עוד יומיים נשארו!

והנה זה מתחיל! ../images/Emo124.gif תחרות יומולדת לפורום

הפורום שלנו חוגג שנתיים, ואנחנו חוגגים בתחרות ובפרסים מגניבים ביותר!
התחרות
התחרות היא תחרות מתכוני קינוחים. כל מתכון שיוכנס לתחרות צריך לכלול כמובן את המתכון עצמו ותמונה. כן כן, צריך ללכלך את הידיים, לבחוש, ללוש, לאפות, לטבול ולטעום - ובסוף לצלם את התוצר המוגמר ומעורר התיאבון כדי שהפורום כולו יזיל ריר.
הזוכים
מבין המתכונים המובילים אני, רזניק ועוד כמה אושיות תפוזיות נבחר את הזוכים המאושרים (ולכן ההשתתפות אסורה עלינו, אבל כידוע במקרה שלי זה לא הפסד גדול, פריכית עם ממרח שוקולד כולנו יודעים להכין).
הפרסים
והנה החלק החשוב - שווה ללכלך את הידיים! למקום הראשון, 500 שקלים לקניית מוצרי נטורל קייקס, מתנת נטורל קייקס למקום השני, ארוחה זוגית באחת ממסעדות בלאק בר & בורגר, מתנת בלאק בר&בורגר למקום השלישי, שתי עוגות בחושות ושלוש קופסאות עוגיות מתנת קונדיטוריה תאנה (תאמינו לי שאני ורזניק התפתינו לקחת את כל הפרסים לעצמינו ולברוח... שווה ביותר!) התחרות נפתחת החל מהיום (יום ראשון), ותיסגר ביום שני בעוד שבוע. השתתפו בהמוניכם. מי שמגיע אליי הביתה ונותן לי לטעום את מה שהוא הכין - יתרון
(מי שמכין כמות מספיקה כדי שתישאר אצלי בבית לשבוע-שבועיים ככה, יתרון ענק
) השתתפות נעימה וטעימה לכולנו! ומזל טוב לפורום
 
מתכבד להיות הראשון

1. האם אפשר לפרסם כמה מתכונים? 2. מרגיש לא נוח עם נושא התחרות, אבל שיהיה... בכל מקרה אני מפרסם מתכון שתכננתי לפרסם בכל מקרה, עם שינויים מסוימים של כמויות ככה שלא משנה לי אם זה במסגר תחרות או לא. בכל מקרה - אני משדרג את המתכון מ"סתם" עוגה לקינוח מושקע וסקסייייייי. אז קבלו בבקשה את המתכון שלי ל.... "עוגת בננות ותפו"ע ממולאת". מכיוון שאני ידוע כמטלית שלא כולה תכלת, אני מפרסם גרסה נטולת לקטוז... חומרים לעוגה: 2 כוסות קמח מרמולייט נטול גלוטן 5 בננות בשלות שאוטוטו הולכות להיזרק האשפתה, ולא יפה שעה אחת קודם משתיים על העץ, מעוכות. 2 שקיקי אבקת אפיה חצי כוס צימוקים שלושת רבעי כפית קינמון טחון חצי כוס שמן חצי כוס דבש (מחומם קלות, מומס) 2 תפו"ע מקולפים, מגורענים וחתוכים איך שאתם אוהבים. 2 ביצים כוס חלב לאפיית העוגה: 1. מחממים מראש תנור אפייה לחום של 130-150 מעלות; משמנים קלות תבנית קפיצית עגולה (לא משנה הגודל). 2. טורפים בנפרד את הביצים עם החלב. 3. מערבבים את שאר חומרי העוגה, ומוסיפים את הביצים הטרופות בחלב. 4. נהנים מכל הערבוב הידני הזה (מסג' נהדר לכף היד.....). 5. יוצקים את התערובת הריחנית לתבנית, משטחים את פני העוגה. 6. אופים במשך שעה, עד להשחמה קלה של כל פני העוגה או עד שקיסם תחוב יוצא יבש. 7. לאחר גמר האפיה מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה לפחות עוד 10 דק' להתייצב. הכנת פרוסות עוגה "סירה" למילוי: 1. פורסים מהעוגה משולש רחב (פרוסת משולש ישר זוית או כמעט כזה). 2. מהמשולש הזה מפרידים את הבסיס שלו לפרוסה בעובי של סנטימטר (כלומר מעמידים את המשולש הזה אנכית, ופורסים לרוחב פרוסה הזו) כך שיוותר לנו בעקבות פריסה זו בסיס דק (או עבה, לבחירתכם). מניחים את ה"בסיס" הזה במרכז צלחת. 3. בדרך זו יש לפרוס את שארית הפרוסה. את כל המשולשים הדקיקים הללו יש להעמיד שוב זה מעל זה, ולפורסם אורכית כך שיווצרו לנו רצועות (משולשים מאורכים חדי זוית) בעובי ובוחב דקים מאוד. 4. מניחים רצועות אלה על דפנות הבסיס (סעיף 2) אחת מעל השניה, על כל צלע של המשולש, עד שתיווצר לנו סירה הניתנת למילוי. למילוי: (כמה הצעות): 1. סלט פירות מקופסת שימורים מוצף בג'ל בטעם אהוב. 2. פרוסות תפוחי עץ קלופים ומגורענים, מאודות במעט שמן, קינמון וסוכר. 3. קרם אגסים: מועכים אגסים במעבד מזון; מוסיפים אותם לרויחת קורנפלור (מכינים דייסת קורנפלור על בסיס מים ומעט סוכר. את המחית של האגסים מוסיפים לרויחה הזו ובה ממלאים את העוגה). (במקום אגסים אפשר להשתמש בכל פרי עונה בעל מרקם נימוח למשל תותים, אפרסק בשל וכו'). התמונות בהמשך....
 

