צליאקיצ מבוגרת...

mikilk

Active member
צליאקיצ מבוגרת...

לא נפל עלי עולמי כשבשרו לי, להיפך, במקום מסויים זו היתה הקלה.
אבל היום, לאחר חודשיים, אני חשה שקשה לי.
קשה לי עם ההסברים והמלחמות האינסופיות מול האנשים שטוענים שמכיוון שאני לא ילדה, אני לא צריכה כ"כ להקפיד בשמירה
קשה לי עם העובדה שמתעקשים שיש רמות שונות של רגישות ולפי זה גם רמת השמירה....
קשה לי - כי אני באמת מרחמת על הורים לילדים צליאקים - זה נראה לי הרבה הרבה יותר גרוע, אבל גם לי קצת קשה.
קשה לי - כי הבוגרים שלי (מעל גיל 18) מפחדים לעשות את הבדיקה
קשה לי - כי לא מסתדרת בכלל עם האוכל, אין לי מוכן, לא מסודרת והרבה פעמים נתקעת...
קשה לי, כי כנראה משהו בזכרון השתבש לי ולא משנה כמה אני קוראת רשימות של מותר ואסור - כשאני מגיעה לסופר אני מקבלת בלאקאאוט ולא קונה כלום.
קשה לי כי אני כל כך עייפה שכל הזמן רק מחכה לשניה שיהיה זה יאה להיכנס למיטה (ואני בכלל טיפוס מאוד היפראקטיבי)
קשה - כי כשאני מגיעה לסופר גדול בצפון ואין בו כלל מוצרים נטולי גלוטן - זה ממש מדכא וגורם לי לרחם על עצמי (מה שלא הרשיתי לעצמי עד כה - צליאק זה לא סוף העולם)

בקיצור...
בנימה אופטימית זו, אשמח מאוד לשמוע טיפים... איך אתם מתארגנים מבחינת קניות? איך זוכרים מה כן ומה לא? (להתחיל לקרוא את כל התוויות בסופר ייקח לי שעות) האם מבשלים מראש? קונים מוכן?

ואם כבר הטרדתי, אז עוד שאלות - צליאק ודיאטה ובריאות...
לפני הצליאק ידעתי מה בריא ומה לא, מה הערך הקלורי של מה שנכנס לי לפה.
היום - כלום, איזה קמח מהנטולים בריא יותר ומומלץ יותר? איך שומרים על דיאטה?
תודה, וסליחה על החפירה...
 

net the jet

New member
מבינה את התסכול.

גם לי קשה לעיתים עם חלק מהדברים שכתבת, והאמת, זה גם משתנה עם הזמן. ז״א אם בהתחלה הייתי מסבירה, או טורחת לשאול מה מכיל בדיוק כל מזון באירוע או מפגש, נשבר לי, והיום אני הולכת פחות, ומביאה לעצמי דבריםו ולא שואלת ולא טורחת לתחקר. פשוט אין לי יותר סבלנות לזה.

לגבי מה קונים ואיך זוכרים- אני מניחה שרשימת הקניות היא פחות או יותר קבועה, אז אחרי פעמיים שלוש של בדיקה לגבי מוצרים ספציפיים, פשוט זוכרים. אם יש טלפון עם גישה לאינטרנט- בכלל טוב, כי יש גישה למדריך המקוון של העמותה ( אני הלכתי עם הספר בפעמים הרשאונות, זה לקח קצת זמן הקנייה, אבל למדתי איזה מוצרים מותר לי ) היום הקניה פחות או יותר אוטומטית. אם אני נתקלת במוצר חדש, אני בודקת בבית ( אין לי טלפון חכם ) ובפעם הבאה קונה. אגב, אם יש חבר/ה עם צליאק הם יכויםצלשמש כחבר טלפוני ( אני שנים הייתיצחבר טלפוני של חברה שבנה אובחן כמה שנים אחרי )
לגבי התארגנות בבית- ראשית, כשנגמר לי מוצר מסוים, אני מיד רושמת על פתק לקנייה הבאה. ויש לי רשימה כזו לכל מקום בו אני קונה ( סופר רגיל, סופר אורגני, או גלוטן פרי , כי לא מוצאת את הכל תחת גג אחד )

בישולים- מבשלת לכמה ימים מראש, מקפיאה לא מעט. דואגת שתמיד יהיה לפחות משהו בסיסי אחד. בכל מקרה מבשלת למי שנמצא בבית, ( ילד אחד או יותר, תלוי ) ככה שתמיד יש אוכל.
מבחינה בריאותית, יש אינספור מחשבונים כאלו באינטרנט שיודעים בדיוק את הערך התזונתי , אז שוב, לא בעיה להדוק פעם אחת, לרשום ולדעת. זה יותר בעייתי בדברים מתועשים וקנויים שלא רשום עליהם , אישית לא קונה כמעט כלום מוכן.

