שרשור מתכונים

tamamitt

New member
שרשור מתכונים

כי עד עכשיו רק קיבלתי מכם ועוד לא נתתי כלום...
 

tamamitt

New member
לבות שוקולד

מתכון של השף איתי שלו שמצאתי באינטרנט לפני 20 שנה. ואני וכמה מחברותי הטובות מכינות אותו המון המון המון שנים כבר.

לבות שוקולד
----------------------------------------------------------------------------
250 גרם שוקולד מריר איכותי (אני עם לובקה 57%)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
5 ביצים (עדיף בטמפ' החדר)
250 גרם סוכר (כוס + 2 כפות)
3 כפות קקאו משובח, לא ממותק
80 גרם קורנפלור (חצי כוס + כף)
----------------------------------------------------------------------------
לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
לשים בקערה קטנה שוקולד וחמאה ולהמיס במיקרו (לעצור ולבחוש כל 15 שניות).
לערבב את שאר המצרכים בקערה גדולה לתערובת אחידה.
להוסיף את תערובת השוקולד לתערובת הביצים ולערבב עד לקבלת מסה אחידה.
למזוג את התערובת לתבנית של מאפינס עם עטרות נייר.
לאפות בחום של °180 למשך כ-15 דקות, עד שהשוליים מתחילים להתייצב.
להוציא מהתבנית ולהגיש חם.

אפשר גם לאפות ולשמור יום יומיים במקרר או להקפיא.

(אם מישהו יעזור לי למצוא אבקת קקאו כהה טובה ללא גלוטן אשמח מאוד. המתכון הזה רגיש לאיכות הקקאו).
 

tamamitt

New member
כן - כל המוצרים של לובקה הם ללא גלוטן - אבל...

בחנויות המתמחות לרוב יש מוצרים של לובקה שנפתחים ונארזים מחדש ע"י החנות, או ע"י המפיץ של לובקה ששמו ארמנדוס. ואז זה כבר לא נחשב נקי מגלוטן. לכן יש לקנות רק מוצרים שהם באריזה המקורית של לובקה. אני קניתי ארגז של 10 קילו של שוקולד מריר 56% (מתחסל אצלי מהר...). זה מגיע בצורה של שוקולד צ'יפס, אז זה גם נוח להמסה ולשימוש בעוגיות. גם המרציפן שלהם הוא מעולה. קניתי גם שק של 2.5 קילו של שוקולד חלב. הכל באיכות מדהימה. יש גם שוקולד לבן.

ולגבי האישורים - דיברתי עם היצרן בגרמניה שהבטיח שהכל אצלם ללא גלוטן, וגם אני מצרפת אישור של היצרן שניתן למשווק ארמנדוס פה בארץ.
 

tamamitt

New member
חלות תגמיש

הכנתי לפי המתכון של האריזה. יצא נחמד מאוד. הבן האמצעי שעד עכשיו נגעל מכל התחליפים ללא גלוטן אכל בשמחה (יש!).
הפעוט עם הצליאק סירב.
לי זה היה טעים. במיוחד כשזה יצא טרי מהתנור ובמיוחד עם חמאה.
 

tamamitt

New member
מתפוצצות שוקולד (קרין גורן)

http://www.carine.co.il/page_198
משתמשים באחד מתחליפי הקמח (תמי, כרגיל...)
בגלל הכמות הגדולה של השוקולד והחמאה והשקדים, הקמח במילא לא מורגש.
יוצא טעים בדיוק כמו הגרסה עם הגלוטן.
 

tamamitt

New member
המתכון כלשונו

כמות: כ-50 עוגיות
חומרים
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 כפות ליקר נ"ג או חלב
3/4 כוס גדושה (120 גרם) קמח נ"ג
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
סוכר, לציפוי
אבקת סוכר, לציפוי

ממיסים יחד שוקולד וחמאה. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר – במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר
 

tamamitt

New member
עוגיות שוקולד צ'יפס -ממליצה על המתכון מהספר של אורנה ואלה

מחליפה את הקמח אחד לאחד בקמח קונדיטור.
יוצא נפלא. וגם עמיד מאוד לאורך זמן.
אלה עוגיות קריספיות ולא פאדג'יות ורכות.
משתמשת בשוקולד צ'יפס של לובקה 57%.
 

טליאמתי

New member
למרות המחיר המופרז (ביותר) אני משתמשת בתערובות המוכנות

השבוע ניסיתי את הקניידלך של דגש -הייתה התלהבות כללית של הצליאקיות. יצאו רכים וטעימים ולא מתפרקים.
&nbsp
מנסיון קודם השהיתי את התערובת כחצי שעה ולא 10 דקות כמומלץ על גבי הקופסה.
 

tamamitt

New member
באיזה מתכון השתמשת?

אמא שלי הכינה לפי המתכון של האריזה ויצאו לה חסרי צורה, אך טעימים.
 

טליאמתי

New member
במתכון שעל האריזה. לגלגל בידיים רטובות (אבל לא

יותר מדי מים).
וכן, חלק יצאו בצורות... מגוונות
אבל מה שנחשב בסופו של דבר זה הטעם והם מאוד טעימים.
 
למעלה