מנת השף לשבוע:

ady18

Well-known member
ואצלי

הכנתי מנה מדליקה וטעימה ופשוטה מאוד ובריאה
חצאי עגבניות\פרוסות דקות של עגבניות לפי העדפה אישית
חומץ בלסמי לטעם מעט בעדינות כמובן מלח גס טעים ברמות....
וגם פשטידת פטריות עם גבינות רזות כמובן
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
ארוחת 10 שלי היא לחם קל עם ירקות חתוחים

עגבניה פלפל אדןם. מלפפון צנונית שוםץ את זה אני אוכל עם חופן קטן של אגוזי מלך
ולפעמים תחינה.
 

אבי519

New member
קן לציפור- ביצה מאודה בקן של נבטוטים

אני משרה ללילה עדשים חומות קטנות אחרכך מסנן ומכסה בצלחת וכל יום ושטף עד שיוצא שורשון קטן (שלשה ימים בערך - את היתרה אפשר לשמור במקרר או במקפיא)
כ100 גרם נבטוטים כאלה במחבת טפלון קטנה (בלי שמן) באמצע אני עושה גומה ופותח ביצה לתוך הגומה (ביצת משק חופש אורגנית מהתרנגולות שלי)
מכסה במכסה שקוף ושם על אש הכי קטנה עד שהביצה מתבשלת מכל הצדדים .
(נב- הנבטוטים צריכים להיות רטובים קצת כי האדים שלהם זה מה שמבשל את כל העסק)

ערכים תזונתיים:
189 קלוריות
22 גרם פחממות
16 גרם חלבון
6 גרם שומן
43 גרם סידן
3.8 גרם ברזל
92 מק"ג B9
ויטמין A 108 מק"ג
ויטמין C 13 מ"ג
B1 B2 B6 - בערך 0.5 מ"ג מכל אחד
זרחן 250 מ"ג
אבץ 2 מ"ג
אשלגן 356 מ"ג
....בריא ודיטטי. .
 

אבי519

New member
כן , והם כבר רכות ואכילות אחרי ההנבטה

אפשר לשים את הנבטוטים האלה גם בסלט .
אם ממשיכים עוד כמה ימים בתהליך ההנבטה , יוצא חוץ מהשורשון מלמטה גם גבעול מלמעלה ואז אלה כבר נבטים .
חשוב במהלך ההנבטה כל יום לשטוף את המסננת עם העדשים בהרבה מים לסנן ולכסות.
 

Shora1

New member
אנחנו מנביטים

אבל תמיד מבלשים אותן... אני יודעת שאפשר לאכול לא מבושל אבל גם מלחיץ אותי וגם הן קשיחות כאלה.
ננסה תודה
 

אבי519

New member
ככל משנביטים יותר זמן ומבשלים יותר זמן כך מאבדים

יותר ערכים תזונתיים - במיוחד ויטמינים ממשפחת ה B שנמצאים בקליפה .
אני משרה ללילה ואז הם כבר רכים , אחרי כמה ימים של הנבטה כשיוצא שורשון אפשר לאכול אותם בלי בישול .
בכל מקרה גם כשאני מבשל אותם אני לא מבשל אותם הרבה זמן בגלל הויטמינים, רק הרתחה קצרה.
נב - אני מדבר על עדשים חומות קטנות , ולא על הגדולות , הגדולות יותר קשות וזקוקות ליותר זמן השריה.
 
למעלה