לגבי קמחים נ״ג, הם מתחלקים ל 2 . קמחים שהם מלאים ( אורז מלא. חומוס, תירס, שקדים , סורגום, עדשים, קינואה, ועוד... ) וקמחים עמילניים ( אורז לבן, קורנפלור, תפ״א, טפיוקה ... ) המלאים כמובן יותר בריאים. אני משלבת במאפים 70% מלאים ו 30%עמילניים.
לחמים אני לא מכינה כמעט וגם לא קונה. אם קונה שיהיה לטיול או מקרה חירום, אז מעדיפה את אילו שמהקמחים המלאים יותר.

לגבי דיאטה- לא מובן לאיזה דיאטה התכוונת, נטולת גלוטן או משקל ?
 

mikilk

Active member
תודה רבה

תודה על הסבלנות - התכוונתי לדיאטת משקל (את הנטול אני מבינה).
המשקל שלי גבוהה, נפוחה (סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס) וחודשיים אחרי דיאטת נטולת גלוטן (ומן הסתם גם נטולת לחמים, פסטות, בורקסים, עוגות וכדומה) לא רק שלא הורדתי גרם, נראה שעליתי ושאני בחוסר איזון מסויים בגוף (נפיחות, עייפות קיצונית)

אילו סוגים של אוכל את מקפיאה?
 

net the jet

New member
את לא לבד
. גם אני עליתי לא מעט ( סוף סוף

הגוף סופג הכל
)
התחליפים נטולי הגלוטן לעיתים בעלי ערך קלורי גבוה יותר... מה גם שעם הדיאטה נטולת הגלוטן יש לפעמים תחושה של חוסר שובע( אני גם צמחונית )
אבל בסופו של דבר זה בראש. היו תקופות שירדתי יפה מאד- כשהקפדתי לאכול נכון. הגיל גם לא הכי עוזר....
אבל שוב, כשהקפדתי, ואכלתי מסודר ובלי שטויות, ירדתי. ( וכמובן פעילות גופנית )

מה אני מקפיאה ? כמעט הכל. בעיקר בשר, כי זה הדבר שאני הכי פחות אוהבת לבשל.
אם אני מכינה לזניה או איזו פשטידה, אני מראש מכינה כמות כפולה ומקפיאה אחד.
מקפיאה מרק עוף, רטבים לפסטה ( רוטב לבן\פסטו\עגבניות) ככה שבשעת דחק שאין כלום מבשלת פסטה בזריזות וכמה שניות במיקרו ויש מיד רוטב מוכן.

אם זה עוזר- ארוחת צהריים שלי מורכבת בד"כ ממרק ( גיוונים של ירקות ) מנת פחמימות, קטניות וירקות. קטניות אם לא הכנתי משהו מורכב או שמצריך בישול, אז תמיד יש סנפרוסט ( גרגירי חומוס או אפונה, 2 דקות במיקרו )
 

mikilk

Active member
בעיית הרעב נפתרה עם...

פופקורן... אני מכינה לי הרבה פופקורן ביתי - וזה עיקר האוכל שלי.
בהמלצת נטורופת הורדתי כרגע גם מוצרי חלב ובשר, מה שלא משאיר הרבה.
בעיה נוספת - חוסר הזמן שלי (בכל זאת, משרה מלאה + + +) שגם ככה אפשר לי לעשות דברים בסיסיים לילדים, מקשה עלי לבשל כפול - ארוחה נורמאלית רגילה לילדים ועוד נוספת לי.
בקיצור - לא כיף!
 

net the jet

New member
למה לבשל כפול? אפשר לבשל יופי של דברים ללא

גלוטן שכולם יאכלו. בעיקר הדברים הבסיסיים הם הקלים.