נצר1

New member
העוגה שלנו ../images/Emo13.gif

פאי תפוחים מבית נצר: בצק: 2.5 כוסות קמח נטול גלוטן 0.5 כוס סוכר 1 אבקת אפיה (10 גרם) קורט מלח 1 חבילת מרגרינה (200 גרם) 1 ביצה מערבבים את כל החומרים היבשים ואז מוסיפים את המרגרינה בחתיכות ולשים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את הביצה וטיפה מים ולשים עד ליצירת בצק אחיד. פורסים בערך שני שליש מכמות הבצק שנוצר על תחתית תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ ועל צדדי התבנית גם. המילוי: 6-8 תפוחי גרנד סמית ירוקים מקולפים וחתוכים לפרוסות דקות. מניחים בקערה ושופכים 3 כפות מיץ לימון עליהם ומשאירים להשריה לפחות 15 דקות. בקערה נפרדת מערבבים 3 כפיות קינמון עם 3 כפות סוכר. סוחטים את התפוחים מהנוזלים בקערה (אין צורך לשמור אותם ואפשר לרוקן לכיור), ומסדרים שכבה מחצי כמות התפוחים על הבצק בתבנית. מפזרים חצי מכמות הסוכר והקינמון ועושים עוד שכבת תפוחים ושוב שארית הסוכר + קינמון. הסיום: לוקחים את הבצק שנשאר, מרדדים ופורסים מעל התפוחים ומפזרים מעליו עוד קצת קינמון וסוכר לדקורציה. מכניסים לתנור בחום בינוני למשך 40 דקות או עד שרואים שהשולים והלמעלה השחימו. אזהרה: העוגה ממכרת ביותר
 

נצר1

New member
והפרוסה שחיכתה לי עם הקפה כשחזרתי מהעבודה

תודו שהבעל שלי חמודון אמיתי
 

נצר1

New member
אין באנגליה מרמולייט

אנחנו משתמשים במקביל האנגלי של קמח פושטי נ"ג מסובסד (ובארץ חמתי מכינה את העוגה מקמח מרמולייט)
 

solnoshka

New member
אה.. את מאנגליה...

גרתי בלונדון כמה חודשים.. יש בטסקו עוגיות מעולות (טופי פאדג') אבל בטח אני לא צריכה לספר לך מה יש שם...
 

shavririt

New member
עוגת סברינה נהדרת

העוגה- 6 ביצים מופרדות 5 כפות סוכר 3/4 כוס קורנפלור 1 שקית א. אפייה 3 כפות שמן להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף קשה. להוסיף חלמונים ושמן, ואז את א. האפייה והקמח, בתנועות קיפול בהדרגה. לצקת בתבנית רבועה או מלבנית בגודל 30X27 או דומה. לאפות בחום בינוני כ-30 דקות עד שמזהיב (וקיסם עץ יוצא יבש בבדיקה בפנים). לצנן מעט את העוגה. להוציא מן התבנית ולהניח על מגש, לחתוך לשני חלקים שווים לרוחב. את החלק העליון להניח על מגש נוסף כשהוא הפוך, עם החלק הזהוב למטה, ואז לצקת סירופ מ- 2/3 בקבוקון תמצית רום (אפיכל), כוס מים חמים, ו-4 כפות סוכר- על החלק החתוך של שני חלקי העוגה. להכין מילוי- מיכל קצפת עמידה מוקצף עם 2 כפות גדושות פודינג אינסטנט וניל, חצי כוס חלב או מים קרים, ו-2 כפות סוכר. לצקת את כל המילוי על החלק התחתון של העוגה ולהניח עליו את החלק העליון של העוגה כשהצד המוזהב למעלה. לפזר מעל סוכר וניל, וסוכריות צבעוניות (לא חובה). להניח את העוגה במקרר. יאמי! להלן העוגה במלוא הדרה
 
