אוכלים
, שותים
, ממליצים

טובה52

New member
גלידת אייסרבג כמו בסקנדינביה../images/Emo236.gif

אלנבי פינת רוטשילד, פשוט נהניתי ואין לי תופעות לואי. לעומת הסורבה שאכלתי בחיפה וחשבתי שאני הולכת להתאשפז מומלצת מאוד. הכל נקי ובמימדים קטנים, חויה לעיניים וללוע. יש גם גלידות עם תחליפי סוכר.|
 
המלצה - ביסטרו נועה ביפו

היינו אתמול בביסטרו נועה, אחת מהמסעדות של השף ניר צוק. קנינו שובר בגרופר לארוחת פינוק זוגית ב-120 שקל (מחיר מקורי 240). זאת ארוחה קבועה מראש בתפריט, והבטיחו לי בטלפון שאין בעיה לצליאקים לנהגיע וכבר נעשה התאמות במקום אם צריך. הגענו, ובהחלט קיבלנו פינוק... השירות - המלצרית שלנו הייתה בבירור מלצרית מתחילה, ועשתה כמה טעויות (חלק בקשר לצליאק וחלק טעויות מילצור אחרות), אבל בזכות עירנות משותפת שלי ושל החבר הצלחנו להגיע למי שמבין. לדעתי זה היה מקרי שנפלנו עליה, ניכר שמבינים שם מה זה גלוטן, מה מותר ומה אסור, והמלצרית פשוט הייתה מתחילה וחסרת ידע וביטחון (ולמרות זאת הייתה מקסימה והשתדלה המון, אני בטוחה שהיא תתקדם ותצליח). את מנהלת המסעדה הכרנו במקרה ממסעדה אחרת שהיא עבדה בה והיינו אוכלים בה בקביעות - וגם היא הייתה מקסימה, ניגשה אלינו כמה פעמים, עזרה לנו לבחור יין והוסיפה לחוויה. אז מה זאת ארוחת פינוק? למנות הראשונות, מקבלים 4 מנות לשולחן: סביצ'ה דניס - היה מדהים מדהים מדהים סלט חורף - סלט מאוד מרענן של חסה, עגבניה, פלפל, גבינת פרמזן וצלפים. מצוין. סלט קלמרי - סלט של חסה וראשי קלמרי מוקפצים בשמן זית. מנה מאוד בינונית ולא טעימה, עד שהחבר המבריק שלי ביקש מהמטבח חצי לימון וסחט אותו בנדיבות מלמעלה - ואז זו הפכה להיות מנה טעימה בטירוף. לא ברור לי איך לא חשבו על זה במטבח... כזאת תוספת פשוטה שידרגה את המנה ממשהו שלא ממש התכוונו לאכול, למנה שהשאירה צלחת ריקה. צ'יגה - זו המנה שמוצעת בתפריט המקורי של הארוחה, וזו מנה של סלט בורגול. ובעזרתה קלטנו שהמלצרית לא ממש מבינה מה מותר ומה אסור... החליפו לנו אותה בשמחה בקרפצ'יו בקר, אבל יש להודות שזה לא הקרפצ'יו הטוב ביותר שאכלנו, ואפילו רחוק מכך... המנה הוטבעה בשמן, הומלחה בחוסר רגישות, ובקיצור הייתה מאכזבת, אבל בכל זאת היינו מרוצים מאוד מהרצון לעזור ולהחליף מנה מהתפריט הקבוע. עיקריות - כל אחד בוחר מנה מתוך 4 בתפריט, ורק אחת מהן אסורה לנו (מעין פסטה בולונז). לקחנו: בורי עם אורז ועדשים שחורים בקארי - וואו. פשוט, מרענן, מפתיע וטעים. אוסובוקו בתבלינים על מצע פירה - נתח אוסובוקו לבן מבושל ביין ותבלינים עם פירה. הבשר היה קצת יבש והתבלינים לא הורגשו מספיק, אבל על הפירה היה מרוטב היין והתבלינים, מה שיצר פירה עם טעם מאוד עשיר ומעניין, וכשלוקחים ביס של הבשר ופירה ביחד השילוב מצוין. התלונה היחידה שהייתה לנו על המנות הייתה הפתעות בלתי צפויות בצורת... גרגרי הל שלמים. גם במנת הדג וגם באוסובוקו הסתתרו 2-3 גרגרי הל בשלמותם, ולמרות שהם תרמו לטעם הכללי, ברגע שאחד כזה נכנס לך לפה ומקבל לעיסה - זה אחד הטעמים היותר נוראיים שיצא לי לפגוש. קשה לראות אותם, אז זה הפתיע לרעה כל פעם מחדש וקצת ביאס. לדעתי היו צריכים לשים את הגרגרים ברשת, לתת להם להתבשל ולהוסיף טעם, ואז להוציא אותם מהתבשילים... קינוחים: יש 3 קינוחים בתפריט, שלושתם מותרים לנו - דואט קרם ברולה, פנה קוטה, ומוס יוגורט (שמגיע עם שערות קדאיף, מבקשים בלי). לקחנו: פנה קוטה - מעין פודינג שמנת. היה חביב. מוס יוגורט - מוס לבן חמצמץ. היה חביב. המנות האחרונות היו טובות, אבל לא השאירו איזו תחושה יוצאת דופן, והרגשנו שאלה מנות פשוטות שיכולנו להכין בבית. הן היו מאוד מרעננות וקלילות והתאימו לסיום של ארוחה כזאת עשירה, אבל ציינו לעצמנו שאם היינו מזמינים אותן שלא במסגרת ארוחה, במחיר מלא - כנראה היינו מתאכזבים (מצד שני, למסקנה הזאת אנחנו מגיעים עם רוב הקינוחים ברוב המסעדות, נדיר למצוא קינוח שבאמת שווה את המחיר ומשאיר איזה רושם). המקום עצמו מעוצב בצורה... מעניינת. שיק יפואי-שוק פשפשי שכזה. חבר שלי לא אהב, הוא אוהב מקומות עם מראה מוקפד. אני התלבטתי. אחד מהדברים המעצבנים בעיצוב זה הריהוט - כחלק מהשיק היפואי-שוק פשפשי, יש כסאות ברזל ישנים שקיבלו עיצוב מחודש ומגניב. אז נכון, הם יפים ומגניבים, אבל לא נוחים... הדבר האחרון שהיה מעיק הייתה המוזיקה, שממש לא התאימה לשום דבר, ולא תתאים גם לשום דבר אחר (דיסק שלם של רד הוט צ'ילי פפרס. למה? ואני עוד אחת שאוהבת אותם, ובשלב מסוים רציתי לשבור את הרמקולים כדי להפסיק את העינוי). בשורה התחתונה, אנחנו מאוד מאוד ממליצים. השירות מצוין, האוכל ברובו מצוין, הארוחה הספציפית הזאת מאוד עשירה וגם שאר התפריט נראה מעניין - יצאנו מפוצצים ועם שאריות לקחת הביתה. אני חושבת שגם במחיר המלא שלה (120 לסועד) היינו יוצאים מאוד מרוצים. ורק כדאי לקוות להגיע כשיש מוזיקה קצת יותר נעימה לאוזן
 

