עוד קצת סדר

משימה לסופשבוע - לעשות סדר בפורום!

חבר'ה, כנראה שימים טובים הגיעו
כמעט בכל יום מישהו מפרסם כאן המלצה כלשהי - על מלון/צימר, על מסעדה, על בית קפה, על מוצר. באמת שכבר נאספו כל כך הרבה, ורובם פשוט נעלמים אחורה בדפי הפורום. ומצד שני, מופיעים לא מעט חדשים, וגם ותיקים, שכל הזמן צריכים לדעת איפה יש מסעדה בדרום, איפה יש צימר בצפון ואיפה יש בורקס בצד שמאל. ובכן, אין מה לעשות - עברו הימים שיכולנו למנות על יד אחת את המקומות הרלוונטיים. ולכן, אני מכריזה על שרשור סדר! (אמנם עוד לא פסח, אבל הוא מספיק קרוב באופק בשביל זה
)
המטרה היא שכל מי שמחפש משהו, יוכל להיעזר בשרשור הזה במקום ללכת לאיבוד בדפי הפורום או לחילופין לחכות שמישהו שבמקרה מכיר בית קפה עם לחם וריבה באיזור הגליל ייכנס לפורום ויענה לו. אני אפרסם בשרשור 3 קטגוריות, נא לקרוא ולהוסיף לפי ההוראות (המטרה פה היא סדר, בכל זאת
) - איפה אפשר לשבת לאכול? - הוסיפו את כל המסעדות/בתי קפה שהייתם בהם והתרשמתם לטובה. בכותרת לכתוב את שם המסעדה/בית קפה ואת המיקום (שם העיר, מושב וכו' שם זה נמצא). בתוכן - תרגישו חופשי לכתוב כל מה שאתם רואים לנכון... האם מתאים לילדים, מחירים, מה יש שם, כל דבר שטוב להוסיף למען מחפשי מידע עתידיים. איפה אפשר לקנות אוכל? - כל דבר מזון שאפשר לקנות, זה המקום. אפשר להוסיף יצרנים, חנויות, וגם מוצרים ספציפיים שאתם ממליצים עליהם. ואפשר גם להוסיף את היצרנים המוכרים לכולנו... השרשור יהיה טוב גם לחדשים. בכותרת - שם היצרן, אפשר להוסיף גם מה הוא מוכר (למשל מאפים, או אוכל ביתי, וכן הלאה). ובתוכן... כל מה שתמצאו לנכון לפרט. איפה אפשר להתארח? - בזמן האחרון הופיעו הרבה מאוד המלצות על בתי מלון וגם על כמה צימרים. בכותרת - שם המלון/צימר והמיקום בארץ, ובתוכן - החוויה שלכם ולמה הוא מומלץ וכל מה שכדאי לדעת על המקום מהבחינה הצליאקית ומעבר לה... אז שנסו מתניים, לא להתעצל, נסו להוסיף כמה שיותר מידע שצברתם בחודשים האחרונים. אפשר גם להוסיף את הדברים המוכרים, כי כאמור זה יהיה שרשור מצוין גם לכל מי שחדש וצריך להיכנס לעניינים. אני מקווה שיווצר כאן שרשור לתפארת הקהילה הקטנה שלנו, שיעשיר את כולנו במידע ובתיאבון
אז יוצאים לדרך:
 
ברעננה , ירושלים ובאר שבע: נטול וכשר

ברעננה: קפה 7 גרם בקניון רננים אזור התעשיה. כל המנות בתפריט שהן כריך, או סתם סלט - ניתן להזמין עם לחמניה (מעולה) ללא גלוטן. פתרון מעולה לבראנץ' של יום שישי, ולטיסות. בירושלים: שווארמה השמן ברחוב בן זכאי. נקי ומצוחצח וטעים ברמות על, אין להם טבעות בצל,והצ'יפס מטיגן רק בשמן שלו. סלטים טריים ומעולים. אני גרה ממול, וזה שווארמת הבית שלי. כפשוטו. קפה ג'ו בתחתית קרן היסוד היו סובלניים כלפי כל השאלות שלי והרשו לי לאכול את הלחם שלי, אחרי שבדקו שהוא אכן כשר. סלינה, גוי ואוליב בעמק רפאים לאחר שיחות עם המלצרים והשף לפעמים, מנות מצוינות,טעימות לאללה, ובאוליב יש מרק גולש חורפי ללא כל אבקת מרק, או רביכה וכו'. יש קינוחים ללא גלוטן - גלידות סורבה, באוליב וסלינה הציפס מטוגן נקי, לא זוכרת לגבי ג'וי. 1868 (כי ככה עולה מנה ראשונה שם) בדרך בית לחם החלבי, מצוין מלצרים שמבינים, ואם לא הם מפנים למלצר שמבין. באר שבע: הודו הקטנה ברינגלבלום, הודית חלבית-צמחונית נחמדה מאד. מור נודלס בר. ליד בית המשפט, על הכביש בראשי פחות או יותר .אני חששתי שהכל יהיה מצופה ברוטב סויה ואיטריות. אבל לא. יש להם סטייקים ענקיים בשמונים שקלים (בירושלים הם יעלו 110 שקלים), והנחה לסטודנטים ואחלה שירות. מומלץ את כל אלה ניסיתי בעצמי. (לא בבת אחת כמובן
 
אוףףףף... עשית לי חשק..

