פיטואסטרוגנים

kikona126

New member
מתחילה עם זה רק במאי

כי עד אז אני לא בארץ... אבל אספר.
 
פיטואסטרוגנים

לפיטואסטרוגנים פעילות אסטרוגנית נמוכה. בזכות פעילות זאת יכולים למתן את השפעות האסטרוגן המיוצר בגוף או המתקבל במזון. אם האסטרוגן בגוף נמוך (כמו בגיל המעבר), הפיטואסטורגנים יקשרו לקולטני האסטרוגן בגוף ויחקו את הפעילות של האסטרוגן ויאפשרו הקלה בסתמינים הקשורים בחסר אסטרוגן (תסמיני גיל המעבר). אם יש עודף אסטרוגן בגוף (כמו באנדו') הפיטואסטרוגנים שוב נקשרים לקולטנים, תופסים את מקום האסטרוגן החזק יותר, זה המיוצר בגוף או המתקבל מן המזון שלנו (מן החי, ריסוס, הדברה וכד') ומונעים את הפעילות שלו בגוף, כלומר תהיה בגוף השפעה אסטרוגנית מתונה כי מי שיעבוד זה הפיטואסטורגן החלש יותר. חשוב לזכור שפיטואסטרוגנים מצויים בצומח בלבד, כלומר גם התוספת של הסיבים חשובה כאן. מצד אחד הם מונעים את פעילות האסטרוגן החזק יותר זה יכול לגרום לתסמינים באנדו' ומצד שני בזכות הסיבים הם גם מסייעים בפינוי עודפי האסטרוגן האלה. כלומר הגוף מתאזן מבחינת עודפי האסטרוגן הפעילים. מה שציינתי במאמר זה שלא ניתן להימנע לחלוטין מפיטואסטרוגנים, מצד שני חשוב לא הלפריז בצריכתם. לגבי השאלה השנייה. אינני יודעת איזה סוג של אסטרוגן מוצע לך. אני מניחה שמדובר באסטרוגן הסינטטי המדמה את האסטרוגן האנושי. בטיפול באלרגיה אנחנו קודם כל עושים אלימנציה של המזון למשך בין חודש ולפעמים עד חצי שנה. במהלך תקופה זאת אנו מצפים שלא יהיו תסמינים או שתהיה הטבה משמעותית בתסמינים. אחרי שהגוף הייה נקי מתסמינים למשך חצי שנה אנחנו מבצעים אתגור של הגוף עם המזון הספציפי. ועוקבים האם תופענה תגובות דומות או שונות לתגובות האלרגיות שהיו לפני האלימינציה. במידה ושוב יופיעו אותם תסמינים גם אם בעוצמה פחותה, שוב נעשה אלימינציה של המזון. במידה ולא אפשר להחזיר את המזון לתפריט, תוך מעקב וכמובן במתינות. אבל זה הטיפול הנטורופתי באלרגיה. אינני יודעת כיצד יתבצע הטיפול התרופתי ומה יהיו השפעותיו.
 

limorki

New member
לחם ממחמצת

אהלן פאולה - תודה על הפוסטים המעשירים. אני מאד נכנסתי לקטע של תזונה בשנתיים האחרונות, ואני אופה לעצמי לחמים (רק עכשיו הבנתי שלא כדאי להשתמש בשיפון ועדיף לאפות לחם מכוסמין). כדי לא להשתמש בשמרים, אני משתמשת במחמצת שעשיתי בעצמי בבית. האם זה בסדר להשתמש במחמצת באנדו'? תודה, לימור
 
מחמצת

בוודאי שכן! השמרים יכולים להחמיר הפרעות עיכול, לכן במרבית המקרים ההמלצות הראשונות באנדו' הן לא רק להחליף את החיטה בכוסמין, אלא גם להפחית את השמרים. אודה לך אם תוכלי לשתף את בנות הפורום במתכון שלך ללחם כולל המחמצת.
 

limorki

New member
בשמחה

המתכון למחמצת וגם ללחם לקוחים מתומר בלס - מצ"ב לינק. היתרון במחמצת הזו הוא שצריך להאכיל אותה רק פעם בשבוע, ולא כל יום כמו מחמצות אחרות, שזה די מנג'ס וגם מבזבז המון קמח יקר. אפשר להתחיל את המחמצת בקמח חיטה רגיל, כדי שתתסוס טוב, ואחרי שהיא מוכנה להתחיל להאכיל אותה במקום בקמח חיטה, בקמח כוסמין או שיפון, כך שאחרי כמה האכלות היא תהיה נקיה מחיטה. לגבי הלחם - אפשר להחליף את הקמח במתכון בכל קמח שהוא, גם שיפון וגם כוסמין יוצאים יופי. זה לחם מאד קל להכנה וטעים. אני משתמשת בקמחים אורגניים שאני קונה בעדן או בניצת. בהצלחה, לימור
 
למעלה