שירשור אוכל

net the jet

New member
שירשור אוכל


מזמן לא העלנו שירשור מתוכנים...

כל אחד מוזמן לשתף במתכונים שווים.
מוזמנים להעלות מתכונים של מאכלים חדשים, ולא חדשים, לטובת חברים חדשים. נטולי גלוטן !
כמובן שתמיד נחמד לצרף תמונה

על מנת לשמור על הסדר הטוב, ושכולם ידעו איפה לחפש מתכונים, ושמתכונים לא יכלו לאיבוד אי שם בדפים שעוברים הלאה...- אנא שרשרו כאן את המתכונים שלכם, וחסכו לטלי עבודת שירשור


כאשר מעלים מתכון שנלקח ממתכוני הפורום, אנא ציינו זאת.

והערה: כשמחפשים מתכון לא לשכוח שקיימות גם קטגוריות של חגים. עוגות גבינה למשל, נמצאות בקטגוריית עוגות וחלקן בקטגוריית שבועות. כנ"ל לגבי מאכלים חלביים אחרים.
נכון להיום-הכל עודכן אבל אם נמצא שמתכון כלשהו נשכח, אפשר לשלוח לטלי במסר או לשרשר לכאן קישור למתכון
 

net the jet

New member
עוגת פרי

עוגת פרי ( אפשר לשים כל פר שאוהבים ) נ"ג

לחמם תנור ל 180

תבנית אינגליש קטנה

150 גר חמאה
150 גר סוכר
3 ביצים
100 גר קמח שקדים ( או כל קמח אגוזים אחר: אגוזי לוז למשל )
75 גר קמח אחר ( שמתי סורגום וקמח אורז, בערך חצי חצי )
קורט מלח
כפית וחצי אבקת אפיה

פרי פרוס דק ( שזיף, אפרסק, מישמיש, אגס, תפוח וכ"ו )

אני חתכתי תפוח ירוק דק לפרוסות, טיגנתי את הפרוסות 5 דקות בכף חמאה, הוספתי קצת גרד לימון וקינמון,

לערבב יחד חמאה וסוכר ( אין צורך אפילו ללכלך מיקסר...) עם מטרפה ידנית
להוסיף ביצים אחת אחרי השניה, לערבב טוב
להוסיף קמחים, מלח ואבקת אפיה

לשפוך לתבנית עם נייר אפיה, להניח מעל את הפרי הפרוס, לדחוף אותו טיפה פנימה.
לאפות עד שהעוגה זהובה וקיסם יוצא נקי

תמונות בבלוג-http://mekashkeshet.blogspot.co.il/2015/10/blog-post_27.html
 

net the jet

New member
עוגת שוקולד בננות

עוגה עם הסבה לנטול גלוטן ע"פ מתכון של סמיטן קיצ'ן

עוגת שוקולד בננות נטולת גלוטן

2 בננות גדולות
113 גר חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר חום
ביצה
כפית וניל
כפית סודה לשתיה
רבע כפית קינמון
רבע כפית מלח
125 גר קמח ( 1/3 כוס קמח סורגום, 1/3כוס קמח אורז מלא,1/3 כוס קמח תפ"א, 25 גר קמח 'כרגיל' *)
חצי כוס קקאו
150 שוקולד מריר קצוץ

תבנית אינגליש

* אפשר להחליף הכל בתערובת מוכנה ללא גלוטן ע"פ העדפה אישית, אפשר גם להוסיף עוד קצת מכל אחד מהקמחים ( סורגום, אורז, תפ"א להשלים את ה 25 גר במקום הקמח "כרגיל" )

לחמם תנור ל 170

למעוך את הבננה עם מזלג בקערת המיקסר.
להוסיף חמאה מומסת וסוכר, לערבב טוב יחד.
להוסיף ביצה וניל ומלח
להוסיף קמחים, סודה לשתיה וקקאו, לערבב טוב
להוסיף שוקולד קצוץ
לשפוך לתבנית עם נייר אפיה
לאפות בסביבות 40 דקות עד שקיסם יוצא נקי

http://mekashkeshet.blogspot.co.il/2015/11/blog-post_22.html
תמונות בבלוג-
 

net the jet

New member
מרק של כתומים

מרק של כתומים


בצל גדול
2 שיני שום
דלורית
חתיכת דלעת לא גדולה ( 200 גר בערך )
גזר
בטטה
2 תפ"א בינוניים
שמן, חמאה
מלח פלפל פלפל אדום חריף גרוס

