בוקר טוב לשני

ady18

Well-known member
בוקר טוב

אני מנסה להתקבל לקורס מסוים
זה מה שעשיתי הבוקר
היה נחמד בבית הקפה הכי טוב אכלתי בריא קציצות ירק עם גבינה לצד סלט
בהמשך הליכה קומסטקאית....
יום טוב ושקט
 

אבי519

New member
החלטתי להגביר הילוך באכילה בריאותית

עד עכשיו המעטתי בשימוש בכל החומרים האלה, ופה ושם הרשתי לעצמי חריגות. השינוי הוא שמעכשיו החלטתי שכמה מרכיבי תזונה אני מגדיר מהיום והלאה כ"טמאים" ומתיחס אליהם כמו שחרדי ממאה שערים מתיחס ל: "אכילת בשר חזיר בחלב אימו בצהרי יום כיפור שחל בשבת ". עם נדר.
הסיבה להחלטה הזאת היא שאני כבר כשבועיים שלשה אני בעצם מקיים את זה, וכתוצאה מכך לחץ הדם שלי ירד פלאים, הרגשתי הכללית השתפרה, השינה בלילה השתפרה, ועוד משהו שלא מדברים עליו בפורום כזה השתפר מאד.
רשימת ה"טמאים" :
סוכרזית וכל הממתיקים המלאכותיים.
סוכר (וכל מה שמכיל הרבה סוכר : דבש, סילאן, ריבות ממתקים וכ"ד)
מלח.
קמח לבן, עמילן , אורז לבן.
שמן נוזלי, - כל הסוגים.
שומן - חמאה מרגרינה מוצרי חלב וגבינות שיש בהם יותר מ 3% שומן.
כל החומרים המשמרים וכל צבעי המאכל ( טיבעיים או לא טיבעיים).
כל החומרים הסיטנטיים שיש להם מספר E כל שהוא.
כל התבלינים בצורת אבקות.
אבקת אפיה, תוספי אפיה משפרי אפיה ומאפים שיש בהם את זה. (לחם רק מקמח מלא ושמרים).
סודה לשתיה.
אלכהול.
תרופות. (מלבד תרופות שהרופא נותן למצבי חרום)
__________________
וכמובן משתמע מזה שאני אוכל הכל טיבעי אורגני, לא נוגע בשום אוכל תעשייתי, לא אוכל במסעדות ובארועים, לא שותה משקאות מוכנים מלבד מים, תה, וקפה, וקקאו טיבעיים שאני מכין בעצמי.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
כל הכבוד

מה רע בכמון או כורכום. האם אתה טוחן לבד תבלינים כמו פילפל שחור
 

אבי519

New member
תבילינים מסחריים שנמכרים בצורת אבקות עוברים עיבוד

העיבוד כולל עיקור בקרינה או בגאז אתילן אוקסיד - התהליכים האלה הורגים חיידקים ופטריות אבל משאירים כלמיני חומרים לא בריאים.
רוב יצרני התבלינים מוסיפים כימיקלים כמו חומרי שימור חומרים מונעי התגבשות וצבעי מאכל.
כוכרכום זה שורש כמו ג'ינג'ר , אפשר לקנות שורש טרי אמיתי בסופר אני מגדל אותם בגינה ( אפשר גם בעציץ) - אני משתמש בשורש טרי - מרסק בפומפיה..
פלפל שחור עדיף לקנות שלמים ולטחון , אבל אני מתשמש בפלפל צ'ילי טרי שאני חותך דקדק עם מספריים או סכין.
כל הירוקים אני משתמש רק בעלים טריים - פטרוזיליה בזיליקום שמיר נענע וכ"ד.
חרדל- אני מתשמש בגרגירים שלמים וטוחן (יש שחור ויש צהוב) .
חילבה- משרים במים ומועכים , או קולים קצת וטוחנים.
קינמון- יש לקנות שלמים אני דופק אותם במכתש.
וכן הלאה ...
 

ady18

Well-known member
ולגבי מלח מה הכי מומלץ, כמובן במינון שפוי מדובר .....

 

אבי519

New member
מלח לא מומלץ בכלל ( במיוחד למי שיש לחץ דם גבוה)

מלח זה סודיום כלוריד- או נתרן כלורי , הגוף לא זקוק לתוספת לא של כלוריד ולא של נתרן כי בכל המאכלים הטיבעיים יש מספיק מלח באופן טיבעי, כל תוספת מלח לאוכל היא מיותרת ומזיקה לגוף.
אם בכל זאת מאד רוצים להוסיף מלח בשביל הטעם רצוי מלח שמכיל יוד ואשלגן . למרות שגם יוד ואשלגן יש מספיק במזון טיבעי בכל זאת למי שלא אוכל תפריט מאוזן וטיבעי יכול להיות חוסר של יוד או אשלגן.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
צהרים טובים

היום הייתי בקופת חולים וב אמת המישקל עלה בקילו- אבל אין לי תחושת שובע- ובעבר הורדתי משקל כך.
פרט לכך קריאת ספרים ולימוד
יום טוב לכולם
 
למעלה