סיגל S

New member
דאקס: המלצה לא חדשה, אבל מתחזקת מידע קיים

אכלנו היום ארוחת בוקר בדאקס בדיזינגוף פינת גורדון. היה מצוין. ברגע שהמלצרית אומרת- מה שתרצי- נתאים עבורך- אני נרגעת... ממליצה בהמשך להמלצות קודמות שהיו בפורום, אבל תמיד יש משתתפים חדשים, ויש דוקא מסעדות שמשתנות לא לטובה, אז חשוב לספר על דברים טובים שממשיכים וממשיכים....שבת שלום
 

ליאתי007

New member
השבוע היינו בקריון ולירוני ראתה 2 ילדות

אוכלות גלידה. בעלי ניגש להיידיס גלידת יוגורט ושאל האם יש מודעות לגלוטן. ואכן כן האחמשי"ת ציינה שהרבה שואלים ואין בעיה וציינה מה מותר/אסור ואפילו הוציאה את המיכלים שמהם מכינים את הגליה יוגורט. היא הציעה לשטוף את הכף של הגלידה במים וסבון ולקחה גלידה ממקום שעדיין לא נגעו. הגלידה היתה מצויינת היחס והסבלנות היו מעולים. מ ו מ ל ץ ץ ! ! !
 
בידיוק במצב כזה חוויתי התפרצות צליאק

מקום אחר, אותם תנאים: שטיפת הכף, לקחת ממקום שעוד לקחו, ואיזה התקף שבא אחר כך... פירורי קונוסים (מכילי גלוטן כמובן) מתעופפים בכל מקום, גם "איפה שלא נגעו". המלצתי היא להחמיר להבא...
 