והמתכון שלי....../images/Emo212.gif

סופלה
מצרכים: 200 גרם שוקולד מריר 200 גרם חמאה או מרגרינה 2 כוסות אבקת סוכר 4 ביצים 4חלמונים 3\2 כוס קמח תפוחי אדמה הכנה: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים השלמות אחת אחת, ואח"כ את החלמונים. מוסיפים את הקמח ומערבבים. (עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר או בפריזר) משמנים תבניות כאלה של מאפינס וממלאים בתערובת. אופים בחום של 190 מעלות בערך 20 דקות עד שהעוגות תופחות. זה אמור להיות עוגת שוקולד עם שוקולד חם ונוזלי באמצע... יוצא טעים! זה עכשיו בתנור, אז אני אוסיף תמונה כשזה יצא, כיף להגיש עם גלידת וניל ליד!
 
ובסוף!

מוגש עם אבטיח [ניסיתי לפסל ממנו פרח אבל זה לא עבד ממש...] וגלידוניות
 

ZINGER777

New member
חשבתם שאני לא אשתתף אבל הפתעתי עם גלידת וניל!

האמת היא שאפשר לעשות גם שוקולד, אז אני ארשום את שניהם למרות שאני לא אוהב גלידת שוקולד(בגלל זה עשיתי רק ונילP:) מצרכים: 100 גרם שוקולד מריר גביע גבינה לבנה(250 גרם) חצי כוס אבקת סוכר מעט תמצית וניל 3 גביעי שמנת מתוקה אופן הכנה: 1. שוברים את השוקולד לקוביות. שמים את הקוביות בקערה מזכוכית. 2. מרתיחים מים וכשהם רותחים, מוזגים בערך 2 כוסות למחבת. מכניסים את הקערה עם הקוביות שוקלוד לתוך המחבת. משאירים את הקערה עם השוקולדבתוך המחבת במשך 5 דקות. 3. בוחשים את השוקולד עד שהוא נמס והופך לעיסה חלקה. 4. כשהשוקולד נמס, מוסיפים בהדרגה 5 כפות שמנת מתוקה. מערבבים עד אשר השמנת נבלעת לגמרי בשוקולד ולא רואים אותה. מוציאים את הקערה עם השוקולד מהמחבת. 5. מוסיפים לשוקולד 4 כפות אבקת סוכר ומערבבים היטב. 6. שופכים את הגבינה לקערה אחרת. מוסיפים את שאר אברת הסכור ומעט תמצית וניל ומערבבים לעיסה חלקה. 7. שופכים את כל השמנת המתוקה לקערת המיקסר. מקציפים עד שמקבלים קצפת יציבה(לפני שהיא הופכת להיות חמאה...) 8. מעבירים 12 כפות מלאות קצפת לקערה של הגבינה. מערבבים בתנועת קיפול(כדי שהקצפת תשאר קצפת...) עד שכל הקצפת נבלעת בגבינה. 9. שופכים את תערובת השוקולד על הקצפת שנשארה במיקסר. מערבבים בתנועות קיפול עד שהקצפת נבלעת בשוקולד לגמרי ולא רואים אותה בכלל! 10. ישנן 2 אפשרויות: א. לפזר את תערובת הגבינה על חצי מהתבנית ואת תערובת השוקולד בחצי השני. ב. לשים כל תערובת בפיירקס נפרד. 11. מקפיאים את הגלידה לפחות 5 שעות. 12. אוכלים בהנאה:) נ.ב. אפשר גם להוסיף לגלידת וניל קצת נענע קצוצה ואז יהיה לו טעם וריח מרענן, או שאפשר לשים תוספות קטנות בגלידה(עוגיות נ"ג, פירות, פיצפוצים וכל מה שעולה לראש...) בתיאבון:)
 
יש לי מזימה שפלה ומגעילה

לפרסם פה מתכון של קינוח על בסיס אורז... אם טיב המילוי של מצב רוחי מחר ימשיך להיות ככדור שלג בשדה קוצים, אז לא תימנו על האבות האלה שאוכלים בוסר ושיני בנים, כך שיהיה פה מתכון נוסף. הפרס כבר לא משנה לי. נוצר כיף של נתינה בעקבות ה"תחרות"...
 
למעלה