למישהו יש מושג אם אפשר להשיג קמח כוסמת בהיר בארץ?

net the jet

New member
תודה. ואם ניתן לשטוף במסננת תחת מים זורמים

לא הייתי דואגת מהסימון...
 

d a p h n a

New member
למישהו יש מושג אם אפשר להשיג קמח כוסמת בהיר בארץ?

קיבלתי לאחרונה ספר בישול נ"ג מאוד מבטיח, אבל הוא עושה שימוש בשילוב בין קמח טפיוקה לקמח כוסמת *בהיר* (light buckwheat flour).
אחרי בירור, נראה שמדובר על קמח כוסמת שאין לו את הטעם הדומיננטי והצבע האפור-חום המבאס של קמח כוסמת רגיל.
להשיג קמח כוסמת הצלחתי, אבל אפילו בחו"ל נראה קצת מאתגר למצוא את הבהיר, ובארץ לא מצאתי לזה שום זכר.

יש מצב שמישהו כאן שמע על זה? נטע?
 

KYT11

New member
דפנה אני חושבת שההבדל הוא בין כוסמת קלויה ללא קלויה

הכוסמת בצבע בהיר ירקרק, מה שאנחנו מכירים היא כוסמת קלויה חומה. לכן אני מניחה שההבדל בצבעים נובע מתהליך הקליה לפני הטחינה.
 

net the jet

New member
אפילו לא שמעתי על זה.... נשמע מענין ומבטיח למען האמת

יש בכלל כוסמת לא חומה בארץ ? אולי אפשר לטחון לבד?!
&nbsp
&nbsp
 

net the jet

New member
טוב, אז עכשיו אחרי שקראתי קצת, אז אני קצת מבולבלת...

קראתי שקמח כוסמת בהיר הוא כי מקלפים את הגרעין וטוחנים
ואז קראתי שקמח כוסמת בהיר הוא מהגרגרים הירקוים- הלא קלויים.raw buckwheat flour
בכל מקרה נראה לי שווה ניסוי.
בנתיים מצאתי את זה : http://www.tvuot.co.il/?CategoryID=157&ArticleID=348 אולי זה הקמח המבוקש?
 

d a p h n a

New member
זה מהספר של against the grain gourmet

זו החברה שייצרה את הלחמים ותחתיות הפיצה האהובים עלינו בארה"ב, מוצרים ממש מעולים, והם הוציאו ספר בישול, אבל הוא כמעט כולו מבוסס על הקמח הזה.
קנית קמח כוסמת רגיל ועשיתי ניסוי, וזה יצא לא רע, אבל יש משהו קצת משונה בצבע של זה, וזה גם משנה את יחסי הנוזלים במתכונים בכל מיני צורות לא צפויות כי יש בו יותר סיבים מאשר בבהיר.
 
למעלה