שירוני3

New member
חזרנו מחופשה של שבוע באילת ולהלן ההמלצות:

שהינו במלון אגמים (ישרוטל), כבר בצ'ק אין יצא אלינו לקבלה שף המלון ותאם איתנו את ארוחות הבוקר: פנקייקים, חביתה, קורנפלקס, לחם - אשר הוכנו במיוחד במטבח בכל בוקר והוגשו לשולחננו. גם בערב הראשון, בו החלטנו לסעוד במלון, קיבלה ילדת הצליאק מנה של שניצלים ופסטה נ"ג וקינוח "פבלובה" שהוכן במיוחד עבורה במטבח! בנוסף, סעדנו גם באגאדיר, שם הכינו במיוחד קציצת המבורגר וצ'יפס נקיים (בלי לחמניה). יצויין כי הם מזהירים בדבר זיהום משני ואינם מתחייבים לכלום - מאחר והיינו עם חברים שרצו לסעוד שם, ניג'סתי לאחראי המשמרת שיוודא כי הקציצה והצ'יפס לא נוגעים במשטח מזוהם וכו'. הזמנו פעמיים אוכל מג'ירף, שם קיבלה מנת פאד תאי נ"ג טעימה ביותר, שנאכלה עד תום! ולבסוף, אכלנו במסעדת ג'ינג'ר - שם הוכנה עבורה מנה מחוץ לתפריט של פרגית עוף ואורז נקיים וטעימים ביותר - לאחר תיאום טלפוני. גם כאן יצויין, כי המסעדה אינה מגישה אוכל נ"ג, אך רמת המודעות גבוהה ביותר (זיהום משני, תבלינים וכו') וכך הצלחנו להרכיב עבורה מנה מתאימה. אז אמנם בשום מקום לא הרגשנו טוב כמו בהדסון, אבל בשביל חופשה באילת הכתרנו את "המבצע" בהצלחה.
 

נצר1

New member
כפר תבור: אזהרה והמלצה

מסעדת "בורדו" במתחם היקב, ליד מוזיאון המרציפן: מגעילה, עם יחס משפיל ומעליב. הבעלים שהם גם המלצרים, קיבלו את פנינו בחוסר חשק, נתנו שירות מזלזל ומעליב הגישו מנות עם גלוטן וערבוב בשר חלב אפילו שביקשנו דברים אחרים. ושיא החוצפה - חייבו על המנות!!! תתרחקו בכל מחיר! לעומת זאת בכניסה לכפר תבור יש מסעדת אנגוס אליה הגענו אחרי שנמלטנו מבורדו ושם היחס היה נעים, מתחשב, מבין עניין והכי חשוב טעים מאד!
 

סיגל S

New member
אבל בכל זאת, משהו שמפריע

למה על לחם נ"ג שמתלווה למנה ושבא במקום הלחם רגיל שכלולבה, צריך לשלם תוספת במחיר? וזה עוד במקום שבעלת הבית בו בעצמה צליאקית?
 

אבושיי

New member
אני מניח שזה בגלל עלויות שונות !!??

זה לא סוד שלחם נ"ג עולה לצערנו יותר..... והתמחור בהתאם....
 

סיגל S

New member
אבל בחישוב הכללי

בחישוב הכללי של המסעדה העלויות פחות דומיננטיות לדעתי, ויש את החלק של איך הדברים נראים- ולכן מהבחינה השווקית (שלא לאמר המצפונית)-תוספת של עוד כמה ש"ח לשתי לחמניות קטנות....הרי גם הלחם שהיה כלול במנה (שאותו לא היגישו, כמובן)- עולה. לא רוצה להיות קטנונית, ואני שמחה על כל מקום בו אפשר להרגיש שאוכלים כמו בני אדם, אבל אחרי שזה ייכנס למודעות, אפשר יהיה להתחיל לדבר על המחירים. אפרופו חו"ל- לא ראיתי תוספות מחיר על מנות נ"ג.
 

d a p h n a

New member
ואנחנו דווקא כן ראינו בחו"ל

בדי הרבה מקומות, תוספת על מנות נטולות גלוטן. למשל, בשבוע שעבר אכלנו במסעדה בPlymouth, MA, שמגישה סנדוויצ'ים והמבורגרים. את הכל אפשר לקבל עם לחם נ"ג, אבל בתוספת תשלום.
 

net the jet

New member
מסכימה איתך שזה מעצבן, לדעתי גם קטנוני, כי

בעלויות של מסעדה זה בהחלט יכול להבלע, אפשר לחשוב שבמסעדה רגילה כמות מבקשי הלחם ללא גלוטן הוא כזה אדיר. דרך אגב באיסלנד עלות השרות נכללת בתוך מחיר האוכל של המסעדה. מראש כשאתה נכנס אתה יודע שזה חלק מהענין. אין לי מושג כמה אחוזים הוא, אבל לדעתי סידור הרבה יותר מוצלח. לא רוצה לעשות לעצמי פרסומת, אבל כשאני מכינה עוגה ללקוח שמבקש עוגה ללא גלוטן ( שעולה לי יותר ) אני לא גובה יותר כסף.... זה משום מה נראה לי כמו לבקש מנכה עם כסא גלגלים תוספת כסף לכניסה למקום בו התקינו רמפה .... קצת חוצפה.
 