חותכים את כל הירקות לקוביות בינוניות
מחממים כף שמן וכף חמאה בסיר
מוסיפים את הבצל והשום, אחרי 2-3 דקות מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים מדי פעם במשך 5-7 דקות
מתבלים עם מלח, פלפל, פלפל אדום חריף גרוס
מוסיפים מים ככה שבדיוק יכסו את הירקות, ומכסים את הסיר.
אחרי שרותח מנמיכים את האש ומבשלים בסביבות 20-30 דקות עד שהירקות רכים עם נעיצת מזלג
טוחנים עם בלנדר מוט עד שהכל אחיד וחלק.

תמונות בבלוג- http://mekashkeshet.blogspot.co.il/2015/11/blog-post_26.html
 

טליאמתי

New member
הערות
1. אשמח אם כשמישהו מעלה מתכון

יציין האם הוא כבר מופיע במתכוני הפורום.
2. מתכוני הפורום לא עודכנו מזה חצי שנה בערך מפני שבמשך כמה חודשים היו בעיות גישה לאתר ניהול הפורום. בקרוב אעדכן את המתכונים שעדיין לא הוכנסו למאמרי הפורום.
 

טליאמתי

New member
המבורגר צמחוני ונ"ג מפטריות אפוי-של NIKIB +התאמות שלי

מאוד מאוד קל להכנה ומאוד טעים.
ממליצה בחום!
ההערות שלי מופיעות במתכון בסוגריים או עם קוקווים משני עברי ההערה

המבורגר פטריות אפוי- NIKIB +המרה ושינויים שלי תוך כדי עבודה
4 המבורגרים גדולים
-----יצאו לי 10 יחידות נחמדות-------
מצרכים:
חבילת פטריות שמפיניון
½ חבילת פטריות פורטבלו
------השתמשתי ב-2 קופסאות קטנות של פטריות חתוכות------
1 בצל קצוץ
1 כוס פירורי לחם (ללא גלוטן כמובן)
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
אבקת מרק (1/2 כף)
כפית פלפל שחור גרוס (1 כפית קטנה)
מלח
אופן ההכנה :
לטגן את הבצל
לקצוץ את הפטריות
להוסיף לבצל ולטגן 2 – 3 דקות ולהוציא.
-------------לא טגנתי ---------------------
לסנן את הנוזלים מהפטריות
-------------טחנתי את הפטריות+בצל+ירוקים למרקם בינוני----------
להוסיף את שאר המצרכים.
להכין תבנית עם נייר אפיה משומן (אין צורך לשמן)
אם יש רינג קטן- להניח את הרינג על הנייר
ולשים 2 כפות מהפטריות, להדק להוציא את הרינג וכך להמשיך
(למי שאין רינג להכין קציצות רגילות).
---------בגודל הרינג שבו השתמשתי הספיקו כף וחצי---------------
לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ 15 דקות צד ראשון
או עד שמזהיב וצד שני עוד כ 10- דקות.
להגיש עם טחינה או מטבל שמנת

 
מתכון של פאנה-טונה

היי פורום,
אולי יש כאן מישו או מישי שיודעים מקרב הגולשים חוגגי [האוכל של] חג המולד איך מכינים פאנה-טונה?

בהשראת חג המולד הנחגג אצלנו בעיר ומסביב לה, נתקלתי לראשונה בעוגת חג המולד "פאנה-טונה", panettone, בחנות שוקולדים מקסימה בירושלים, ו... כרגיל, התגריתי נורא, והתחלתי לחשוב איך עושים אותה לבד וכאלה, ומאז אני לא נח... מצאי המרשתת לא ממש הניח את עניות דלעתי, ופה אתם נכנסיםמות ונכנסותים לפריים:

הקיצ, אני מחפש מתכון ללא גלוטן לעוגה הזו, והייתי שמח למתכון על בסיס קמח קונדיטור של גלעם או קמח אחר באותה עלות. יש בבית גם עמילן תפו"א וקורנפלור.

