בא לכם משהו מתוק ? אירוח בנושא תמרים

כמה תמרים ביום?

באופן כללי מומלץ לצרוך 5-9 מנות ירק ופרי ביום, מהם כשני שלישים ירקות וכשליש פירות (מנה לדוגמה – פרי טרי בינוני/חצי ספל פרי טרי חתוך).
אם את צורכת לדוגמה כ-1800 קק"ל ליום, וכ-3 מנות פרי ביום, תוכלי לצרוך לדוגמה 2 תמרים בינוניים או 3 קטנים (כ-30 גר' תמרים) כאחת ממנות הפרי בתפריטך, שתספק כ-82 קק"ל.
שילוב תמרים עם שקדים/אגוזים או יוגורט, הוא שילוב מוצלח שיתרום להאטת קצב ספיגת הפחמימות לדם.
תוכלי כמובן לצרוך מנת פרי נוספת מתמרים כל עוד התזונה מאוזנת, מגוונת, גם מבחינת צריכת פירות נוספים ומתאימה לצורכי האנרגיה שלך מבחינת גיל, מין ורמת הפעילות הגופנית.
 
הבדלים בין זנים וערכים תזונתיים מג'הול

תכולת האנרגיה בתמרים היבשים מהזנים השונים דומה ועומדת על כ-274 קק"ל ל-100 גר' (נטו ללא גלעין), או על כ-82 קק"ל ל-30 גר' תמרים (2 תמרים בינוניים או 3 קטנים). בזנים בהם תכולת המים גבוהה יותר כגון התמר הצהוב הטרי (ברהי) או התמר הלח (חיאני) התכולה הקלורית נמוכה אף יותר (כמחצית).
קיימת שונות מסויימת בערכים התזונתיים, אך באופן כללי התמרים מהווים מקור מצוין לסיבים תזונתיים, הם עשירים במינרלים: אשלגן, מגנזיום וברזל, בנוגדי חמצון (פוליפנולים) ומהווים מקור לוויטמינים מקבוצה B.

המג'הול שאת אוהבת עשיר בנוגדי חמצון (פוליפנולים), סיבים תזונתיים, אשלגן ומגנזיום והוא מכיל ברזל, אבץ וסידן.
 
תכולת הברזל בתמרים

אכן התמרים מהווים מקור עשיר למינרלים והברזל ביניהם. 100 גר' תמרים (נטו ללא גלעין) מכילים כ-1 גר' ברזל.
קצובת הברזל עומדת על 8 גר' למבוגרים ועל 18 גר' לנשים בגיל הפריון. כלומר התמר יכול לסייע לך להעשיר את התזונה בברזל והוא וודאי עדיף על פני חטיפי אנרגיה/דגנים מעובדים וממתקים שלרוב דלים ברכיבים תזונתיים. כמובן שהוא אינו מהווה תחליף לתוסף ברזל.
 
כמה תמרים ביום?

באופן כללי מומלץ לצרוך 5-9 מנות ירק ופרי ביום, מהם כשני שלישים ירקות וכשליש פירות (מנה לדוגמה – פרי טרי בינוני/חצי ספל פרי טרי חתוך).
אם את צורכת לדוגמה כ-1800 קק"ל ליום, וכ-3 מנות פרי ביום, תוכלי לצרוך לדוגמה 2 תמרים בינוניים או 3 קטנים (כ-30 גר' תמרים) כאחת ממנות הפרי בתפריטך, שתספק כ-82 קק"ל.
שילוב תמרים עם שקדים/אגוזים או יוגורט, הוא שילוב מוצלח שיתרום להאטת קצב ספיגת הפחמימות לדם.
תוכלי כמובן לצרוך מנת פרי נוספת מתמרים כל עוד התזונה מאוזנת, מגוונת, גם מבחינת צריכת פירות נוספים ומתאימה לצורכי האנרגיה שלך מבחינת גיל, מין ורמת הפעילות הגופנית.
 
תמרים לפני אימון

2 תמרים בינוניים או 3 קטנים (כ-30 גר' תמרים) יספקו כ-82 קק"ל וכ-20 גר' פחמימות.

2 פרוסות לחם (מלא) תספקנה כ-140 קק"ל וכ-24 גר' פחמימות.
לחם אחיד יספק מעט יותר קלוריות ופחמימות.

בכל אופן תמר מתאים יותר כמקור אנרגיה בסמוך לאימון מלחם מלא.
 
תמרים לעומת חטיפי דגנים מעובדים

חטיפי דגנים לרוב מכילים סדר גודל של כ-400 קק"ל ל-100 גר', בעוד שתמרים יבשים מכילים כ-275 קק"ל ל-100 גר'. תמר צהוב טרי או תמר לח מכילים אף פחות.
אבל מעבר לכך שתכולת הקלוריות נמוכה יותר הבעיה המרכזית בקטגוריית חטיפי הדגנים היא תכולת הסוכר המוסף הגבוהה ביותר במרבית המוצרים, תכולת שומן גבוהה לרוב, וכן העובדה שחלקם הגדול מבוסס על דגנים מעובדים (קמח לבן), לכן כמובן שעדיף לאכולים תמרים.

