תזונה ואנדומטריוזיס

liats80

New member
ok so... lets make it endo friendly!

the eggs can be kept or kept in part (let's say we can replace 1 egg with 1/4 cup apple puree +1 tsp soda and another with 1 tbs linseed and 3tbs water) Sugar can be replaced by dates, silan, agave, maple, honey... oil... that's a difficult one. But considering it is for the whole cake I guess it's ok. flour - I would replace it with almond flour or coconut flour or a mix Add another tsp of soda. and there you go - an endo friendly cake!
Too bad apples give me stomach aches too
p.s. - you might need to add another "egg" for binding instead of the gluten. So maybe use - 1 normal eg, 2 replaced by apple puree, and one replaced by linseeds. Should work I think...
 
ליאת את מצילה אותי חח תודה ../images/Emo13.gif

אני לא יודעת איך זה ישפיע עליי עדכונים בהמשך ומקווה לטוב
 
שאלה על תפוחי אדמה רגילים

ליאת יש משהו שאני יכולה להוסיף כדי להקל על תהליך העיכול?
 

liats80

New member
I don't really know

The only thing I know about potatoes is that they have carbs and high GI. I don't have so much problems with them myself, but I try not to eat them too often. Pauly mentioned lemon juice before meals so maybe try that. And for the potatoes specifically - maybe eating nuts with them can help - on the same principle as with the dried fruits. I think you should also ask Paula this question as she might have a better answer for you. She is the expert after all! :eek:) I promised to put some recipes... I'll try to type them in tomorrow!
 

liats80

New member
I'm not sure

I think Batata you can eat by itself. But if you are sensitive to sugar than maybe adding nuts will help. Paula mentioned something about it slowing down the absorption of sugar. But I'm really not sure anout it. It's just an idea. Maybe Paula can comment on it.
 
תזונה לאנדו

אני רואה שיש לך המון שאלות. אני מאוד ממליצה לך לקבל יעוץ תזונתי מסודר במיוחד אם את בתחילת הדרך. חשוב להרכיב רשימה של מזונות השכיחים בתזונה שלך ומשם לנסות להרכיב את המזונות הטובים עבורך. ציינת שיש לך פגישה עם תזונאית, הגיעי אליה מוכנה עם יומן תזונה מסודר. כך תוכלי להפיק את המירב מהפגישה איתה. הפורום יוכל לתמוך בהמשך. כרגע את סופגת המון מידע שיכול לבלבל אותך. לכן כדאי לעשות את זה בצורה מסודרת. בהצלחה!
 
פאולה שלום

כן יש לי ממש בקרוב תור לתזונאית תודה על העיצה זה באמת מאוד מבלבל מה אני יכולה לאכול ומה לא
 
שאלה לפאולה

אני כמה ימים לפני מחזור ככה שאני לא בטוחה אבל יכול להיות שלימון לפני האוכל גורם לשלשול או לצואה יותר רכה (סליחה על התיאור)? לקחתי כפית של לימון האם יש מרכיב אחר טבעי שאפשר לקחת להקל על העיכול?
 
תשובה ל - annabell Lee

בוקר טוב, אני רוצה להתייחס לטיפול התרופתי. עם זאת שהרבה פעמים מאוד קשה ומשפיע על גופנו בצורה שלילית, חשוב מאוד לא להפסיק אותו ללא התייעצות עם הרופא המטפל. הסיבה העיקרית היא שישנן תרופות שחייבים להפסיק באופן הדרגתי אחרת הגוף עלול להגיב מאוד לא טוב.אם הרופא לא יהיה מוכן להקשיב....החליפו רופא! ומצאו אחד שמקשיב לכן! מהפכני משהו..נכון? הבעיה עם הפסקה עצמאית של טיפול תרופתי היא שאין מי שיתן תמיכה אם משהו כן משתבש (מכירות את הביטוי " על אחריותך גברת"?) ואז מה תעשו? לכן עשו זאת בהתייעצות עם הגורם המטפל. היו אסרטיביות והכריחו אותם להקשיב לכן! אני מאוד מאוד מאוד ממליצה לך לקבל טיפול מקיף בייחוד עכשיו שאינך מקבלת טיפול תרופתי. נטורופת מוסמך יכול להתאים לך את התוספים הנחוצים לך ובמינון הנכון עבורך. יש מצב שתוספות שנטלת בעבר לא היו במינון הנכון, לכן לא הייתה תגובה כלשהי. המטרה בטיפול תחת פיקוח הוא לעשות tuning מתאים . מדובר בתהליך שיש לעבור ורק כך ניתן להגיע למרכיבים הנכונים בטיפול שאגב יהיו נכונים רק לך ולמצב הבריאותי שלך. חשוב להבין שבשונה מן הטיפול הקונבנציונאלי, ברפואה משלימה עקרון האינדיבידואליות מאוד משמעותי. לא כל מרכיבי המזון, התוספים או הצמחים מתאימים לכולן וזאת למרות שלכולן יש אנדו'. מאחלת לך שתמצאי את אותו המטפל שיקשיב לך באמת!
 