נמאס לי לאכול בבלאק כל שבוע. בשבוע הבא אני אוכלת באחת הבאר-שבעיות החדשות!
 
אני גברת ../images/Emo68.gif

מור נודלס בר: בבאר שבע, נוסעים דרומה מכיוון האוניברסיטה על רגר פניה שמאלה אחרי בית העיריה, עושים פרסה קטנה ברחוב ואת שם. זו מסעדה יעני אסייתית, אבל יש בה כל מיני בשרים, צלעות כבש, סטייקים דגים וסושי. אוירה נחמדה מאד. הודו הקטנה מותק של מקום, יושבים על הרצפה יעני את בהודו עכשיו. הטבח ההודי אוריגנל מבשל במסורת של הדרום, יש פניר, יש ירקות מטוגנים בחומוס, יש אחלה דברים, לצערי אין להם בננה קארי עדיין. לא נורא.
 
סליחה גב' שושו ../images/Emo13.gif

ורק כדי להיות בטוחה: בשני המקומות הנ"ל היתה מודעות לנושא הגלוטן? אפשר לברר איתם שם מה נטול??? למען האמת לא יצא לי עד היום לאכול אוכל הודי
אבל אולי הגיע הזמן להתחיל... לא חריף מידי??
 
הטקטיקה שלי היא:

מעט מאד מלצרים מבינים מה זה גלוטן, והגישה שלי היא ש לא אני אתחיל או אסיים לחנך אותם. לכן אני שואלת את כל השאלות שצריך לאחר שאני מסבירה שיש לי צליאק ואני רגישה לקמח: האם אתם מקמחים את הסטייק לפני הצליה? האם יש בזה רוטב סויה? איזה רוטב סויה? האם יש רביכה? מה הציפוי מכיל? האם יש אבקת מרק? יש לכם גם טבעות בצל? אתם מטגנים אותם עם הצ'יפס? האם יש בסלט קרוטונים? ואז אני מחליטה. את בטח מבינה את הכיוון. אני בסדר עם אוכל הודי, בארץ הרבה פחות חריף מאשר בלונדון, מקסימום תבקשי לא חריף ואם חריף לך קצת חלב קוקוס או יוגורט או דבש ירגיעו את החיך. לא ידוע לי על יבוש בקמח. אני עברתי בשלום את האוכל ההודי שם, פשוט לשאול, מה עם קמח חיטה, מה עם קמח חומוס, וכו'. ת ה נ י
 
בעצם, רגע... תבלינים הודיים

זה לא נושא בעייתי? נזכרתי שחברה שלי עשתה ארוחה עם המון תבלינים שהיא הביאה מהודו, ואני פחדתי לאכול כי שמעתי שבהודו מייבשים הכל עם קמח...
 

מתי11

New member
אכלנו בטנדורי יום שישי בערב

בתל אביב. התענוג רב - הכי כיף להזמין מתפריט ולא לשול מותר/אסור,יש גלוטן/אין גלוטן,ממש כיףףףףףףףףף. קינוח - מבחר סביר. גם טעים במיוחד לאחד כמוני שזו היתה פעם הראשונה שלה במסעדה הודית. מומלץ מתי
 
בירושלים - איווו, בשרי, ל"כ. האחראי שם רמי לא

רק שידע מה זה נ"ג, גם הסביר לי מה לא לקחת ומה כן לקחת מהתפריט, שמו לי את ההמבורגר שלהם בחד פעמי, עם כל התוספות. לא יודעת לגבי הצ'יפס כי לא לקחתי אז לא התרכזתי.
 
את ממש מפתיעה אותי לגבי ירושלים...

לגבי שווארמה השמן:- אני ממש מופתעת .. האם את קונה רק ציפס או גם שווארמה בחמגשית? פרטי לי על המנות בג'וי!! ובאוליב! מחכה לפרטים..
 
שווארמה במגש

זו המנה הקבועה שלי. ג'וי ואוליב - סלט עם כבד עוף, סטייקים, לא חסר אוכל משובח. לא מתקרבת למנות יעני אסייתיות (לא גזענית בכלל) עם רטבים חשודים. באוליב אוכל טוב, ושרות יותר מוקפד מאשר ג'וי. שווה לענות מלצרים בשאלות מרובות.
 
מסעדת אבו שריף במושבת כינרת בעמק הירדן.

מסעדה מזרחית שמגישה בשרים,צ'יפסים, אורז ומג'דרה עלי גפן ממולאים, פלאפל וסלטים לסוגיהם.
 

אילנינה

New member
במסעדה של לניב בפ"ת.