לגבי פופקורן, הייתי בודקת את הנושא. לי הומלץ לא לאכול ( אמנם לא בגלל הצליאק אלא מחלת מעיים נוספת ) מהסיבה שזה מאד מגרה את המעי. אז הגיוני לי שאם זה מגרה חלק אחד של המעי, זה עשוי לגרות גם את החלק האחר, ובמצב של איבחון טרי המעי עוד רגיש ולא משוקם...לכן הייתי בודקת.
 

mikilk

Active member
יש דברים שהם מקבלים באהבה (הילדים)

ויש דברים שממש לא טעים להם.
את אזני המן נטולות הגלוטן הם חיסלו תוך שעות ספורות והצהירו שהיה יותר טעים מהרגיל, אבל פסטה נטולה או שניצל עם פירורי לחם נטולים - ממש לא...
תודה לגבי הפופקורן - נשמע מאוד הגיוני - אעשה הפסקה
 

הדרי י

New member
שניצלים- הניסית?

לקחת קורנפלקס רגיל של תלמה נטול גלוטן ולרסק אותו לפרורים?
אצלי אהבו זאת עוד לפני הגלוטן שהתגלה אצל הצעיר.
אני נוהג גם לייבש אותם קמעה בטוסטר אובן.
כמו כן נסי להוסיף שומשום, כמובן נטול גלוטן, לכל פרורי לחם נטולי גלוטן שתמצאי.
עכשיו הזמן לקנות שומשום נטול גלוטן מחברות שונות לקראת הפסח. בימים אחרים ניתן למצוא של "אופק מן הטבע" במחיר מופקע
 

KYT1

New member
אני מכינה שניצלים עם קמח חומוס לכולם !

יותר בריא ויותר טעים. פסטות נפרדות - אבל זה כאב ראש לא להתבלבל ולא לזהם את הרוטב וכו', אז מכינה מעט וכל הזמן צועקת עליהם שיזהרו. עוגות רק ללא גלוטן. למעשה כבר אין לי קמח רגיל בבית, מחליפה הכל בקמחים נטולים, הרבה יותר בריא לכולם.
 

kita1000

New member
לגבי רוטב הפסטה

את יכולה להעביר לקנקן מתוכו ימזגו ולא יקחו בכף
כך סכנת הזיהום תרד..
 

net the jet

New member
ותמיד אפשר להכין רוטב אחד ולחלק לשני כילים

נפרדים עם כיתוב מה רגיל ומה ללא גלוטן
 

net the jet

New member
הפסטה היחידה שאני מכינה לכולנו אותו דבר זה

לזניה, בעיקר בגלל המחיר.
אני מכינה רוטב ו2 סירים עם פסטה, אחד נ"ג לי ועוד אחד רגיל להם...זה לא לוקח יותר זמן... רק עוד סיר לרחוץ :)
לגבי שניצלים, או כל דבר אחר, מה שהייתי עושה זה מכינה במקביל, ומטגנת את הנ"ג קודם. טיפה יותר עבודה..
אני בטוחה שעם הזמן תשתכללי והדברים יעשו יותר קלים ותעשי הכל יותר מהר. בהתחלה צריך לחשוב על כל צעד....
מהנסיון שלי אין בעיה לבשל במטבח מעורב, זה רק דורש מחשבה, התארגנות, ועם הנסיון זה באמת הופך לאוטמטי.
 

happy end

New member
רק לגבי השניצלים

אנחנו מכינים לכולם שניצל בציפוי שבבי תפו"א של חברת מיה, הציפוי יוצא כמו צ'יפס, מאד טעים וחביב על הילדים שלי.
 
גם אני צליאקית מובגרת

כבר שנתיים (שבוע הבא). ההתחלה הייתה מאוד קשה, לי עדיין קשה עם מסעדות וחברים, כי הבעל אוהב לאכול בחוץ ולא נעים לי להטריח את החברים.
לי יש ילדות קטנות (אחת צליאקית) אז הן עושות בדיקות דם כי צריך. אבל המשפחה שלנו משני הצדדים התנערה לחלוטין מעיניין הצליאק, והם מסרבים לעשות בדיקות דם לצליאק, למרות שאנחנו חושדים שללפחות 3 מהם (גם מהצד שלו וגם מהצד שלי) יש צליאק.

אני חייבת להודות שהימים הראשונים לא היו לי קשים, אבל החודשים שבאו אח"כ היו קשים מאוד. גם רחמים עצמיים, גם רחמי החברה, והקושי בקניות שברו אותי פעם אחר פעם. אבל מתרגלים, לטעם של הלחם, ליוקר הקניות. עוד משהו שלמדתי, זה שאנשים לא סתם אומרים שיש להם צליאק, והם מתייחסים לזה בשיוון נפש. החברה היא זו שעושה סיפור גדול מזה. בקשר לקניות, לי לקח חצי שנה בערך לגבש רשימת קניות קבועה, הייתי צריכה לטעום את כל הסוגים של הלחם, קמח, קונפלקס ועוגיות.