annabell Lee

New member
תודה פאולה...

הבעיה שהפסקתי, לפני שידעתי שזה גורם תופעות לוואי קשות..ואכן, עברתי 3 שבועות קשים מאוד..אבל כבר היה בלתי אפשרי לסגת אחורה.
 

kikona126

New member
היי פאולה

קודם כל תודה על הפעם הקודמת, לא היה לי אינטרנט ואני לא זוכרת אם אמרתי תודה או לא... ועכשיו לשאלה... זאת לא ממש שאלה אלא התיעצות, יש לך רעיונות למה אפשר לאכול לארוחת בוקר? אני כרגע לא בארץ ומוצאת את עצמי מבלי דברים לאכול... בדרך כלל בארץ הייתי אוכלת רבע אבוקדו ו2 פרוסות לחם, ולפעמים מוסיפה לזה גבינת עזים עד 5% או שהייתי מכינה לעצמי "עוגות" (ללא סוכר אלא עם תמרים במקום סוכר) וזה היה מחזיק אותי עד 10-11 אז הייתי אוכלת איזה פרי או יוגורט. כרגע אני לא קונה אבוקדו כי הם לא נראים פה טובים, הגבינות פה מאוד שמנות (חשבתי להכין גבינה (לבנה) מיוגורט אבל הטעם שלו גם לא בשמיים) ואני לא כל כך אוהבת לשתות חלב עזים... אני מוצאת את עצמי יוצאת מהבית בבקרים ללא ארוחת בוקר כי אני לא תמיד מוצאת מה לאכול, או שאני אוכלת לחם ללא כלום... יש רעיונות לשיפור? בנוסף, תוכלי למנות מאכלים המכילים ברזל? (אמרת שדימום יתר יכול לנבוע מחוסר בברזל נכון?) (על עצמי, אני בת 26 ומאז חודש מאי עושה דיאטה של אנדו. לוקחת גלולות מסוג מיקרולוט ועם הגלולות יש לי הרבה דימומים במשך החודש (גם היום...
) עם מגרנות (עכשיו פחות)) אני אשמח לרעיונות, תודה, קיקי
 

kikona126

New member
אני מוסיפה עוד שאלה

במשך החודש הזה כמטע ולא יצא לי לאכול עוף או דגים או עדשים (אבל כן אכלתי לפעמים). וראיתי שכשהגיע לי המחזור (לפני שבוע וחצי, אפילו שגם היום הגיע לו עוד אחד) הוא הגיע ללא כאבים, האם יש קשר? האם יכול להיות שחוסר בעוף או דגים יגרום לריבוי במחזורים? אולי משהו לא נכון במה שאני אוכלת?
 
