אירלנד היא באירופה ודירקטיבת האלרגנים תקפה בה. ובנוסף...
יש רשתות בריטיות כמו Tesco שיש להן מבחר מוצרי לל"ג טוב.
 
אז לא רק שחובה לציין בפניך במה יש גלוטן - הקשרים המסחריים והתרבותיים לאי השכן מביאים הרבה מבחר מהסוג שאני נוהג לסקר כאן.
 
המטבח דומה מאד למטבח הבריטי ויש גם מסורת אירית של מאכלים מבוססי תפוחי אדמה וירקות שניתן למצוא בפאבים.
 
במדור הגלוטן הסמוי יש להזהר מהכרובית בגבינה כי משתמשים
בקמח חיטה לעיבוי הרוטב, ואסור לגעת בצ'יפס של חברת החטיפים Walkers כי היא מאפשרת זיהום משני במפעליה שגורם לי לסימפטומים גם אם אין גלוטן במרכיבים המוכרזים אלא רק ב"עלול להכיל".
 
יתכן שבפאבים טובים ימכרו בירה ללא גלוטן כך שלא תחמיצו את מלוא החוויה האירית.