ובכל זאת, לגבי הדברים האישיים אענה רק בשם עצמי(:
1. בן/בת כמה את/ה?
אמא שלי: בקרוב 77
הבת הגדולה: 26
אני: בקרוב 54
הבת הצעירה שעדיין לא קבלה את תוצאות הנוגדנים אבל כל הסימנים שם וכך גם כל יום שעובר: 18 (אשמח אם תחזיקו אצבעות שהיא לא

כי אם היא כן זה אומר שעם הבן הסוכרתי, נשאר רק עוד אחד פנוי להובלה

וזה ל א פ י י ר ).
2. מהו איזור המגורים? : אשקלון
3. לפני כמה זמן גילו לך את הצליאק?
* אני: לפני שנה+חודש
* הבת הגדולה: 3 חודשים אחרי- במסגרת בדיקות לילדי לאחר האבחון שלי.
* אמא שלי: לפני חודש וקצת- במסגרת בדיקות כלליות, הוכנסה בדיקת צליאק, על פי האמרה הידועה: 'שיהיה'. אז היה

.
4. לפני כמה זמן התחלת לשמור על אורח חיים נטול גלוטן- דיאטה נטולת גלוטן? ביום בו הגיעה תוצאת הביופסיה (וזה נכון לגבי כולנו).
5. מה היתרון הכי גדול של הצליאק?
* יתרון בולט (תרתי משמע): אמממ... לאחר שכל חיי הייתי סביב המשקל העגול בן 3 הספרות ובמאבק תמידי של התלת מול הדו ספרתי, מצאתי את עצמי פחות 30 ק"ג ושומרת על זה ללא קושי. מי היה מאמין??
* יתרון סמוי: אוכל בריא.
6. מה החסרון הכי גדול של הצליאק?
בעיקר שלושה ולפי סדר החשיבות:
* החיים עם הידיעה ש'הענקתי' לילדי מתנה בלי פתק החזרה.
* העובדה שעם הצליאק קבלתי עוד 2 מתנות ימפתיעות': דלקת פרקים אוטואימונית ואי סבילות ללקטוז. יחד עם הצמחונות המתנות האלה מיותרות לי. הבעיה היא שאין מישהו שאני מעוניינת להעביר לו אותן(:
*האוכל הצליאקי לא מהווה בעיה בשבילי אבל אי היכולת לאכול בביטחון מוחלט מחוץ לבית והחשש מתופעות הלוואי המיידיות, גורמים לי בד"כ לוותר ופשוט לא לאכול. לא תמיד יש לי כוחות 'להתארגן' מראש (כלומר בד"כ אין לי(:).
7. מה השינוי המשמעותי ביותר שחל מאז התחלת לאכול נ"ג?
אני נשקלת רק כשאני מרגישה לא טוב

וברצינות: אני מרגישה טוב.
מזה שנה לא הייתה שום התפרצות של אלרגיה עונתית שליוותה אותי משך רוב חיי. נגמרה סגאת השעורה בעיניים שסבלתי ממנה משך שנה, כמעט ברצף, לפני האבחון (עד כדי הגעה למיון ופעמיים התערבות כירורגית).
כנ"ל לגבי דלקות גרון ועוד כמה דברים מהסוג התחלואתי שחיים אתם משך תקופה, מקללים אותם בכל פעם מחדש, אבל שמים לב אליהם בעיקר אחרי שהם נעלמים(:
8. כשיום אחד ימציאו תרופה/חיסון לצליאק, מה אעשה? אהיה הראשון לקחת או שעדיף להמשיך באורח חיים נטול גלוטן?
אם יבטיחו לי שאכילת גלוטן לאחר לקיחת חיסון/כדור לא תגרום להתקף צליאקי מיידי- כן! אני לוקחת(:
9. פורום צליאק ב-

הוא עבורי......
המקום שהכיר לי את הצליאק, את העובדות הרפואיות ואת דרך ההתמודדות (בעיקר של ההורים לילדים צעירים. מעריצה אתכם ואת ילדיכם

). אנשים שתמכו לכל אורך השנה הקשה הזאת כשלהם בעצמם לא היה קל.
הבנה של הניואנסים כשמישהו אומר 'קשה לי' ואפילו כשמדובר בדבר הכי מטופש כמו סתם... לאכול ארטיק וה'קשה לי' הזה כל כך ברור כי הוא חלק ממני.
מקום נהדר