רעיונות לארוחת בוקר באנדו

הי קיקי, קראתי את סיפוריך בחו"ל וזה ממש מדהים... היתי מתחילה משיעורי בית רציניים. לעשות סבב סופרים ואף בתי טבע עם יש ובודקת לפי רשימת המזונות שאת יכולה לצרוך ומשווה מה יש על המדפים אצלם ומה צריך לחפש תחליפים. היתרון בשווקים באירופה וצרפת בעיקר ואינני יודעת אם זה המקרה אצלך שהתזונה היא עונתית (בעיקר פירות וירקות) וזה אומר שהערך התזונתי שלהם הרבה יותר גבוה. רעיונות נוספים: יוגורט ביו טבעי עם גרנולה , פירות יבשים ואגוזים שונים טבעיים ולא קלויים. דייסת שיבולת שועל/אורז בשילוב פירות העונה. כריך עם ביצה/טונה/טחינה. כריך עם פסטו, ממרח זיתים וירקות חתוכים. יש אופציה לממרחי קטניות – שעועית לבנה, עדשים, אפונה יבשה. ממרחי ירקות – חצילים, פלפלים. ממרחים מתוקים – דבש, ריבה. אפשר מעט חמאה איכותית עם ירקות. פשטידת ירקות שלא על בסיס בצק בליווי ירקות העונה. אם קר עכשיו אפשר גם להתחיל את היום במנת מרק ירקות חם – מחמם ומגביר אנרגיה. מזונות עשירים בברזל - ירקות ירוקים עליים, קטניות, אגוזי קשיו, דגים, דובדבנים, תותים, פירות יבשים, תאנים, אצות מסוג קלפ, ביצים, כבד עגל, מולסה (מומלץ 1 כף/יום), שמרי בירה. מאחלת לך המון הצלחה!
 

kikona126

New member
רגע פאולה

מותר ריבה ודבש??? כי לי אמרו שלא ויש פה ריבות מדהימות וגם הדבש ממש טעים!! לא הצלחתי למצוא ריבה ללא סוכר פה אבל כן מצאתי מופחתת. עשיתי פה שיעורי בית ביום בו הגעתי. אני עושה קניות של ירקות בשוק פעם בשבוע וזה מספיק לי. בקשר לפירות לא מצאתי פה כל כך פירות שאני אוהבת, היה פה אפרסקים אבל הטעם לא משהו אז התחלתי לקנות בננות וגם מחית של תפוחים ואננס ללא תוספת סוכר. פירות יבשים ממש יקרים פה!!! 6 תמירים עולים 4 יורו! ככה שלפעמים אני קונה 2 -3 בימים שאני מרגישה ממש צורך בזה. חשבתי להכין לי פה אורז עם חלב ( מאכל לבנוני עדתי) אבל אצלנו מכינים את זה עם סוכר וחשבתי לנסות להכין את זה עם חלב קוקוס במקום, אבל לא יודעת אם יש צורך להוסיף לזה גם מים או לא.... כל הכריכים עם הביצה וטונה נראים לי כבדים מידיי על הבוקר אפילו שביצה כבר התחלתי לאכול לארוחת בוקר... יש פה סוגים שונים של ממרחי שקדים איך יודעים אם מותר לאכול את זה או לא? ותודה על התשובה
 
דבש וריבה

בעקרון בתזונה לאנדו' יש להפחית גם את הסוכרים ביחוד כשיש מעורבות של מערכת העיכול. יחד עם זאת צריכה מאוזנת של דבש טבעי או של ריבה איכותית ללא תוספת סוכר (מדברים עליהם כעל המקור היחידי לסוכר זמין במהלך היום ולא כחלק מחגיגה בלתי נגמרת של ממתקים ועוגות ועוגיות) לא יכולה לגרום נזקים. שוב זה מאוד תלוי במצב האישי שלך. ראיתי מטופלות שיכלו בקלות לסבול מעט דבש/ריבה ואחרות שלא. זה בכל מקרה לא מגורמי הנזק העיקריים באנדו' (יש לפניהם רשימה ארוכה...). לכן שימוש בתבונה והקשבה לכיצד הגוף שלך מגיב לזה היא הדרך הנכונה. ככלל תשמעי לא מעט המלצות ולפעמים אפילו סותרות. הגישה שלי היא ליצור רשימה של מזונות חשודים ולבדוק אותם אחד לאחד. חבל על הסבל שלך! כי לא כל מזון חשוד הוא אכן רע עבורך. לגבי שקדייה - מאוד מומלצת בשל תכולת סידן גבוהה ביותר. שוב כדאי לבדוק שאינה מעורבבת עם סוכר. היא אמורה להיות כמו טחינה גולמית.לערבב במעט מים/דבש ולאכול כממרח. חלב קוקוס - יאמי, למה לא? שוב במתינות ובהקשבה לגוף. בהצלחה!
 

