מוצרים באיטליה מחיטה ללא גלוטן?!‎

atlfrm

New member
מוצרים באיטליה מחיטה ללא גלוטן?!‎

במהלך חופשה משפחתית מצאנו בחנות למוצרים נטולי גלוטן (Le Bonta Del Celiaco) בעיירה Martina Franca בדרום מזרח איטליה (חבל פוליה Puglia) מוצרים העשויים מ"חיטה ללא גלוטן" והמוגדרים "נטולי גלוטן".
מתברר שמדובר בטכניקה שפותחה ע"י חוקר איטלקי בה הגלוטן מורחק מקמח החיטה על ידי בקטריה, עד לרמה של 12ppm.
כנראה שייצור ושיווק המוצרים עם הרכיב הזה (ע"י כמה יצרנים שנמכרו בחנות) התחיל מתישהו במהלך 2015.
המוכרת בחנות לא דיברה אנגלית בכלל, הצליאקית שלי ממש חששה ולכן לא קנינו.
מישהו מכיר/יודע/ניסה? נשמח למידע נוסף כדי לדעת אם בטוח לקנות ולצרוך.
תודה וסוכות שמח.
 

טליאמתי

New member
כמו הצליאקית שלך גם אני הייתי חוששת ומוותרת עד שהייתי בטוחה

לגמרי שזה אפשרי מדעית ובדוק רפואית וכו'.
יחד עם זה, זה נשמע כמו פריצת דרך מדעית ענקית מכדי לגלות אותה בחנות מקרית מבלי לשמוע עליה כידיעה מרכזית.
אם זה נכון....זה נפלא לדעתי

&nbsp
 

d a p h n a

New member
לא מכירה את האיטלקי, אבל כרעיון זה לא במיוחד חדש

כבר לפני די הרבה שנים כתבו כאן בפורום על קמח חיטה ללא גלוטן שנמכר בבריטניה, כי הוא עובר עיבוד שמוציא ממנו את הגלוטן. אם אני זוכרת נכון, מישהו כאן ניסה אותו ולא התלהב, מהסיבה הפשוטה שהוא עדיין היה קמח ללא גלוטן, עם בעיות המרקם של קמח ללא גלוטן.
&nbsp
על עקרון דומה ישנן בירות שעורה ללא גלוטן, שבתהליך העיבוד וההתססה שלהן רוב הגלוטן יוצא, כך שזה לא כל כך מפתיע שזה קיים ואפשרי.
&nbsp
לגבי לנסות - הבעיה העיקרית היא כזו: ישנם צליאקים שבנוסף לצליאק יש להם גם רגישות או אלרגיה לחיטה, כחיטה. הם לא יודעים את זה, כי הם ממילא לא אוכלים חיטה בגלל הצליאק. לכן אכילה של מוצרים שמכילים חיטה אך לא מכילים גלוטן עשוייה להיות בעייתית בהקשר הזה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

טליאמתי

New member
אכן, הייתה כאן ידיעה לפני מס' שנים שזה בפיתוח אבל

לא קראתי בשום מקום שזה כבר מיושם ולכן, למרות הכיתוב שמדובר במוצר ללא גלוטן, לא הייתי מנסה אותו עדיין.
&nbsp
 

d a p h n a

New member
לא, אני לא מתכוונת לפיתוח

אני מדברת על מוצר קיים שכבר נמכר אז בסופרים בבריטניה ומישהו כאן גם קנה אותו והשתמש בו. אין לי כרגע זמן לחפש את ההודעות, אבל זה היה.
 

טל1492

New member
לא חושב שהייתי חושש לנסות מוצר כזה אם קיים כיתוב נ"ג

אבל נראה לי שכמו שדפנה כתבה לפני - מה שווה הקמח של החיטה בלי הגלוטן? אני מאמין שזה דומה לעמילן חיטה יותר מאשר לקמח חיטה והיעדר הגלוטן הוא הגורם לקשיים באפייה. אולי אולי בתחום הטעם זה מזכיר קצת יותר את המאכלים המכילים קמח חיטה, אם יזדמן לי פעם בהחלט אטעם אבל אני לא מלא צפיות...
 

Ccyclist

Well-known member
הכיתוב באירופה הוא לפי תקן אז אפשר לסמוך עליו.

ישנם מוצרים שאני קונה בבריטניה שכתוב עליהם במפורש שהם מכילים מאלט שעורה ללא גלוטן (יש דבר כזה, וגם שיבולת שועל מיוחדת למוזלי או דייסות), וזו אותה מערכת תקינה אירופאית. הבעיה היא כמובן שבכל מדינה כל המידע נמצא בשפתה ולכן בנסיעה למדינה אחת אני תמיד ממליץ ללמוד כמה משפטי מפתח ואם יש זמן - לעשות קורס יוטויוב קצר.
&nbsp
ספציפית באיטליה מאד מודעים לצליאק, יש אפילו סוג של סיבסוד, ובצפון איטליה אם הם לא מדברים אנגלית הם בדרך כלל ידברו גרמנית אז יש יותר משפה זרה אחת שניתן לנסות להשתמש בה אם אינכם דוברים איטלקית.
&nbsp
על החיטה הזו לא שמעתי, אבל זה מעניין. האם תוכלי לכתוב את שמה באותיות לטיניות ?
 

atlfrm

New member
היצרן של הלחם נקרא Giuliani

מצ"ב תמונות של הפרסום בחנות, בו רואים גם את הלחם שכמעט קנינו...
הקמח, למיטב הבנתי, נקרא frumento senza glutine.



 

Ccyclist

Well-known member
מזכיר במשהו את הגבינות ללא לקטוז. חבל שלא Schär

בבריטניה מרבית מוצרי הלל"ג הם מוצרי רשת ויש מספר מותגי משנה שרואים בסופרים אך חלקם ייחודיים לכאן.
&nbsp
בספרד שבה אני גר בחורף יש יותר מגוון אירופאי ומותגי לל"ג המוכרים לי גם מאיטליה וצרפת אז למרות שמעולם לא שמעתי על ג'וליאני יש סיכוי גבוה יותר שאתקל במוצר בסופרים שם או בחנויות הטבע העצמאיות.
&nbsp
תרגום המושג באיטלקית הוא פשוט "קמח ללא גלוטן" וזה קצת חבל כי אם לתהליך הוצאת הגלוטן היה שם היה אפשר להפוך את זה למושג מוכר כמו פיסטור חלב.
 
למעלה