חיטה ואנדו
לגבי ההשפעה של חיטה בהקשר לאנדו' נעשה מחקר רחב היקף אשר מצא כי צריכת חיטה (לא כל הגלוטנים) מחמירה כאב ודלקת. נצא כי טיפול תזונתי במשך חצי שנה מפחית את הכאב ב – 50% ומשפר את הסיכוי להרות. כשהורידו את החיטה לחלוטין במשך 3 חודשים הכאב פחת ב - 80% שזה מאוד משמעותי. ההסברים שונים ביניהם החיטה מכילה חומצה פיטית המונעת ספיגה של סידן, מגנזיום, ברזל ואבץ הנחוצים לתפקוד תקין של מערכת המין. מעבר לכך סידן ומגנזיום נחוצים להרפיית שריר (גם שריר הרחם), לכן חסר שלהם יכול להחמיר כאב עוויתי. הגלוטן גם יכול לפגוע בדופן המעיים במעי הדק וכך מוקטן האזור הפנוי לספיגה של ויטמינים ומינרלים. חסרים תזונתיים כגון E,C מחמירים כאב. בד"כ ויטמינים אלה מפחיתים דלקת. מערכת חיסון תקינה אמורה לפרק כל נגע שנוצר. ברגע שיש פגיעה בספיגה של סלניום, ברזל, אבץ, מגנזיום ושאר ויטמינים מערכת החיסון פחות יעילה. לגבי סויה סויה - בסין המסורתית השימוש בסויה מותססת (טמפה, מיסו, רוטב סויה) - הסויה אינה מכילה טוקסינים בעיקר ברקמות רגישות לאסטרוגן ותירואיד. הסויה הלא מותססת מכילה טוקסינים טבעיים. הייצור המודרני לא מותסס לכן מכיל טוקסינים טבעיים – הייצור התעשייתי מסוכן ביותר. חלב ואבקת סויה אינם מותססים לכן יש לעשות שימוש זהיר בהם לא יותר מפעם פעמיים/שבוע. הסויה מכילה חומצה פיטית המונעת ספיגה של סידן, מגנזיום, ברזל, אבץ ונחושת. חומצה פיטית זאת חזקה ועמידה בפני בישול ארוך. רק התסיסה הממושכת מפחיתה רמות החומצה. מכילה מעכבי טריפסין הפוגעים בעיכול חלבונים ובלבלב פיט ואסטרוגנים יכולים לפגוע בתפקוד תתירואיד פוגעת בספיגת B12 מגבירה דרישה לויטמין D עיבוד תעשייתי יוצר בסויה חומרים טוקסיים ביניהם אלומיניום הנספג בתהליך העיבוד מחלישה מערכת חיסון GMP – עיבוד גנטי המכיל הדברה מאוד חמורה- זאת הסויה הלא מותססת שנמכרת במערב. מזה אפשר להבין שיש לצרוך סויה במתינות. לגבי שאר פיטואסטרוגנים אקדיש פינה נפרדת מפני שיש המון אי הבנה בנושא כולל בקרב הרופאים. גם לגבי חלב ומוצריו חל איסור די מוחלט באנדו' מסיבה מאוד פשוטה הם מחמירים דלקת בשל תכולת חומצה ארכדונית. גם לזה נקדיש פינה נפרדת.