שמן קוקוס
אכן בעבר דבקה בו תדמית מאוד שלילית כשחשדו כי מעלה כולסטרול בדם. כיום אנחנו יודעים כי במחקרים ההם נשעה שימוש בשמן מחומצן, לכן ההשפעה היתה שלילית. שמן הקוקוס שייך למשפחת חומצות השומן הרוויות בעלות אורך בינוני. בגוף חומצות אלה בעלות השפעה נוגדת זיהומין וירליים וחיידקיים, פטריות ושמרים. נחשב למזון מועיל במצבי הילקובקט פילורי האחראי על כיבי קיבה, מעלה כולסטרול טוב, משפר חילוף חומרים ע"י שריפת שומנים) כלומר מסייע בתהליכי הרזייה, קל לעיכול, מאוד עשיר במנגן, נחושת, אבץ וסלניום. בקיצור לעשות בו שימוש מאוזן בתזונה. לוודא כי רוכשים שמן איכותי (חסר טעם וריח), מוצק למחצה במזג אוויר קר, ולא מחומצן.