לחמניות טוסט ממולאות-פתרון מהיר, כייפי, טעים

טליאמתי

New member
לחמניות טוסט ממולאות-פתרון מהיר, כייפי, טעים

ומשביע לארוחת בוקר או ערב או כשאורחים מפתיעים אחה"צ (בתנאי שיש לחמניות במקפיא
).

לחמניות טוסט ממולאות-להיט!
כמות המילוי מתאימה לכ-10 לחמניות המבורגר
(לגרסה נ"ג השתמשתי בלחמניה של גרין-שופרסל).
כדאי להשתמש בלחמניות מאתמול. כך קל יותר להוציא את המילוי.
הכנות מקדימות:
לחתוך את כיפת הלחמניה ולהוציא בעדינות את המילוי.
להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
לנקז היטב במסננת 3 קופסאות פטריות חתוכות.
הכנה:
לטגן 2 בצלים חתוכים ולהוסיף במהלך הטיגון את הפטריות המנוקזות.
לקרר מעט.
להוסיף 2 ביצים טרופות+קוביות/פירורי גבינה מלוחה (אפשר 3%)
+ קצת פלפל שחור.
למלא את הלחמניות.
לפזר מעל מעט פרמזן
לחמם תנור ל-170 מעלות ולהכניס את התבנית לכ-10 דקות

 

טליאמתי

New member
לביבות כרובית אפויות ומעולות -של עמית דהאן (+המרה לנ"ג)

לביבות כרובית וגבינה-עמית דהאן
מרכיבים לכ 30 לביבות
1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים(1שקית קפואה)
1 כפית מלח
2 ביצים טרופות
150 גרם גבינת פקורינו או קשקבל, מגוררת
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
3/4 כוס קמח(בראל)
מלח
פלפל שחור טחון
שמן לטיגון (או לשימון קל של התבנית והלביבות במקרה של אפיה)

אופן ההכנה
ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים 1 כפית מלח ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הכרובית ומבשלים כ-7 דקות, עד שהיא מתרככת.
מוציאים ומניחים במסננת ל-10 דקות.
מעבירים את הכרובית לקערה ובעזרת מזלג מועכים היטב למחית גסה.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים, למעט השמן, ומערבבים היטב לעיסה אחידה ורכה מאוד
(אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט מאוד קמח, כדי שהלביבות יישארו קלות ואווריריות)
יוצקים למחבת רחבה שמן בגובה 1 ס"מ ומחממים.
יוצרים בידיים לביבות מהעיסה ומעבירים בעדינות לשמן החם
(בחרתי לאפות.הערות לאפיה בהמשך).
מטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד הזהבה.
מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים חם.

הערה לאפיה-חום של 170 למשך כ-1/2 שעה.
לשמן קלות עם ספריי את נייר האפיה ואת החלק העליון של הלביבות
כדי למנוע התייבשות.
יצא מעולה.

 
למעלה