שירשור מתכונים

טליאמתי

New member
את מתכוונת למאכלים שיכולים לבוא לצד אורז?
יש במתכוני הפורום לא מעט מתכונים שיכולים להתאים לכך.
אם את צמחונית, את יכולה כל סוג קציצות, קטניות מבושלות, פשטידות+סלט טרי
ואם אינך צמחונית כל סוגי הבשר והדגים+סלט
 

טליאמתי

New member
תותח או לא, כאשר אתה אוכל במסעדה וממליץ על מנה-סבבה לגמרי

אבל כשאתה מעלה מתכון (ולא אחד-ערימת מתכונים) שלא ניסית בעצמך (למרות שהוא תותח ולמרות שהמוצרים זמינים) וכותב עליו "המלצה" זה באמת מוזר וגורם להרגשה של פרסום בדרך מסויימת.
כל אחד יכול למצוא ברשת מתכונים של 'תותחי על' שנראים טוב ואין בעיה להעלות מתכון כזה לפורום למרות שלא ניסית אותו עדיין-אבל לכתוב עליו שהוא מומלץ? מי ניסה אותו? מי טעם אותו? מי ממליץ עליו ועל סמך מה?
לא ברור לי.
&nbsp
 

טליאמתי

New member
מאוחר יותר אצמיד את המתכון לעוגת דבש ותמרים לכאן

שאלות:
1. האם הטעם של הכוסמת בעוגה אינו דומיננטי מאוד?
2. של איזו חברה התמרים שאת משתמשת בהם?
&nbsp
ואני מבקשת ממך מאוד לא להשתמש בשם לי ככינוי שלך גם אם הוא מתאים לך ליצירת משפט שלם בכותרת וגם אם האפשרות קיימת מפני שאת משתמשת בכינויים של אורחים ולא כינוי קבוע.
תודה
 

net the jet

New member
שירשור מתכונים


אוטוטו ראש השנה, בטוח חלק מכם מחפש מכונים שווים

נא שרשרו כאן את כל המתכונים השווים שלכם שאתם רוצים לחלוק. ( על מנת לשמור על הסדר, ולטובת כל מי שמחפש מתכון )

מוזמנים להעלות מתכונים של מאכלים חדשים, ולא חדשים, לטובת חברים חדשים. נטולי גלוטן !
כמובן שתמיד נחמד לצרף תמונה

כאשר מעלים מתכון שנלקח ממתכוני הפורום, אנא ציינו זאת.

והערה: כשמחפשים מתכון לא לשכוח שקיימות גם קטגוריות של חגים. עוגות גבינה למשל, נמצאות בקטגוריית עוגות וחלקן בקטגוריית שבועות. כנ"ל לגבי מאכלים חלביים אחרים.
נכון להיום-הכל עודכן אבל אם נמצא שמתכון כלשהו נשכח, אפשר לשלוח לטלי במסר או לשרשר לכאן קישור למתכון

תודה
 

net the jet

New member
ושוב מעלה את המתכון לעוגת דבש מעולה


עוגת דבש ללא גלוטן

לחמם תנור ל 160-170

5 ביצים
כוס וחצי סוכר
חצי כוס שמן
כוס דבש
שלושת רבעי כוס קמח אורז מלא
כוס קמח סורגום
שלושת רבעי כוס עמילן ( קמח ) תפ"א
כפית קסנטאן גאם
2 וחצי כפיות אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
כפית ציפורן
כוס קפה שחור ( חזק )

להפריד ביצים
להקציף יחד: חלמונים, סוכר שומן.
להוסיף דבש, ציפורן, קמח , אבקת אפיה וסודה לשתיה.
בזהירות להוסיף קפה.

להקציף חלבונים
לקפל חלבונים לשאר.

להעביר לתבנית ( מלבנית גדולה, או 3 אינגליש )

לאפות עד שמזהיב וקיסם יוצא נקי

http://mekashkeshet.blogspot.co.il/2011/09/blog-post_17.html
 

net the jet

New member
עוד מתכון ישן- עוגיות דבש תבלינים ללא גלוטן

עוגיות דבש, תבלינים ופיסטוקים ללא גלוטן

( הכמות כאן היא חצי מהכמות במתכון המקורי עם טיפה שינויים )
לחמם תנור ל 170

120 גר חמאה רכה
חצי כוס סוכר חום
כף דבש
2 חלמונים
חצי כוס קמח סורגום
חצי כוס קמח אורז מלא
רבע כוס קמח שקדים
רבע כוס קמח תפ"א
קצת קינמון
קצמת ציפורן טחונה
חצי כפית סודה לשתיה
קורט מלח
חצי כוס פיסטוקים קלופים ( לא מלוחים )

להקציף יחד סוכר וחמאה
להוסיף חלמונים ודבש
להוסיף את כל המקחים, תבלינים, סודה לשתיה
להוסיף פיסטוקים

ליצור נקניק בתוך ניילון נצמד ולהפקיא לפחות חצי שעה

לחתוך פרוסות דקות ( חצי ס"מ ) ולהניח על תבנית עם נייר אפיה
לאפות עד שמתחילות להשחים.

http://mekashkeshet.blogspot.co.il/2013/06/blog-post_26.html
 

טליאמתי

New member
המלצה חוזרת על עוגת כדורי שוקולד של קארין גורן. מעולה!