לגבי הדיאטה, אין לי מושג, רק יודעת שבלחם נ"ג יש יותר קלוריות מלחם רגיל. אולי דיאטנית הפורום תוכל לעזור לך
 

mikilk

Active member
כן, זה מה שעובר עלי

הקטע עם המסעדות, האי נעימות להטריח את כולם...
גם אני בימים הראשונים הייתי הכי רגועה, זוכרת שאמרתי לרופא שהכל בסדר, זה רק אוכל וזה לא סוף העולם, הוא אמר לי שאני לא מבינה...

שכנעתי את אחי לעשות בדיקה -מקווה שסוף שבוע זה הוא יעשה (לצערי אצלו היה סרטן ותנגודת גוף ירודה וסימנים מחשידים רבים רבים רבים...)

מניחה שאתפקס לי לאט, בינתיים נעזרת בכם!
 
אני חושבת שרובנו (המבוגרים) מזדהים


בסך הכל מתרגלים עם הזמן, למרות שעדיין תראי פה שרשורי קיטורים מדי פעם... לגיטימי לאוורר קיטור מדי פעם


עם הזמן סל הקניות נהיה די קבוע, גם המקומות שאליהם יוצאים כבר די קבועים (לנו יש רשימה די גדולה של מסעדות, אבל קבועה. לעתים רחוקות מנסים מקום חדש)

ובריאות - כשתגלי מה עושים תספרי לי
 

mikilk

Active member
תודה

הנושא של תזונה בריאה מאוד מטריד אותי בדיאטה הזו. מעבר לעובדה שכל תזונתי היתה מורכבת מסדוויצ'ים ומוצרי חלב והיום אני צריכה לעשות סיבוב רציני (זה לא נורא) אלא שתמיד השתדלתי לאכול די בריא, היום חזרתי אחורה.
האם יש דיאטניות שיכולות לעזור בנושא זה?
 

peperony

New member
כל כך מבינה אותך


אני כבר כשנה וחצי מאובחנת.
אני שומרת כמיטב יכולתי, קיבלתי את זה יחסית בקלות ובהמשך התסכול עולה ועולה - היתה לי שיחה על זה עם בעלי בדיוק בסופ״ש.

אז כן אני מרגישה הרבה הרבה יותר טוב - אין התקפים מזעזעים, שלל תסמינים מוזרים שליוו אותי שנים פחות מעיקים. וזה ממש משמח אותי.

אבל

1. אני מתמודדת עם משקל עודף כל ימי ועכשיו אני ממש לא מצליחה לשמור על דיאטה שמטרתה ירידה במשקל ( למעשה עליתי כעשרה ק״ג בשנה וחצי האחרונות).
כל פעם אנשים מייעצים לי ואומרים אבל עובדה שיש דיאטה אברהמסון (בררר..) ואני מתגייסת ומסבירה שבפסטה נ״ג יש יותר 200 קלוריות למאה גרם. שהלחם הקל (היחיד הקיים - ומה אם בא לי לפעמים טעם אחר??) יש בו בערך מספר קלוריות כפול לפרוסה? ועל הקלוריות בלחמים אחרים אני בכלל לא מדברת ( ומי בכלל מדבר על המחירים?)
2. מאז שאני שומרת על תזונה נ״ג התפתחה לי רגישות לסוכרים כהליים ( מה שממתיק את סוכריות המותר ושוקולד דל סוכר וכל חטיפי האנרגיה כמו פרי - אני לא יכולה לאכול אפילו אחד מאלה - כל החטיפים הדיאטטיים גורמים לי לכאבי בטן ותסמינים נוספים דמויי צליאק - שוב מקשה על דיאטה דלת קלוריות.
3 . הכפייתיות שהתנחלה בחיינו - כל אירוע, נסיעה, מפגש חברתי, נסיעה לחו״ל הפכה לדורות ארגון מיוחד, בדיקות, שיח׳ות מקדימות - נפלא

גם אני מרגישה שאם אני מבוגרת ומבינה ובאמת שומרת - אז מה עובר על ילדים והוריהם? ובכ״ז עסוקה בעצמי וכן, קצת מרחמת על עצמי.
אנחנו סיכמנו בבית שנה וחצי של צליאק במילה - בעסה.
 
למעלה