המלצה חוזרת על עוגת כדורי שוקולד של קארין גורן. מעולה!
מאוד חגיגית וטעימה ומומלצת לערב החג או לאירוח בחג.
למרות במתכון כתוב להשהות 4 שעות במקרר-כדאי לתת לה יותר זמן קירור.
עוגת כדורי שוקולד-קרין גורן
חומרים:
לתערובת כדורי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה (1 חבילה קטנה)
3/4 כוס סוכר
1 כוס חלב
30 ביסקוויטים "פתי בר"
(נ"ג של אסם)
לקרם שוקולד:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 כפות סירופ מייפל או דבש
1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
לקישוט:
3 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה:
שמים בסיר בינוני שוקולד, חמאה, סוכר וחלב
ומחממים על אש קטנה עד שהתערובת נמסה ונוזלית. מסירים מהאש.
שוברים את הביסקוויטים בידיים עד שהם שבורים גס.
שמים בקערה גדולה ומוזגים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת גב של כף.
מעבירים את התבנית לקירור מהיר במקפיא למשך 10 דקות.
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, סירופ מייפל ואינסטנט פודינג,
במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
מוזגים את הקרם לתבנית ומיישרים בעזרת לקקן.
מעבירים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, להתייצבות העוגה.
שמים את הקקאו במסננת קטנה ומפזרים מעל העוגה.
חותכים לריבועים ומגישים.