התמר הוא פרי שלם (לא מעובד) המהווה מקור לפחמימות ולאנרגיה. להבדיל מחטיפי דגנים מעובדים, כאלה המבוססים על דגנים לא מלאים בשילוב סוכרים מוספים (מרכיבים שאינם מומלצים בצריכה מוגברת), התמר עשיר גם בסיבים תזונתיים, במינרלים ובנוגדי חמצון.
הסיבים התזונתיים שבתמר ממתנים את קצב ספיגת הפחמימות לדם ותורמים לתחושת שובע. הם תורמים גם לשמירה על תפקוד תקין של מערכת העיכול ולהגנה מפני סרטן המעי הגס. המינרלים ונוגדי החמצון בתמר תורמים לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם.
תמיד כדאי שתהיה בבית, במשרד או בדרך, קופסת תמרים מהזן שאוהבים. 2 תמרים בינוניים או 3 תמרים קטנים יוכלו לספק את הצורך באנרגיה, בדרך המהנה והבריאה ביותר.

לשאלתך, 2 תמרים בינוניים או 3 קטנים (כ-30 גר' תמרים) יספקו כ-82 קק"ל.
 
סיבים בתמרים

התמרים עשירים מאד בסיבים תזונתיים (כ-8 גר' ל-100 גר' במג'הול). הסיבים התזונתיים בתמר יכולים לסייע בשמירה על תפקוד תקין של מערכת העיכול, במניעת עצירות ובמניעת תהליכים סרטניים במעי הגס. גם נוגדי החמצון שהתמר עשיר בהם (פוליפנולים) יכולים לסייע ביצירת סביבה נוגדת חמצון במעי ובמניעת תהליכים סרטניים.
 
כשבא משהו מתוק

כשיש צורך במתוק, ואם אין מגבלה בריאותית כלשהי, תמר - עדיף כמובן על פני מתוקים אחרים.

כמובן שצריכת האנרגיה (קק"ל) היומית הכללית צריכה להתאים לצורכי האנרגיה של הגוף מבחינת מין, גיל ורמת הפעילות הגופנית.
 
שילוב תמרים עם...

אפשר לשלב תמרים עם שקדים/אגוזים או יוגורט.
הדבר עשוי לתרום להאטת קצב ספיגת הפחמימות לדם ויספק גם חלבונים ושומנים בריאים מהאגוזים שיעשירו את הרכב ארוחת הביניים.
 
תמרים לילדים

ודאי.
התמר הוא ללא ספק התשובה הבריאה לתשוקה למתוק.
כדאי מאד להרגיל ילדים מגיל צעיר לצריכת תמרים ולא ממתקים.
לתמר יש מרקם "טופי" מפנק והוא עונה על הצורך במתיקות תוך שהוא מספק שורה ארוכה של יתרונות תזונתיים - שפע סיבים תזונתיים, מינרלים, ויטמינים מקבוצה B ונוגדי חמצון.
2 תמרים בינוניים או 3 קטנים (כ-30 גר' תמרים) יספקו כ-82 קק"ל.
 
תמר לשמירה על המשקל

באופן כללי את צריכה לאכול רוב הזמן מתוך רעב פיזי ולעסוק בפעילות גופנית.

כמות מוגבלת של תמרים ליד הקפה תוכל לסייע לך להימנע מצריכה עודפת של סוכר מוסף, שומן וקלוריות.

תכולת השומן בתמר אפסית, לכן הוא מכיל מעט קלוריות יחסית למתוקים נפוצים אחרים כמו שוקולד.
בעוד ששוקולד מכיל 30 אחוזי שומן ויותר, בתמר פחות מחצי אחוז שומן.
לכן תכולת הקלוריות בתמרים יבשים היא רק כמחצית מתכולת הקלוריות בשוקולד.
בזנים כדוגמת התמר הצהוב הטרי, או התמר הלח, תכולה קלורית נמוכה אף יותר.

2 תמרים יבשים בינוניים או 3 קטנים יספקו כ-82 קק"ל וכ-0% שומן.

בהצלחה (-:
 
תמרים - ייבוש טבעי על העץ

היתרון הגדול של התמרים הוא שלהבדיל מפירות יבשים רבים, התמר מתייבש באופן טבעי על העץ, כחלק מתהליך ההבשלה הטבעי שלו, ללא כל צורך בתהליכי ייבוש מתועשים ובשימוש בחומרים משמרים.
 
תמרים בבישול

ויטמינים מקבוצה B ונוגדי חמצון עשויים להיות מושפעים.
בכל אופן התמרים מהווים מקור טוב למינרלים ואלה לא נהרסים בבישול.
 
תמרים במשרד, בין הארוחות

זו שאלה טובה, כי התמר מספק בדיוק את הצורך הזה של אנרגיה /מתיקות בין הארוחות - אבל אנרגיה בריאה.

2 תמרים בינוניים או 3 קטנים (כ-30 גר' תמרים) יספקו כ-82 קק"ל.
התמרים עשירים מאד בסיבים תזונתיים, מינרלים, נוגדי חמצון וויטמינים מקבוצה B.
הם תורמים לתפקוד מערכת העיכול, להעשרת התזונה במינרלים חיוניים ויכולים לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.

כדי להעשיר את הידע שלך בנושא אני ממליצה לך לעיין במאמר - 10 סיבות לאכול תמרים
http://tmarim.org.il/facts/TenReasons
ובכלל באתר.
 
איכות תמרים

בכל החנויות בארץ נמכרים תמרים העומדים בסטנדרטים ובאיכויות הנדרשות על-ידי משרד הבריאות.
 
הדברה

בחלק מזני התמרים נעשה שימוש בחומרי הדברה. ההדברה נעשית לפחות חודשיים לפני גדיד התמרים, כך שחומרי ההדברה מתפרקים עוד לפני הגדיד. בנוסף, נערכות בדיקות לשאריות חומרי הדברה באופן קבוע במהלך תקופת השיווק.
בתהליכי המיון והאריזה התמרים נשטפים, כך שאין צורך לשטוף אותם לפני האכילה.
 
למעלה