באופן לא ספציפי - איטליה מאד מודעת ויש מלא אופציות
לא ביקרתי בקמפניה אבל על בסיס קומו ורומא אני יכול לומר שבאיטליה יש לא רק את החיוב האירופאי ליידע על הימצאות גלוטן באוכל אלא גם מודעות ואופציות ללא גלוטן הן במלונות (כולל לחם לל"ג ודגני בוקר לל"ג ייעודיים) אלא גם בכל מסעדה איטלקית (אנטיפסטי, ריזוטו וכן פסטה ללא גלוטן יש בכל מקום, פיצה ללא גלוטן נדירה יותר אך ניתן למצוא אותה). באופן מוזר מקלות הלחם האיטלקיים הקלאסיים הם מקמח תירס (צריך לוודא זאת) וכמובן שחברת Schär היא חברה איטלקית מבולזאנו / בולזן שבדרום טירול.
 
כמה מילות מפתח כמו Sono Celíaca (אני צליאקית) Algo senda di gluten (משהו ללא גלוטן) יעזרו בכל מסעדה והמילים לחיטה, שעורה ושיפון שחובה להדגיש אותן ברשימות המרכיבים יעזרו לקנות מוצרים בחנויות. במקרה של חשש לגלוטן המילה תהיה גלוטן.