אכילה ללא גלוטן

אלואה

New member
אכילה ללא גלוטן

שלום רב
לפני כשנה בבדיקות דם נמצא אצלי 300 אחוז נוגדנים לצליאק.הביופסיה נמצאה תקינה.
רופאה אחת המליצה לי לא לאכול גלוטן לשם בטחון ורופא אחר אמר שאיך שאני מרגישה. מאז כמעט שאינני אוכלת גלוטן.
שאלותי: האם כדאי לי להמשיך בדרך זו .כמו כן האם יכול להיות שמעצם ההמנעות הזו אני יורדת במשקל? (מרגישה שאוכלת לשובע)
תודה
 

טליאמתי

New member
ברוכה הבאה אלואה
השיקול האם להמשיך בדרכך

הוא לגמרי שלך יחד עם זה יש בעייתיות מסויימת בהתנהלות שלך:
אם יש לך צליאק- המשפט "מאז כמעט שאינני אוכלת גלוטן." אינו טוב ואינו בריא בשבילך. חולי צליאק נמנעים לחלוטין מגלוטן. אין 'כמעט שלא' או 'מדי פעם'. יש רק איסור מוחלט על גלוטן.
מצד שני- אם אין לך צליאק, למה לא לאכול גלוטן?
&nbsp
מה שכדאי לעשות לדעתי זה לחזור לאכול גלוטןמשך מס' שבועות ולחזור ולאבחן בצורה מלאה. נוגדנים+ביופסיה.
הנוגדנים היו אמנם גבוהים אבל יכול להיות שבזמנו נלקחה לך ביופסיה ממקום במעי שלא נפגע עדיין. קשה לדעת בדיעבד ויהיה קשה לאבחן כרגע כראוי אם את נמנעת מגלוטן.
&nbsp
בקשר לירידה במשקל- אם את לא צורכת תחליפי גלוטן (קמחים ללא גלוטן או מאפים שונים ללא גלוטן)הגיוני שתרדי במשקל.
 
פחות גלוטן יותר בריאות

עדיף לא לצרוך גלוטן בכלל, במיוחד אם יש לך הסטוריה של מחלות אוטואימוניות במשפחה, לא רק צליאק.
 

טליאמתי

New member
לא מסכימה אתך. גלוטן הוא חלק מתזונה של אדם שאין לו בעיה

רפואית שמצריכה המנעות מגלוטן. אין סיבה להפסיק לצרוך אותו (אם אין בעיה רפואית).
&nbsp
 
כן ולא

בחישוב גס - את צודקת. אבל עד כה זוהו בערך 140 מחלות אוטואימוניות. הגורם היחיד למחלות האלה שעליו יש הסכמה בקהילה המדעית הוא רגישות לגלוטן. יכולים להיות גורמים אחרים כמו זיהום, חוסר בוויטמינים, במיוחד בוויטמין D, אבל גלוטן הוא סוג של מרכיב מרכזי שנוכח תמיד. צליאק, טרשת נפוצה, דרמטיטיס הרפטיפורמיס, פמפיגואיד - כולם קשורים לפי מחקרים לגלוטן כטריגר סביבתי. עכשיו נעשים מחקרים שכבר נמצא קשר למחלות אוטואימוניות אחרות. אז אם את אומרת שמותר כשאין בעיה רפואית - בהרבה מקרים אנשים פשוט לא יודעים שיש להם בעיה, ודווקא צריכת גלוטן תביא להתפרצות המחלה. מכייוון שטרם התפרצות של כל מחלה אוטואימונית יש עליה בחדירות של מעיים ונקבע בוודאות שגלוטן קשור אליה באופן הדוק, חוקרים חושבים שרגישות לגלוטן היא מרכיב בכל המחלות האוטואימוניות. אז רק הזהרתי. שוב, באופן גס את צודקת, אך שומר נפשו ירחק.
 

טליאמתי

New member
לפי התיאוריה הזאת, אולי לא היה מתפרץ אצלינו צליאק אם היינו

נמנעים מראש מגלוטן.
אני לא רופאה ולא חוקרת אבל נראה לי שאם לא היינו צורכים גלוטן-עדיין היינו חולי צליאק רק שלא היינו יודעים את זה.
ובכל מקרה לא הבנתי למה הכוונה ל'בהרבה מקרים אנשים פשוט לא יודעים שיש להם בעיה'.
למשל עם צליאק: איזו בעיה אני יכולה לדעת שיש לי כשהמחלה לא התפרצה? לפני שהיא מתפרצת הכל תקין. כאשר המחלה מתפרצת מגיעים העליה בנוגדנים והנזק במעי. לפעמים יש סימפטומים ולפעמים אין.
בוא נקח לרגע דוגמה חיה אקטואלית מבחינתי:
הבת שלי סבלה מסימפטומים (שמאפיינים כמה מחלות אוטואימוניות, לא רק צליאק)משך מס' שנים. בדיקות הדם הקשורות לצליאק היו תקינות לגמרי (כולל ויטמנים, ברזל וכו') במשך 6 השנים מאז שהיא בבקורת מפני שאני, אחותה וסבתא שלה חלינו.
אם היא הייתה מפסיקה לאכול גלוטן במהלך השנים האלה בגלל 'שומר נפשו ירחק', אין לי ספק שהמצב שלה היה משתפר וחוזר לנורמה הרפואית.
אבל אליה וקוץ בה- איך היינו יודעים שיש לה צליאק?
&nbsp
מה שאני אומרת הוא שיש אמירות/מחקרים שמראים קשר של מוצרי חלב/בשר/גלוטן/סוכר/מלח...מה שלא יהיה למחלות שונות. כאשר מדובר בהקטנה כללית של סיכונים לחלות, אפשר להתחשב בזה ולאכול במידה, לאזן, אבל לדעתי האישית אין צורך להכנס לקטע גורף קיצוני של המנעות (שוב, אלא אם יש לכך סיבה רפואית).
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
למעלה