בוקר טוב לשבת

ady18

Well-known member
בוקר טוב

שישי רגוע היה המון השלמות עם חברים בעיקר ראיתי קצת הקלטות כרגיל הרוב היום
ולא היה מיוחד מאוד אתמול
היום גם בית הקלטות יש די הרבה מנוחה עייפה מהשבוע שיצאתי
ויש תוכניות שאוהבת בערב אז אראה ...וכנראה מזמינים להופעה גדולה לכבוד יום הולדת של אבא...
יום טוב ושבת שלום...
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
בוקר טוב

היום הלכתי חצי שעה ברגל. חוץ מזה קריאת ספרים ולימוד היסטוריה.
וגלישה באינטרנט.
חזרתי לאכול יוגורט כי בלעדיו הייתי רעב. ואתמול היה רעב גדול.
&nbsp
שבת שלום
 

שרי 55510

New member
השיטה שלי להשקטת רעב, להתמלא בשפע של ירקות .

כול 3 שעות לאכול ירקות ,
לערבב בקערה ירקות להוסיף, כף גרעיני -חמניה,
כף גרעיני -דלעת וחופן -אגוזים,
ויש לך סלט עתיר ויטמינים, שמרגיע את הרעב.
 

אבי519

New member
גם שלי - אני מנשנש גזרים תפוחי עץ וכ"ד

תפוחי עץ 2 ביום גזרים כ שישה - עד - שמונה -לוקח איתי בתיק ומידי פעם מנשנש.
בצהריים סלט ירקות גדול ( כרוב עלי ביבי ...) כחצי קילו .
בצהריים גם ירקות מאודים - דלורית סלק בצל גזר תרד בטטה וכ"ד.
נותן עדיפות לאלה שיש בהם פחות קלוריות. (הרבה דלורית מעט מהיתר)
ובערב עגבניות ופלפל ...
את הגרעינים \ אגוזים אני מגביל לכמות של 50 גרם (שקול) כי יש בזה המון קלוריות יחסית. ( אני מעדיף בעיקר גרעיני פשתן גם בגלל האומגה 3 וגם כי הם מאד משביעים)
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
עם גזרים יש לי בעיה כי הם נתקעים לי בין השינים

אבל אני אוכל גזר אחד חתוך ליום ומנשנש תפוח עץ במסגרת האפשרי בתפריט לסוכרת.
&nbsp
 

שרי 55510

New member
יכול להוסיף גם 1/2 קולרבי ביום,לפרוס לפרוסות דקות.

בחצי קולרבי יש 3 גרם פחמימות .
הקולורבי נחשב לירק מאוד בריא,שעוזר למנוע מחלות ,
כמו טרשת עורקים,לחץ דם והתקפי לב.
כאשר הוא מנקה את כל השומנים ,אשר נדבקים לדפנות העורק .
(כאשר העורק נסתם מתחילים הבעיות של לחץ-דם גבוה והתקפי הלב,)
&nbsp
לכן, קולורבי שמכיל כמות סיבים תזונתיים גדולה ,עוזר למנוע זאת, הוא מקל על ניקוי העורק ובכך מונע את הסתימה בו.
&nbsp
חצי קולרבי ביום ,עשיר בסיבים,ומעולה לניקוי מערכת -העיכול .
אפשר לגורר אותו בפומפייה ולהוסיף בכול יום, לסלט.
&nbsp
 

שרי 55510

New member
אם נמאס לך מהכרוב הטרי ,תגוון בכרוב מאודה:

תטגן במחבת גדולה,בצל קצוץ ב-2 כפות שמן,לטגן עד שהבצל הופך לשקוף,(2-3-דקות.)
תוסיף לבצל כרוב חתוך לרצועות,
תוסיף מלח
ו1/4 כפית כורכום,
ושום קטן כתוש.
תערבב דקה ותוסיף חצי כוס מים רותחים,
ולערבב מדי פעם ,כמה דקות,רק עד שרצועות הכרוב מתרככות.
&nbsp
אם רוצים שגם ישביע, אפשר להניח את הכרוב המבושל,
על מנה של קינואה מבושלת,יוצא מאוד טעים.
&nbsp
&nbsp
 

שרי 55510

New member
לגיוון אפשר לאפות כרובית קפואה,עם קולרבי חתוך לצ'יפסים דקים

להבריש את הירקות בשמן ומלח ומעט פפריקה מתוקה,
ולהכניס לתבנית שבתוכה ניר -אפיה משומן מעט.
לאפות 30 דקות בחום של 180 מעלות,ויוצא מאוד טעים ולא נתקע בשיניים.
אפשר להוסיף גם קישוא פרוס לפרוסות דקות .
&nbsp
אני קונה כרובית קפואה,שתמיד נראית טוב ולאחר שעברה בישול חלקי.
מניחים את פרחי הכרובית הקפואים במסננת ,ונותנים שטיפה קלה במי -ברז,
ואז מניחים בתבנית ומברישים בשמן ,מפזרים מלח ומכניסים לתנור.
 

