עוגיות קוקוס וחמוציות/שוקולד צ'יפס-אורית מאור וקינמון
יש לי פינה חמה בלב לאור וקינמון. זכרונות טובים
מכיוון שהבית ריק מעוגיות החלטתי ללכת על מתכון משל אורית.
הערות:
1. לשתי ידנית-הבצק לא יצא גמיש ונוח לעבודה כמו שכתוב אבל לאחר הקירור לא הייתה בעיה לרדד בין שני ניירות אפיה ובלי לקמח.
2. יצאו לי המוני עוגיות. 83
בערך כפול ממה שכתוב במתכון מפני שהכנתי אותן דקות מס"מ פשוט כי...ככה אני אוהבת.
3. כמו שאני אוהבת: הכנתי את הבצק לפני יומיים כשהיה לי זמן, אחסנתי במקרר והוצאתי קצת לפני העבודה.
4. הכנתי מתכון כפול (חצי עם חמוציות והחצי השני עם שוקולד צ'יפס) שמכיל במקור 1+1/3 כוס סוכר. הסתפקתי בכוס אחת.
5. ויתרתי על אבקת סוכר.
עוגיות קוקוס וחמוציות מיובשות
מתכון של אורית שטרית, "אור וקינמון"
כ-40 יחידות (יצאו לי 83)
לבצק:
11/2 כוסות (210 גרם) קונדיטור
1/2 כוס (90 גרם) קמח תפוחי אדמה
1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
2/3 כוס (150 גרם) סוכר
200 גר'חמאה רכה
2 ביצים מס' 2
1 שקית אבקת אפיה
תוספות:
1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר או לבן
1/2 כוס חמוציות מיובשות
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים דק או גס
תוספות אחרות אפשריות: צימוקים, פקאנים מסוכרים קצוצים
לעיטור: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מכניסים את מרכיבי הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה
ומערבלים במשך 3-4 דקות עד ליצירת כדור בצק גמיש ונוח לשימוש.
מוסיפים את התוספות הרצויות ולשים ידנית או מערבלים במיקסר,
עד להִטמעות התוספות בבצק.
מפזרים מעט קמח נטול גלוטן על משטח עבודה,
מרדדים את הבצק לעובי של כ- 1 ס"מ
וקורצים 30 עיגולים בקוטר של כ 5 ס"מ.
מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור.
אופים במשך 15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט בקצוות.
מוציאים מן התנור ובוזקים אבקת סוכר.