מסכימה חלקית

יש כאן את הקטע של העלות לפעמים לא חושבים עליו בצורה אובייקטיבית. בתור רגישה ללקטוז אני רגילה לשלם תוספת לחלב סויה וזה שברור לי שבתחשיב כללי מקומות רבים יכולים לספוג את ההפרש (כשמוכרים קפה שעלות ההכנה שלו היא 7 ש"ח במחיר כפול, מה זה עוד 3 ש"ח לחלב?) אבל מצד שני, במקרה של חלב סויה הם מחזיקים במיוחד ומשתמשים בו פחות מאשר בחלב רגיל ככה שיש פה השקעה שלפעמים מתבזבזת (אני לא אתפלא לגלות שבמקומות מסוימים מחזיקים חלב סויה שמתקלקל בגלל ביקוש נמוך יחסית). לחמניות אמנם מחזיקים בהקפאה, אבל עדיין אני מניחה שמחזיקים כמות מסוימת מראש וכולנו יודעים שהלחמניות שלנו עולות יותר מאשר כפול מלחמניות רגילות ויש מקומות שאופים לחם במקום ואת הלחמניות שלנו מביאים ממקום אחר... אולי אם היה יותר ביקוש ובעלי המסעדות לא היו מרגישים שלוקחים סיכון ומביאים מאפים שלא בטוח שיהיה מי שיקנה אותם... ולגבי השירות שכלול במחיר - בעבר היה מקובל דבר כזה במסעדות בארץ והפסיקו איתו בעקבות חקיקה חדשה, אישית אני חושבת שזה עדיף ואני זוכרת מה זה עשה לשירות...
 

net the jet

New member
אני ממש לא מסכימה. אני חושבת שמקום שיש לו

עליות כל כך רבות ושונות, יכול ל"דלג" על הקטנות האילו, זה רק ענין של רצון טוב. הרי מנה של אוכל תכלס לא מתומחרת בדיוק כזה רב ע"פ המצרכים שבה. זה די שרירותי, לכי תסבירי לי איך מתמחרים ארוחת בוקר שכוללת 2 ביצים, כמה פרוסות לחם שוות יותר או פחות, כמה גרמים של גבינות בין 50-89 שקל ??? אז נכון, יש מלצרים, יש מים, חשמל, גז, שכירות.... ה4 שקל של החלב סויה או הלחם נטול גלוטן לא מזיז את הקצה של התחשיב בכזה מקום, זו סתם קטנוניות לשמה! ותאמיני לי שאני אובייקטיבית לגמרי- ונתתי את הדוגמא הכי טובה מה"עסק" שלי. אני בהחלט מרוויחה פחות על עוגה ללא גלוטן, אבל זה נראה לי שיא הקטנטניות לבקש מחיר יותר גבוה ממי שגם ככה משלם כל הזמן על דברים יותר.
 
ורק כדי לחזק אותך - בלאק

לא גובים תוספת על לחמניה ללא גלוטן. בן עמי גובים 4 שקלים תוספת על לחם ללא גלוטן. ואני מתקשה להבין את ההגיון בזה.
 

סוניהלה

New member
בארומה הורידו את הבראוניז

נטולי הגלוטן בטענה של חיי מדף קצרים. לעומת זאת יש מארז 3 עוגיות לא משהו.אבל יותר טוב מכלום וצריך גם על זה להודות.
 

טליאמתי

New member
עניין של טעם, כמובן

הבראוניז היו ממש לא לטעמי ואילו העוגיות טעימות לי מאוד:) ובכל זאת, חבל מאוד שהורידו את הבראוניז. בעיני, העיקר שיהיו מוצרים נ"ג על הדלפק, בלי קשר לטעם האישי שלי. נכון ליום שישי, אצלנו עדיין יש בראוניז. אולי זה גם תלוי בביקוש בכל סניף?
 
למעלה