מכורה ל 2 פלפלים ירוקים-אדומים חריפים כל יום

hammer2014

New member
מכורה ל 2 פלפלים ירוקים-אדומים חריפים כל יום

לפני שנים היה לי ידיד תימני שההורים שלו עשו סחוג תימני ומאז התמכרתי לסחוג החריף.
אין לי כוח לעשות סחוג לפי מתכון, אבל כל יום אני מגרדת 2 פלפלים (ירוקים ולפעמים אדומים אם הפלפל בשל מספיק) חריפים ועגבניה אחת, ואוכלת את זה בכף כאילו אני אוכלת קורנפלקס עם חלב בקערה.
ההורים שלי היו מתווכחים איתי שזה לא בריא לי כי זה חריף מידי.
גילו לי כבד שומני ומהסיבה הזאת רופאה הפנתה אותי לדיאטנית שנתנה לי תפריט שכתוב בו כוס ירקות ביום (מחולק לחצי בצהריים עם חזה עוף והחצי השנה של הירקות בערב עם טונה).
אז אני מאמינה שלכוס ירקות נכנסים גם 2 פלפלים חריפים ואני מאמינה שבגלל שפלפל ירוק-אדום חריף נחשב לירקות, אז מותר לי לאכול 2 פלפלים חריפים.
האם לדעתכם מותר לי לאכול 2 פלפלים ירוקים כל יום (הנפש שלי מתה על זה) ?
אימא שלי אומרת שאפילו פלפל אחד ליום זה הרבה מידי בשבילי בגלל הרגישות של הכבד (כבד שומני).
כמה מקסימום של פלפל חריף לדעתכם מותר כל יום לאכול לאנשים כמוני עם רגישות לבעיות בכבד (בגלל הכבד השומני) ?
 

אבי519

New member
מכל מה שקראתי על פלפלים וקראתי המון - פלפל חריף זה רק בריא

פלפל הוא ירק מאד בריא יש בו ויטמינים ומינרלים ואנטיאוקסידנטים ...
בפלפל חריף יש בנוסף גם את החומר שנקרא קפסיצין שזה חומר שמגרה את בלוטות הטעם וקצות העצבים ומשרה את הרגשת החריפות.
במחקר אחרון שקראתי לא מזמן מצאו שהחומר הזה מגביר את שרפת הקלוריות בגוף בזמן מנוחה ולכן הוא גם עוזר להרזיה.
במחקר אחר שקראתי פעם מצאו שהחומר קפסיצין מרגיע כאבים שמים אותו במשחות נגד כאבי פרקים ושרירים, והוא גם מונע צרבת (הפוך ממה שחושבים).

בכל מקרה לא יכול להיות ואין שום קשר לשומן בכבד.
בקשר לשומן בכבד.
אני לא רופא ולכן לא מסמכותי לתת לך עצות כאלה אבל כדאי לך לשאול רופאים ואולי יותר מרופא אחד כי רופאים בדרך כלל לא לומדים הרבה על תזונה נכונה ולא כולם מעודכנים בכל המחקרים...
מה שאני יודע זה ששומן בכבד נוצר מסוכרים שעוברים מטבוליזם בכבד לשומן, השומן הזה שנוצר בכבד לא אמור להצטבר בכבד אלא לעבור הלאה לדם וליתר תאי הגוף אבל אם יש בר הרבה שומן בדם הוא יצטבר בכבד (לכן רצוי להמעיט גם בשומן).
תוכלי להוריד את השומן בכבד אם תפחיתי סוכר וגם שומן ושמן בתזונה שלך במיוחד עמילן סוכר לבן והסוכר שישי במשקאות קלים , יש רופאים שממליצים להפחית אכילת פירות מתוקים (בגלל הסוכר שיש בפרי) אבל כייון שפירות זה מזון מאד חשוב לדעתי להמנע לגמרי מפירות זה יותר נזק מתועלת, ולכן אם רופא כזה היה אומר לי "אל תאכל פירות" היתי הולך לרופא אחר.
בכל מקרה בפלפל יש מעט מאד פחממות יחסית ולכן אין שום בעיה לאכול פלפל כמה שרוצים.
 
למעלה