בשולי הדברים, את הדיון הצרכני והבריאותי על הכנסת מותגי קמח משכנתאיים אשמור לעת אחרת, במחילה ובכבוד החשובים. בבקשה - מקמח קונדיטור ושאר עמילני סופר-מרקט זמינים ושפויי-מחיר.

חג שמח לכל החוגגימות והחוגגותים.
 

net the jet

New member
הי אלון, פנטונה אמיתי הוא על בסיס בצק שמרים, ככה שהייתי

משתמשת בקמחים קצת יותר 'מורכבים' מקונדיטור לצורך הענין.
המתכון שאני מצרפת עשה עלי רושם טוב, אבל הוא משתמש בכמה סוגי קמח.
אפ יש לך נסיון המרה עם קמח קונדיטור בעוגות שמרים, אז לך על זה ופשוט תמיר כמו שאתה רגיל.
&nbsp
http://www.seriouseats.com/recipes/2010/12/gluten-free-tuesday-panettone-christmas-bread.html
 

טליאמתי

New member
עוגיות קוקוס וחמוציות/שוקולד צ'יפס-אורית מאור וקינמון

יש לי פינה חמה בלב לאור וקינמון. זכרונות טובים

מכיוון שהבית ריק מעוגיות החלטתי ללכת על מתכון משל אורית.
הערות:
1. לשתי ידנית-הבצק לא יצא גמיש ונוח לעבודה כמו שכתוב אבל לאחר הקירור לא הייתה בעיה לרדד בין שני ניירות אפיה ובלי לקמח.
2. יצאו לי המוני עוגיות. 83
בערך כפול ממה שכתוב במתכון מפני שהכנתי אותן דקות מס"מ פשוט כי...ככה אני אוהבת.
3. כמו שאני אוהבת: הכנתי את הבצק לפני יומיים כשהיה לי זמן, אחסנתי במקרר והוצאתי קצת לפני העבודה.
4. הכנתי מתכון כפול (חצי עם חמוציות והחצי השני עם שוקולד צ'יפס) שמכיל במקור 1+1/3 כוס סוכר. הסתפקתי בכוס אחת.
5. ויתרתי על אבקת סוכר.

עוגיות קוקוס וחמוציות מיובשות
מתכון של אורית שטרית, "אור וקינמון"
כ-40 יחידות (יצאו לי 83)
לבצק:
11/2 כוסות (210 גרם) קונדיטור
1/2 כוס (90 גרם) קמח תפוחי אדמה
1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
2/3 כוס (150 גרם) סוכר
200 גר'חמאה רכה
2 ביצים מס' 2
1 שקית אבקת אפיה

תוספות:
1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר או לבן
1/2 כוס חמוציות מיובשות
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים דק או גס
תוספות אחרות אפשריות: צימוקים, פקאנים מסוכרים קצוצים

לעיטור: אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מכניסים את מרכיבי הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה
ומערבלים במשך 3-4 דקות עד ליצירת כדור בצק גמיש ונוח לשימוש.
מוסיפים את התוספות הרצויות ולשים ידנית או מערבלים במיקסר,
עד להִטמעות התוספות בבצק.
מפזרים מעט קמח נטול גלוטן על משטח עבודה,
מרדדים את הבצק לעובי של כ- 1 ס"מ
וקורצים 30 עיגולים בקוטר של כ 5 ס"מ.
מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור.
אופים במשך 15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט בקצוות.
מוציאים מן התנור ובוזקים אבקת סוכר.

 

טליאמתי

New member
הסופגניות שנשארו במקפיא-הפכו ללחמניות מתוקות אפויות

את הטיגון אני משאירה לחנוכה ולכן את הסופגניות שנשארו בהקפאה לאחר התפחת הכדורים, הפשרתי והכנסתי לתנור לחצי שעה. הן יצאו רכות ואוריריות.
הזרקתי להן קצת נוטלה... והנה התוצאה.

 
למעלה