kikona126

New member
../images/Emo9.gif תודה לאל אין מעורבות של מערכת העיכול

נכון לעכשיו (תפו תפו תפו) אין בעיות מהכיוון הזה. (אולי רק של השמנה, אבל אני שומרת ולמדתי מהדיאטנית שלי לאכול נכון ומסודר, וגם פה אני ממשיכה לרדת במשקל ולשמור (רואה את זה בבגדים) היציאות תקינות וגם השתן חזר להיות תקין, ואני אפילו חזרתי להרגיש שהוא קופץ לביקור
) בקשר לרשימת החשודים, חושבת שאתחיל לעשות את זה, יודעת שהדגני בוקר (הפיבר) לא עושים לי טוב, ובגלל גם הפסקתי עם דגני בוקר, לא מצאתי משהו אחר... אני אבדוק בקשר לריבה גם חלב קוקוס לא עושה לי בעיות
להפך, למדתי (בארץ) לבקש אותו במקום שמנת באוכל, ואפילו התחלתי להכין לעצמי דברים ממנו כגון רטבים לפסטה (פסטו או פטריות, השותפים שלי חיסלו את זה...) ואפילו חשבתי להכין מזה ריזוטו לפני כמה זמן... (אפשר גם להכין כמו רוטב בשמל עם זה ואז לעשות גרטן - כי זה ממש מאכל ליאונז (של ליון) אבל אז יצא לי גרטן מתוק (טוב הנה רעיון לקינוח (
ליאת), ואו הגיע הזמן שאני אתחיל להריץ את הבלוג שלי עם המתכונים לאנדו) אני אנסה לראות מה יצא עם זה עם אורז... וכן זה אכן דבר מאוד מאוד טעים!!!! יש לי עוד שאלה קטנטונת, בארץ בחורף אני אוכלת בדרך כלל הרבה "סלייה" זה חיטה שמבשלים אותה ואז אחרי שהיא מבושלת מוסיפים לה מי ורדים (שאין לי מושג איך זה משפיע על האנדו, יודעת שהריח של זה משפיע עלי טוב בזמן מגרנה, ושתייה שלו עם מיים קרים ממש מרגיעה את הבטן) קינמון, סוכר (אני אחליף במשהו אחר שיתן קצת מתיקות או שאפילו אותר על זה) פירות יבשים ואגוזים (כל מיני) אוכלים את זה עם מים חמים. השאלה היא האם החיטה הזאת טובה או לא, כי אני יודעת שהחיטה עושה הרבה בעיות עם האנדו. והמאכל הזה מאוד מחמם (התחיל להיות פה קר...) וגם נותן הרבה אנרגיה
 

liats80

New member
Cocnut cream dessert

Like you said Kiki coconut milk is great for many things. For y great dessert - put together in a mixer coconut cream, some nut paste (sesame, almond, hazelnut - natural paste with no sugar), and a bit of your favorite sweetener (honey, agave, maple), then mix until it gets fluffy, put in a freezer-safe container and freeze for about 5 hours. Whenever you feel like something sweet take out of the freezer, cut a piece, let it stand for about 5 min and ENJOY!
 

kikona126

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אני חשבתי על גרטין מתוק - עושים כמו בשמל מהחלב קוקוס, קמח מכל סוג שהוא יחד עם החלב ומערבבים על האש, שמים תפוחים על האש בסיר נפרד עם קינמון ופירות יבשים. אחרי זה מעבירים לתבנית ושמים עד שמשחים בתנור... אפשר להוסיף דבש או מייפל אבל זה כבר תלוי בטעם... זה כמו הגרטין תפוחי אדמה או פסטה שאוכלים בצרפת... אני אקנה לי מקסר קטן ואנסה להכין...
 
למעלה