המלצות לארוחת צהריים

המלצות לארוחת צהריים

היי


במסגרת החזרה לשגרה והשאיפה לירידה במשקל, אני בודקת אופציות לארוחות צהריים מומלצות - מה אתן נוהגות לאכול בצהריים?

הבעיה שלי היא שאני מתקשה לבשל מראש, ורוב הדברים שאני נוהגת להכין שאפשר להקפיא ולקחת אלו דברים לא ממש דיאטטיים, ככה שבסוף אני נתקעת או עם ארוחה לא דיאטטית או עם משהו שקונה בחוץ בהמון כסף או שניהם.

אשמח להמלצות לפיכך - ההעדפה שלי למנות צמחוניות, אני עצמי לא צמחונית אבל לא ממש אוהבת להתעסק עם בשר.

 

אבי519

New member
גבינה רזה, סלט גדול בלי שמן ובלי מלח, וירקות מאודים.

האמת שלצהריים אני אוכל מנה של עוף , אבל את יכולה גבינה אם את נמנעת מבשר.
הפטנט הכי חשוב שלי זה בלי לחם ומאפים ועמילנים כל שהם כל היום רק פרוסה אחת בערב - לחם מקמח מלא .
(כמובן בלי סוכר בלי אלכהול בלי ממתיקים - גם בשתיה)
בערב - גם גבינה , ביצה, וקיטניות*, ופרוסה לחם.
כמויות בהתאם לקלוריות שאת צריכה לדייטה.
* אני אוכל עדשים מונבטים מאודים או מש מאודה, או פול או אפונה מאודה (אפשר סנפרוסט) (הכל בלי שמן בלי מלח בלי סוכר)
 
אני לא נמנעת מבשר, בעיקר אין לי כוח להתעסק עם זה

במיוחד כשצריך לבשל מראש. אני בעד אוכל מבושל, אבל פחות אוהבת להקפיא ומעדיפה דברים שקל להכין ולא דורשים התעסקות.
&nbsp
תודה
 

אבי519

New member
אני מקפיד לא לאכול אוכל שלא הכנתי בעצמי

ולכן אני מכין בסוף שבוע את האוכל לעבודה עבור כל השבוע.
עוף שלם "טבע עוף" מורח אותו בתבלינים ( בצל מרוסק, כורכום, רוטב סויה, חומץ בלסמי ודבש) ושם בתנור , אחרי כן מחלק למנות לכל השבוע ומקפיא אותם.

ירקות מאודים: בצלים שלמים , דלורית, ברוקולי, סלק, סלרי, בטטה וכן הלאה - שם בסיר של הקוסקוס ומאדה את הירקות עד שהמזלג ננעץ , מחלק למנות ושם בכלים לוקאנדלוק במקרר .
סלט אני עושה במוצ"ש עבור כל השבוע, מאחסן בלוקאנדלוק במקרר - לסלט אני בוחר ירקות קשים שנשמרים כל השבוע בלי להתעייף - כמו כרוב, פלפל, עירית, רוקאט (או עלי ביבי) פטרוזיליה, סלרי , אני שם בסלט גם לימון חתוך לחתיכות קטנות ( עם הקליפה) ולפעמים גם קצת פירות ( ענבים או רימונים או פרי הדר) .
לא מטבל בכלל ( לא שמן ,לא מלח, לא רוטב...) הסלט טעים כמו שהוא.
ירקות רכים כמו עגבניה ומלפפון שלא מחזיקים מעמד אני לא שם בסלט ואוכל אותם בארוחת ערב.
 

אבי519

New member
יש עוד פטנטים לאידוי - יש מי סלסלה מנירוסטה שנראת כמו מניפה

ששמים בתוך סיר והיא מפרידה בין המים לירקות. "שושנת אידוי" ויש סלסלה מבמבוק סינית כזאת. ואפשר גם לשים מסננת שנכנסת לתוך הסיר ( אם מוצאים כזה שילוב של סיר גדול ומסננת קטנה )
אם אין ברירה אפשר פשוט לשים בתחתית הסיר עם הירקות מעט מים , כך שרוב הירקות יהיו מחוץ למים , אש קטנה קטנה ולהשגיח כל הזמן שלא יגמרו המים , ולהוסיף מידי פעם מעט מים רותחים מהקומקום. ( בשיטה הזאת החלק התחתון של הירקות יתבשל קצת אבל הרוב יתאדה. )

ויש עוד פטנטים : http://tishlerstore.com/pasta pot.html.html
את הירקות רצוי לשים שלמים עם הקליפה.
היתרון של אידוי על בישול זה שכך כל הטעמים וגם הויטמינים נשארים בתוך הירק.
 
למעלה