בוקר טוב וחג שמח

מיהשלי

New member
בוקר טוב וחג שמח

חג שמח לכולם...
רציתי לשתף ... הייתי אצל משפחה עם הילדה ועשו קציצות תפוחי אדמה מטוגנות..שדרשו קמח ..לא תכננו את זה -עניין הקציצות היה ספונטני ולכן לא הבאתי איתי קמח לילדה...ואז גיסתי אמרה לי משהו..במקום קמח וביצה שתתפוס את הקציצה בטיגון ..אפשר ביצה עם טחינה גולמית (כמובן ללא גלוטן).... ניסיתי ...מה יש להפסיד....ובאמת הקציצה לא התפרקה והילדה לא שמה לב לשוני בטעם ואכלה...
אז לאלו שלא מכירים את האפשרות (כמוני עד אתמול) שטחינה גולמית יכולה לעזור בהיעדר קמח ובצורך לטיגון...

המשך יום טוב ( :
 

טל1492

New member
בעיקרון הביצה היא הגורם שמחזיק את הקציצה

אמא שלי מעולם לא הוסיפה קמח בטיגון לביבות
תפוחי אדמה מגורדים וסחוטים היטב (אבל ממש טוב), ביצה ותבלינים זה כל מה שצריך כי עמילן לא חסר בתפוח האדמה..
הקמח יכול "לייבש" את התערובת למי שלא סוחט היטב וזה התפקיד שמילאה הטחינה במקרה הזה.
 
למעלה