שאלה לגבי בירה ללא גלוטן

dory141

New member
שאלה לגבי בירה ללא גלוטן

לפני שאבחנו אצלי צליאק ב-2008, שתיתי בירה רגילה ולא ממש אהבתי. שאלותיי בנושא:
א. האם יש בירה ללא גלוטן בישראל?
ב. היכן מייצרים ו/או מוכרים את הבירה?
ג. האם אוהב לשתות אותה, למרות שכאמור את הבירה הרגילה ממש תיעבתי?
ד. יש מקומות שאפשר לטעום בירה מהסוג הזה? אני לא רוצה לקנות ואז להחליט שזה לא בשבילי, אלא לשתות כוס ולראות אם זה מתאים לי.
תודה מראש.
תודה מראש.
 

net the jet

New member
יש בירה ללא גלוטן ( אני חושבת שיש אפילו של שתי חברות)

אני קניתי בחנות שמוכרות משקאות אלכוהוליים.

האמת, אני לא אוהבת בירה וקניתי להשתמש באפיית לחם, אבל גם לא אהבתי את התוצאה.
אין לי מושג אם אפשר לטעום או לקנות רק כוס ( הבקבוק די קטן)
 

dory141

New member
תודה על התשובה

אשמח אם תגידי לי, אם זכור לך, מה שם החברות והאם יש גם אופציה לפחיות בירה מהסוג הזה. בכל מקרה, המטרה שלי היא לא להשתכר או להתמכר לאלכוהול. המטרה שלי היא להרוות צימאון אחרי אימוני כושר שאני עושה. לדעתי אעשה ניסיון עם סוג או שניים ואראה, איך זה משפיע עליי והאם אני אוהב את זה. יש לציין, שאני לא מורגל בשתיית אלכוהול על בסיס יומי או שבועי, לכן אפלס את דרכי "עקב בצד אגודל", בהתחלה כנראה פעם בשבוע. אולי אפילו אדווח על רשמיי ואמליץ על סוגים שאנסה. נ.ב- כנראה שעוד השבוע אנסה לפחות סוג אחד של בירה. הערה- אני לייט בלומר בדברים מהסוג הזה. קפה חם ראשון בחיים ניסיתי בגיל 22, בתחילת האוניברסיטה ולא ממש אהבתי, אז הפסקתי. קפה קר בפחיות ובקבוקים, מנגד, אני שותה ברמה של פעם בשבוע, מספטמבר 2014 ועד היום. אגב, לרוב צריכת האייס קפה היא לפני האימונים. אני מרגיש טיפה רדום ומשתמש בו כסוג של סם מעורר, והאמת היא שקשה לי להודות, אבל כבר התחלתי לאהוב את הטעם. במיוחד טירמיסו.
 

net the jet

New member
אני קניתי בירה בשם דאורה מספרד. אבל חיפוש קצר

בגוגל העלה שיש עוד איזה כמה נטולות גלוטן.
אין לי מושג לגבי הפחיות, לא נתקלתי.
אני לא מתחברת לשום אלכוהול, או קפה , פשוט לא טעים לי.
 

dory141

New member
כבר חקרתי קצת

כנראה שאנסה אותה. בכל מקרה, אדווח.
 

d a p h n a

New member
יש המון סוגים של בירה ללא גלוטן שמוכרים בארץ

חלקה מיוצרת מדגנים שאינם שעורה, וחלקה (כמו אסטרלה דאם דאורה) מיוצרת משעורה אבל עוברת תהליך עיבוד שמוציא ממנה את הגלוטן.
&nbsp
יש בירות שמיוצרות בשיווק בינלאומי, ויש בירות ישראליות מקומיות ללא גלוטן. המבחר גדל כל הזמן. בירה באופן כללי (רגילה, עם גלוטן) מגיעה במגוון גוונים של טעמים, כשהחלוקה הבולטת ביותר היא בין אייל (טעם יותר עשיר ומלא, לפעמים עם גוון מריר ולפעמים עם גוון יותר מתוק) ולאגר (בירה צלולה יותר עם טעם יותר מרענן ויותר עדין ויבש). היום המגוון של בירות ללא גלוטן מחקה את המגוון הקיים בבירות רגילות.
&nbsp
אסטרלה דאם דאורה מצויינת בעיני. בנוסף, טרם נתקלתי בארץ, אבל בחו"ל כבר יצא לי לטעום את הגרסה נטולת הגלוטן של בירת פרוני האיטלקית, שטועמת ממש כמו פרוני אמיתית והיא קלילה וטעימה.
&nbsp
אם אתה מחפש משהו דמוי בירה אבל יותר מתוק וקל יותר לשתייה, אני ממליצה על סיידר אלכוהולי. היום מגישים בהרבה מקומות, ורוב סוג הסיידר הם נטולי גלוטן.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

dory141

New member
תודה דפנה, החלטתי לוותר

אתמול שתיתי אחת והקאתי, בפעם השלישית בחיי. יש לי מספיק דברים לשתות-מים, מיצים, אייס קפה, תה ושוקו.
 
למעלה