אבי519

New member
בקשר לשמן - אני מצמצם את כמות השמן באוכל שלי למינימום האפשרי

בחישוב של מחשבוני תזונה אני צריך לאכול לא יותר מ 66 גרם שומן ביום.
כשאני עושה חישוב מדוייק של כל מה שאכלתי ביום מסויים וכמה שמן יש באוכל שלי, אני מוצא שיש משהו כמו 40-50 גרם ואז משלים את זה עם גרעיני פשתן ואגוזי מלך.
למה דווקא פשתן ומלך - בגלל האומגה 3.
(אני לא מחשב ושוקל כל יום את כל מה שאני אוכל , אבל חישבתי פעם אחת ולכן אני אוכל בערך אותו דבר אני כבר יודע כמה יש מכל אחד מאבות המזון בלי לחשב)
לפי ההמלצות של האתר איתו אני עובד(נטוגרין) אני צריך לאכול כ 15 גרם חומצה לינולאית ואלפה לינולאית (כלומר מהאומגות 3 ו 6 ) ובמקום אחר קראתי שצריך לאכול אותם ביחס של כמה שיותר אומגה 3 ,כי אומגה 6 ממילא יש יותר מידי במזון ואת היחס הנכון יש באגוזי מלך בגרעיני פשתן צ'יה .
 

שרי 55510

New member
בק"ע זרעי צ'יה,כדאי לשלב בכול דבר בסלט,בכריכים,במרק ובשתיה.

בזרעי הצ'יה (יש להשיג בבתי-טבע),
יש בהם כול מה שדרוש לבריאות הגוף ,
מינרלים ,סידן,סיבים -תזונתיים ,אומגה 3, וגם שפע ויטמינים.
&nbsp
הם מתאימים כתוספת לכול מאכל:
להוסיף למרק ,לסלט, לממרחים, וגם לקינוחים.
&nbsp
זרעי -צ'יה מעולים לכול דיאטה,כי אין בהם בכלל פחמימות.
&nbsp
תוסיפו לכול מזון כף אחת גרגרי צ'יה, ותקבלו -100 אחוז אנרגייה ,וחיזוק המערכת- החיסונית,וכול זה מבלי לעלות במשקל.
בהחלט מוצר שווה לבריאותנו בשימוש היומיומי.
 

אבי519

New member
אחת השיטות להרזות זה לאכול אוכל משעמם "שנמאס" ..

ככה אוכלים רק כשמוכרחים ויותר קל לאכול פחות .
אחת הסיבות של ההשמנה זה כשהאוכל הופך למקור לבידור , בילוי והנאה ואז הוא הופך גם לעיסוק העיקרי בחיים ולמטרת החיים.
 

שרי 55510

New member
למה אוכל משעמם ? למה לסבול ,אוכל זו הנאה, וזו זו איכות חיים,

רק צריך לגוון ולהרכיב ארוחות דלות בפחמימות וקלוריות:
יש מרקים נפלאים שמאפשרים להתגבר על תחושות רעב,
וכדאי להכין מרק לארוחת צהרים,ו/ או ערב.
&nbsp
דגים וטונה הם דלי -שומן אפשר לצלות ,או לאפות עם ירקות בתנור,
או לבשל ברוטב עגבניות.
&nbsp
שורשי -פטרוזיליה מקולפים, ופרחי כרובית/ברוקולי -אפויים בתנור -טעימים מאוד.
&nbsp
סלטים אפשר לשדרג עם תוספות של פיצוחים לא קלויים כמו אגוזים וגרעיני -חמניות.
אפשר להכין קינוח ג'לי ,מזרעי-ציה שמושרים במשקה שקדים.
יש המון אפשרויות להכין מתכונים טעימים,רק צריך לנסות ובכך להעשיר כול ארוחה.
&nbsp
 

אבי519

New member
כן , שכחתי להזכיר שישי לי חוט דנטלי בתיק וגם קיסמים

זה הולך ביחד עם הגזרים והתפוחים .
 
למעלה