מתכוני חנוכה - השרשור המרוכז

mabel2

New member
קרוקטים...

אני ממאלה הקרוקטים עם תירס ומטגנת בשמן אמוק .זה מאוד טעים כמו קובה
 
לביבות גבינה ותירס

לביבות גבינה: כוס קמח ללא גלוטן (מה שהיה מרמולייט, היום נקרא גלעם לא?!) גביע גבינה לבנה ביצה קצת סוכר אם סמיך מוסיפים קצת מים או חלב וטיפה שמן ומטגנים עם מעט שמן למי שאוהב תירס אז מוסיפים לתערבות ואז מטגנים ומטגנים פשוט וקל
 

מתי11

New member
לביבות קישואים ../images/Emo3.gif

3-4 קישואים 3 ביצים קמח מרמולייט בלי גבינה בולגרית מגורדת במתכון של בולגריה אי אפשר לכן בנדיבות בבקשה מלח,פלפל לפי הטעם ולאוהבי שום שן שום תשגע את השכנים. שמיר קצוץ ואם אין לכם אז פטרוזיליה. את הקישואים מגרדים על פומפיה ומסננים עם הידיים,ממש לוחצים עד שלא יוצאים נוזלים. טורפים את הביצים,מוסיפים את הקישואים,הגבינה(אפשר גם גבינה צהובה להוסיף),לתבל ומתחילים להוסיף קמח מרמולייט עד שמתקבלת בלילה מתאימה ללביבות. בעזרת כף מניחה במחבת עם שמן שחומם מראש (חום בינוני,כמו לסופגניות של בישולה) ומתגנים. הטעם הטעם.... מתי
 
בידיוק אילתרתי לביבות קישואים באופן הבא!

בשבת הכנתי קישואים ממולאים וגם כמה תפ"א ממולא לילדים הקטנים. נשאר לי הבפנים של הירקות וגם בצל. הכנסתי הכל למעבד המזון לכמה שניות (לא יותר מידי - נשארו גבשושיות קטנטנות) הוספתי מעט גזר מגורד שנשאר במקרר וקצת כוסברה טחונה. הוספתי ביצים, כמה כפות קורנפלור,מעט אבקת מרק,מלח,פלפל,כורכום. טיגנתי על טפלון רק עם שפריץ של פאם. יצא ממש טעים! .אפילו הקטנה שלי שבחיים לא נגעה בקישוא זללה בתיאבון והייתי צריכה לשכנע אותה להשאיר כמה לאבא וענת.
 

d a p h n a

New member
אפשר לתת עוד טיפ אחד ל"טיגון" בריא יותר?

אמא שלי ואני כבר כמה שנים מכינות לביבות על ידי "טיגון" על מחבת non-stick עם קצת ספריי שמן, כלומר למעשה כמעט ללא שמן. לטעמי הן יוצאות מאוד טובות, והרבה הרבה פחות משמינות.
 

shavririt

New member
לביבות תפוא"ד 2../images/Emo71.gif

בנוסח העשיר, המסורתי, של חמותי שתחי'... 4 תפוא"ד קלופים ומגורדים (גירוד "אטריות דקות") בפומפיה 1 בצל מרוסק בגרידה גסה באותה פומפיה 3 ביצים שלמות 4 כפות קמח תפוא"ד או קורנפלור או "קונדיטור" מעט מאד פלפל שחור ומעט מלח סוחטים היטב את התפוא"ד המגורדים מן הנוזלים, ומערבבים עם כל החומרים. מטגנים במחבת טפלון עם מעט שמן מדי פעם מערבבים את העיסה כדי למנוע שקיעת הקמח. חג חנוכה שמח
 

einat43

New member
לביבות גבינה ואיטריות

לי יש מתכון מנצח ... הלביבות יוצאות קריספיות כי הן מכילות איטריות של פסח (הדקות) ואחרי הטיגון זה משהו משהו... אני מבשלת רגיל חבילת איטריות, מוסיפה גבנ"צ מגורדת (לא להתקמצן), גבינה בולגרית מגורדת, קוטג, (גבינות איך שרוצים לפי הטעם), שתי ביצים פנימה, קצת פלפל, מרטיבה ידיים ומטגנת. יוצא טעים טעים.... נסו ותהנו. חג שמח. עינת
 

