דבש וסוכר משמינים?

דבש וסוכר משמינים?

מישהו אולי יכול להסביר לי איך זה שדבש וסוכר נחשבים למשמינים אבל הערך הקלורי שלהם נמוך משל בייגלה?
לפי זה לחם ועוגה הם בעלי אותו ערך קלורי...
אז למה עוגה נחשבת למשמינה יותר?
 
ואל תגידו שזה בגלל השמן והביצים

דוגמא טובה יותר - לשתות קפה בלי סוכר ולומר שזה בשביל הדיאטה.
הרי אפילו שתי כפיות סוכר - זה בערך כמו שתי חתיכות בייגלה - זה ממש כלום.
משהו פה לא מסתדר לי
 

Ron W

New member
במצטבר כל כפית סוכר פשוט מעוררת לעוד סוכר ופחממה.

מזון משמין הוא או בעל צפיפות קלורית גבוהה ביחס לחתיכה (בייגלה)
או בהשפעה שלו לאכול עוד, כי השובע מושפע מנפח של סיבים תזונתיים.
לכן יש מדד נוסף על קלוריות והוא הערך הגליקמי (במיוחד לחולי סוכרת)
כך לשומרים משקל משתדלים שרמת הסוכר לא תעלה ותרד בחדות
וכך נשאר רעבים יותר..
בנוסף כולנו כמו עולם החי מנסים לספק את דרישות הגוף לחלבון מלא וגם שומן
מאכלים דלים בחלבון יגרמו לאכול מהם יותר כדי לספק את הדרישה המינימלית
לכן עניים שמזונם בעיקר פחמימות ריקות משמינים יותר מחוסרים באיזון תזונתי.
 

אבי519

New member
הכותרת שלך לא נכונה - אין דבר כזה "אוכל משמין"

כמו שאין דבר כזה אוכל לא משמין.
הגוף הוא מחשבון קלוריות - ומשמינים רק אם כמות הקלוריות שנכנסת גדולה מהכמות היוצאת .
מרזים רק אם המאזן הפוך.
בערך כל 7000 - 8000 קלוריות עודפות גורמות לעליה של קילו שומן ***
אותו דבר קורה בהרזיה חוסר של כ 7000-800 יגרום להרזיה בקילו ( בערך)

כלומר אפשר לרזות אם אוכלים רק עוגות מלאות שומן וסוכר, ואפשר להשמים מעשב ( למשל פילים ופרות אוכלים רק עשב) - השאלה היא רק כמות הקלוריות.

*** החישוב לא מדוייק כי מזון זה לא כדורים של מיסב שאפשר למדוד במאיות מ"מ, החישוב של הקלוריות שיש במזון מראש הוא משוער בלבד, וגם הגוף מנצל חלק מהמזון לבניית עצם שריר ולא רק ליצירת שומן ולהפך הגוף מפרק גם חלבון בזמן הדייטה.
 
למעלה