פריטטה ועוד שימונים חגיגיים
פריטטה - היא לביבה ע-נ-ק-י-ת. יתרונה בכך שאין צורך להתעסק עם הקטנות, כל הבלילולה למחבת משומנת, להפוך לטיגון לצד השני, משם לצלחת מרכזית ולחלוקה למשולשים כמו
. חסרונה - ההפיכה לצד שני לפעמים דורשת .. אומץ
. מבחינת הרכיבים - כל מה שאוהבים בלביבה
בגדול. למדתי מסבתי להכין לביבות שעשויות מאיטריות (הישרות מפסח
) + 3 ביצים + 1 כף סוכר + קינמון. (מה שביתר ימות השנה מכניסים לתבנית אופים ונוצר קיגל). התכנון לחג יהיה מבחר לביבות - תפו"א, בטטה, תרד ופטריות (כל ירק מקוצץ מעורבב עם ביצים + קמח נ"ג + תבלינים), כדורי פלאפל (תערובת של שביט), כדורי אורז,
טבעות בצל ופרוסות קישואים מטוגנות (לפרוס לאורך קישואים, לבזוק מלח ולהמתין שעה, לספוג את המים שנוצרו ולטגן בשמן שטוח)- לא הכול באותו יום כמובן ... הסופגניות המצוינות
של בישולה. ואיך אפשר בלי - צ"יפס - האוכל שהגור הצליאקי הכי אוהב
בעולם
. חג שמיח