מאוד חגיגית וטעימה ומומלצת לערב החג או לאירוח בחג.
למרות במתכון כתוב להשהות 4 שעות במקרר-כדאי לתת לה יותר זמן קירור.

עוגת כדורי שוקולד-קרין גורן
חומרים:
לתערובת כדורי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה (1 חבילה קטנה)
3/4 כוס סוכר
1 כוס חלב
30 ביסקוויטים "פתי בר" (נ"ג של אסם)
לקרם שוקולד:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 כפות סירופ מייפל או דבש
1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד

לקישוט:
3 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה:
שמים בסיר בינוני שוקולד, חמאה, סוכר וחלב
ומחממים על אש קטנה עד שהתערובת נמסה ונוזלית. מסירים מהאש.
שוברים את הביסקוויטים בידיים עד שהם שבורים גס.
שמים בקערה גדולה ומוזגים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת גב של כף.
מעבירים את התבנית לקירור מהיר במקפיא למשך 10 דקות.
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, סירופ מייפל ואינסטנט פודינג,
במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
מוזגים את הקרם לתבנית ומיישרים בעזרת לקקן.
מעבירים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, להתייצבות העוגה.
שמים את הקקאו במסננת קטנה ומפזרים מעל העוגה.
חותכים לריבועים ומגישים.

 

טליאמתי

New member
בבקשה להעתיק לכאן את המתכון כמו שנהוג בפורום ולצרף כמובן

קישור למתכון בבלוג.
קישור בלבד אינו מספיק.
תודה

&nbsp
 

lishorsh

New member
עוגת גבינה לא גלוטן (וללא קמח כלל)

אצלנו במשפחה מאוד אוהבים עוגות גבינה. לצערי רוב העוגות שהכרתי דרשו הפרדת ביצים ,יותר מידי ביצים (בד"כ בין 5-7), או קצפות ובדרך כל ,בטח שיותר מקערה אחת.

אז מאחר וציינתי לעיל את כל הדברים שאני מנסה להימנע מהם באפיה(חוץ מאולי יותר מידי סוכר-יותר מחצי כוס במקרה שלי...), נאלצתי להרכיב מתכון שעונה על הצרכים שלי ושל משפחתי ורצוי מאוד שיהיה גם נטול,גלוטן כמובן.

חומרים:

2 ביצים גודל L או 3 בגודל M (השתמשתי גם ב-2 בגודל M ויצא בסדר גמור, יותר רך)

750 גר' גבינה לבנה כל אחוז שהוא

גביע יוגורט/ שמנת חמוצה 200 גר' בכל אחוז שהוא

חצי שקית פודינג בטעם וניל

קליפה מגוררת של לימון שלם

כפית תמצית וניל

שליש כוס סוכר

לציפוי: 2 גביעי שמנת חמוצה ,כ"א 20 גר', ושתי כפות שטוחות סוכר- לטרוף יחד

לתחתית: חצי חבילת ביסקיויטים או כל סוג אחר של עוגיות ללא גלוטן , כ50 גר' חמאה מומסת ו- כשלוש רבעי כוס קוקוס יבש

ההכנה:

לתחתית: לטחון את כל הרכיבים במג'ימיקס ולישר בתבנית מלבנית או עגולה (קוטר 28).

מילוי: פשוט לערבב את כל הרכיבים עם מטרפה עד לאחידות ולשפוך על התחתית.

להעביר לתנור מחומם מראש ל 160מעלות ל40 דק'

להוציא ולשפוך את הציפוי

להחזיר לעוד 10 דק לתנור,

לדאוג להוציא כאשר עדיין רוטט ולא יציב ולאחסן במקרר ללילה.

בתאבון!

http://celiacandothers.blogspot.co.il/2015/09/blog-post_5.html
 

טליאמתי

New member
קרפלך של בישולה (שלנו)

קרפלך
&nbsp
חומרים:
2 כפות גדושות של קמח אורנים ללחם
2 כפות של קמח טפיוקה
2 כפות של קמח תפוחי אדמה
מעט מלח
1 ביצה
1 כף שמן
4 כפות מים
&nbsp
הכנה:
ללוש בצק ולתת לו לנוח חצי שעה במקרר.
לקחת בכל פעם קבוצות קטנות ולרדד על קמח קונדיטור-לא יותר מדי.
לחתוך עם חותכן עיגולים
למלא בשר, לסגור ולבשול במים רותחים.
להעביר מהמים החמים ישר לקערה עם מים קרים
לשתיים שלוש דקות לסנן ולקערה.
לשמן בטיפה שמן שלא ידבקו.
&nbsp
 
למעלה