אומנם זוהי לא מסעדה כמו שאנו מכירים אבל...... יש הכל מהכל לאכול , אתמול הייתי עם הילדים אני אכלתי מנה של המבורגר בלחמניה שהייתה מדהימה , הבן הבעייתי שלי באוכל ,אכל מלאווח שאני בעצמי לא האמנתי כמה שהיה טעים (עולה בכמה מונים על המקור). התפריט מגוון ומותאם לצרכנו, כמובן שאפשר לרכוש אוכל טרי/ מוקפא הבייתה. ולא פחות חשוב היחס. לא יעזור יניב ושרית פשוט ממיסים עם יחסם הטוב והנעים שלהם. מבחינתי הם נחשבים לה"מסעדה" שלנו.
 
הרצליה, רמת השרון, תל אביב ואור יהודה

קודם כל, אלפקה - כל הכבוד על הרעיון לשרשור, אני תמיד שמחה לגלות מסעדות חדשות :) חוץ מזה, בחלק מהמקומות שרשמתי כאן לא הייתי מזמן. תתקשרו לבדוק אם הם עדיין בסדר. בהרצליה פיתוח: טנדורי - הודית. כמעט כל התפריט של המסעדה ללא גלוטן (וזה תפריט גדול), המלצרים מבינים עניין, האוכל טעים ויש קינוחים. יש להם גם ארוחה עסקית עם מזנון אכול כפי יכולתך למי שממש רעב אבל מוכן קצת להתפשר על האיכות והמגוון (גם בסופ"ש). זוזוברה - אסיאתית.זאת "מסעדת הבית" שלנו. יש "תפריט למיוחדים" עם מנות ללא גלוטן/ללא סוכר/שום/פלפל... טעים, המנות גדולות והאוכל מגיע מהר. הבעיה היחידה היא שהמבחר בשבילנו לא מדהים אז בפעם העשירית כבר משתעממים... יש גם כמה קינוחים (אני ממליצה על הקרם ברולה). ברמת השרון: juliette - בית קפה/ביסטרו. אכלתי רק את ארוחות הבוקר, אבל יש גם תפרט ערב שחלקו אמור להיות בסדר. המלצרים הבינו מה אני רוצה והציעו לחמם לי את הלחם שהבאתי מהבית. קצת יקר. יש קרם ברולה לקינוח. nooch - אסיאתית. הכינו לי מנה עם רוטב הסויה שהבאתי מהבית. בגלילות/ תל אביב ועוד כמה מקומות: black - המבורגרים. מאוד מוכרת בפורום אבל לא ראיתי אותה עדיין בשרשור. יש לחמניות ללא גלוטן להמבורגרים וסופלה שוקולד לקינוח! בתל אביב: mezze - בית קפה ברחוב אחד העם. אחד הבעלים צליאקי או משהו אז כמעט כל התפריט ללא גלוטן ויש לחמניות וקינוחים. נחמד. ducks - בית קפה/מסעדה חלבית ליד דיזינגוף. אני אכלתי אצלם פסטה, אולי יש גם דברים אחרים. תמרה - ביסטרו בחשמונאים. המלצרים הפנו אותי למישהו שהסביר לי מה מותר. יש גם מוס שוקולד לקינוח. גפן - תורכית ברחוב שוקן. הבעלים הסביר לי שהם לא משתמשים באבקת מרק והכיר את הנושא באופן כללי. מצד שני, פעם אשתו נתנה לי בורגול ופתיתים באורז. האוכל טעים והעסקית ממש זולה אבל שימו לב שאין טעויות כאלה. לקינוח אני מאוד ממליצה על הקזנדיבי. פיצה מטר - פיצה פיצה פיצה. אני אכלתי בסניף באבן גבירול. תפוח אדמה - כמו שזה נשמע, באבן גבירול. לא אכלתי שם אבל הם מפרסמים שכמעט כל המנות ללא גלוטן. אור יהודה: נדרה - עירקית. אין אבקת מרק בכלום, אוכל פשוט, טעים וזול.
 
איזה כייף - נראה שאת חוגגת במסעדות ../images/Emo70.gif

תודה על הפרטים והשיתוף. רשמתי ומקווה להגיע לכל ההמלצות
 

נועית7

New member
בקריית טבעון ובכנרת ../images/Emo71.gif

בטבעון- בית קפה במרכז בשם "ברונו". כשאני הייתי היו 5 סוגי עוגות נ"ג. בכנרת- בכניסה לקיבוץ אשדות יעקב איחוד- "צל תמר"- לא משתמשים באבקת מרק, ומסבירים באדיבות על מה שניתן להזמין (צריך לשאול בפירוט את המלצר). "על הנהר"- בכניסה לקיבוץ כנרת, מלא אוכל נ"ג, אין אבקות מרק ויודעים להגיד במטבח מה מותר ומה אסור.
 

danda9

New member
מיטוס, מגנדה- ת"א

1. מיטוס (meatos): אמנם אין מאפים נ"ג- אבל מסתדרים שם בלי זה. יש מודעות וזה חשוב. הגעתי ולמלצר היתה רשימה עם כל מה שמותר (ויש הרבה). זאת מסעדת בשרים אפשר גם לאירועים. שירות ממש טוב ואחלה של מקום! 2. מגנדה: על אותו עיקרון של מיטוס, גם מבקשים מהמלצר מה מותר ומקבלים רשימה ארוכה.. ושניהם כשרים!!..
 
למעלה