CATS7

New member
פריטטה ועוד שימונים חגיגיים

פריטטה - היא לביבה ע-נ-ק-י-ת. יתרונה בכך שאין צורך להתעסק עם הקטנות, כל הבלילולה למחבת משומנת, להפוך לטיגון לצד השני, משם לצלחת מרכזית ולחלוקה למשולשים כמו
. חסרונה - ההפיכה לצד שני לפעמים דורשת .. אומץ
. מבחינת הרכיבים - כל מה שאוהבים בלביבה
בגדול. למדתי מסבתי להכין לביבות שעשויות מאיטריות (הישרות מפסח
) + 3 ביצים + 1 כף סוכר + קינמון. (מה שביתר ימות השנה מכניסים לתבנית אופים ונוצר קיגל). התכנון לחג יהיה מבחר לביבות - תפו"א, בטטה, תרד ופטריות (כל ירק מקוצץ מעורבב עם ביצים + קמח נ"ג + תבלינים), כדורי פלאפל (תערובת של שביט), כדורי אורז, טבעות בצל ופרוסות קישואים מטוגנות (לפרוס לאורך קישואים, לבזוק מלח ולהמתין שעה, לספוג את המים שנוצרו ולטגן בשמן שטוח)- לא הכול באותו יום כמובן ... הסופגניות המצוינות
של בישולה. ואיך אפשר בלי - צ"יפס - האוכל שהגור הצליאקי הכי אוהב
בעולם
. חג שמיח
 
לביבות תרד וקשקבל

מטגנים בצל להזהב, ומקררים כדי לא לקבל כוויות. את תרד חולטים במים חמים, ואחר כך קוצצים לרצועות דקות ביד חופשית. מערבבים בקערה ביצה, בצל מטוגן, תרד קצוץ, קצת פרורים (של חכם) שום כתוש (המון לטעמי) מוסי]פים קשקבל מגורד (לפי הטעם, ושב אנחנו אוהבים המון) יוצרים בידיים רטובות לביבות מהודקות וומטגנים. אפשר במחבת עם שמן ואפשר במחבת חשמלי שרק ככה מרחו עליו בקלילות שמן. לגיוון אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה מעוכים או אורז.
 
מתכוני חנוכה - השרשור המרוכז

בימים האחרונים עולים כל הזמן מתכונים לחנוכה, ואני רוצה שיהיה שרשור מתכונים מרוכז שישמר בטאגליינס. אז כולם מוזמנים ומתבקשים לשנס מתניים ולשים פה מתכונים (או קישורים להודעות עם מתכונים), כדי שנוכל ליהנות מזה בשנים הבאות
 

CATS7

New member
פרחי כרובית במעטפת ../images/Emo142.gif וקוביות תפו"א ובצל

פרחי כרובית במעטפת: מפרידים את פרחי הכרובית לחלקים שווים (עד כמה שניתן) בגודל 5X5X5. מניחים בסיר עם מים עד לכיסוי + כפית מלח. מביאים לרתיחה בלבד ומסננים מיד לצינון
. מערבבים היטב ביצים + קמח תפו"א (גם הקונדיטור מתאים) ביחס של 1 ביצה על כפית קמח + תבלינים שאוהבים. טובלים כל "פרח" בתערובת ולשמן חם ועמוק. להוציא לנייר סופג. טעים מאד עם רוטב צ'ילי מתוק
.
קוביות תפו"א ובצל: קולפים וחותכים תפו"א לקוביות. מבשלים במים + כפית מלח עד שמתרכך ומסננים (אפשר גם יום קודם). פורסים בצל
ומטגנים בשמן שטוח עד שקיפות. מוסיפים את קוביות תפו"א לבצל, מתבלים ומערבבים עד שכל צידי התפו"א קריספיים.
 
למעלה