תאנה היא פרי לכן אין בה גלוטן כמובן אבל תהליך היבוש הוא
הבעייתי. ולא רק בתאנים ולא רק בזיהום המשני (קופסה ומה שמסביב).
בעבר ייבשו פירות כשבתהליך היה שימוש בקמח. רוב הייצרנים עברו לייבוש בעזרת חומץ תפוחים אבל יש עדיין ישנם אלה שמייבשים בדרך הקודמת. וכמו כן יש המשתמשים בקמח על מנת למנוע הדבקות פירות יבשים זה לזה.
אם אני לא טועה, הפירות היבשים שמגיעים מתורכיה בעייתיים במיוחד מהבחינה הזאת.
 
במקרה של פירות יבשים אני מקפידה במיוחד בגלל שהמוקש עלול להיות בתהליך הייצור עצמו.