמתכון של עניים....
דפנה רכטר מבשלת לבעלה קלופס...והוא זורק את הביסים מעבר לחלון
http://he.wikipedia.org/wiki/מעבר_לים

אני זוכרת את סבתא שלי מכינה קלופס עם ביצה קשה באמצע....
אני הכנתי, אבל לא מטוגן אלא אפוי בתנור....
 
כשאני עשיתי עם הקלופס , זה

לא היה טיגון, אלא בישול איטי שהתבשל במיצים של עצמו ! לכן זה היה כל כך טעים ! זה לא היה אוכל של עניים, כי לעניים לא היה בשר ! זה היה חיסכוני, כי שמו בזה גם לחם !
אני הייתי מערבב לפעמים , חצי חצי בשר ועוף ! תאמינו לי זה מעדן !!!
 
למעלה