בדיקת דם לאבחון צליאק - לאכול גלוטן לפני??

בדיקת דם לאבחון צליאק - לאכול גלוטן לפני??

היי חברים,
סובלת כבר מספר חודשים מנפיחות וכאבים בבטן, במקביל לבדיקות נוספות, רופאת המשפחה נתנה לי גם הפניה לבדיקת דם לצליאק.
ללא קשר לכך, בחודש האחרון התחלתי דיאטה, בה אני נמנעת מסוכר וגלוטן כמעט לחלוטין...
השאלה שלי - כמה זמן עליי לאכול גלוטן לפני הבדיקה, כדי שהתוצאות יהיו אמינות? האם במשך שבוע-שבועיים נניח, זה בסדר?
והאם 2 פרוסות לחם שיפון ביום (וזהו!) זה מספיק?? כי אני גם ככה משתדלת לאכול בריא ולא נוגעת בממתקים, עוגיות, חטיפים ודברים כאלה.

במידה וידוע לכם, אשמח לתגובתכם,
תודה רבה! :)
 

net the jet

New member
אין על זה תשובה מדעית, כי זה לא משהו

שניתן לבדוק. אבל מנסיון שלי , זה לא מספיק, לא מבחינת כמות הגלוטן ולא מבחינת הזמן. לי בזמנו אמרו " להעמיס" גלוטן קרוב ל 6 חודשים! קראתי כאו שלאנשים אמרו חודש, חודשיים. ובכל מקרה בלחם שיפון לדעתי אין מספיק גלוטן.
אן כבר עושים בירור רפואי אז שווה לעשות כמו שצריך ולא שתתקבל תוצאה שגויה. חבל.
 
תודה לשניכם על התגובה! :) ושאלה נוספת -

בפורום אחר ענה לי מישהו מומחה שטרם הבדיקה, צריך לאכול במשך חודש לפחות 3 גרם גלוטן ביום.
איך אני מחשבת כמה גרם גלוטן אני אוכלת? חחח
איך אני יודעת כמה גרם גלוטן יש בפרוסת לחם, או בכל מוצר אחר?
על האריזות שראיתי כתוב רק אם מכיל גלוטן או לא, ואין כמות.
מישהו יודע??

תודה!!!
 

net the jet

New member
לא שמעתי על זה בחיים.

וכמו שכתבתי, לא תמצאי תשובה " נכונה" לכמה גלוטן לצרוך כי זה לא משהו מדיד וגם אי אםשר לבדטק. פשוט תאכלי מוצרים ען גלוטן: לחם, פסטה, מאפים. לא צריך להתחזר אבל אם תאכלי פרוסה או 2 כל יום, פעם פעמיים בשבוע פבטה.. מאפה ( עוגה, וכו ) כמה פעמים בשבוע.. פיצה.. וכו, מניחה שזה יהיה בסדר.
 

Ccyclist

Well-known member
בלחם חיטה אפשר להניח שהחלבון בערכים התזונתיים הוא גלוטן.

על כל מזון מציינים מאחור ערכים תזונתיים ל100 גרם. הפירוט הוא לפי גרמים מתוך 100 אז אם כתוב שבלחם חיטה יש X גרם חלבון אפשר להניח שמדובר בעיקר בגלוטן כי זה חלבון החיטה ולכן החלבון העיקרי הנמצא בלחם החיטה.
&nbsp
זה גם אומר שאם יש למשל 8 גרם חלבון ל100 גרם או מספר פרוסות אז אפשר לכוון ל4 גרם חלבון וחצי מהכמות, לא שזה משנה באמת לסימפטומים אם יש כי מי שסימפטומטי מגיב גם לפירורים.
&nbsp
בעוגות וכו' זה מסובך יותר כי משתמשים גם בביצים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

טליאמתי

New member
הנה הסבר (מתוך פתיתים) על נושא ה-20PPM אולי זה יעזור לך

ולמרות שטוב לדעת ואפילו חשוב להבין את הנושא, אני חושבת שזה לא ממש משנה לצורך העמסת גלוטן.
לדעתי מה שאת צריכה לעשות הוא לאכול תזונה הכוללת גלוטן באופן רגיל וכנהוג בתזונה שאינה נטולת גלוטן. כמה פרוסות לחם ביום, עוגיה/עוגה, דגני בוקר גלוטניים וכו'. אני לא בטוחה שהחישוב משמעותי לא כל שכן הדיוק בחישוב.

 

נטלי22

New member
גם אני לא רופאה, אבל לפי מה שידוע לי

צריך כמות של לפחות פרוסה- שתיים ביום (של לחם משופע בגלוטן. לא שיפון) במשך חודש-חודשיים.
 
למעלה